reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

gnidka lecimy na 2 tygodnie bo mąż musi wracać do pracy. wolałabym w maju, ale 13 kwietnia idziemy na wesele więc lecimy już teraz. chciałabym zostać dłużej, ale nie marzy mi się wracać z dzieciakami bez męża. z jednym to tak latałam, ale z dwoma to ciężko :/ może za rok jak Miki będzie większy i bardziej rozumny to się uda...

reklama
dziękuje dziękuję:-D medal dla mnie jest??:-D chyba taki wieli mi się należy nie:-p
nawet nie wiecie jaka to ulga byc po prawie miesiacu w domu. ale jakos tak mi w domu wszystko się dziwne wydaje:-D

czuje się lepiej, choc plecy mi strasznie dokuczają. cyce wielkie, staram się do zastoju nie doprowadzic. Leneczka slodka:) teraz śpi. w nocy zaszalała i od 22.30 spala do 4.13:szok:

jak się ogarne to Wam wszystko opowiem. horror przeżyłam i muszę pierwsze sama to jakoś przetrawic... ciężko idzie ale wsparcie mam w mezu i rodzicach. buziaki:*

Nadika u Alexandra te krostki to jak dreamus pisała taka kaszka, robi sie czerwona jak jest mu ciepło, jak sie zdenerwuje lub po jedzeniu. W innych miejscach ma takie pojedyncze, ale mogą sie jeszcze pomnożyć. Głownie te krostki pojawiają sie ok 4 tygodnia życia, częściej u chłopców i znikają po kilku tygodniach samoistnie. Można smarowac kremem nawilzajacym by skóra nie była sucha. A czy u was jaśnieją kropki np na spacerze? Po tym można odróżnić od alergii.

Ostatnia edycja:
U mojego też jakieś pypcie na twarzy, a ja drżę że to ospa. Zobaczymy czy pojawiają się następne i gdzie. Jestem padnięta, męża jeszcze nie ma, a kąpanie powinno się już za chwilę zacząć...

poczytałam teraz o naszych porodach-sporo się działo

a mnie dopadł ból gardła, a córę ból gardła i katar, lekarz przepisała wczoraj wode morska i wit c

zajadamy się z dziewczynkami jabłkami i też powoli mykamy się kąpać...dzisiaj też jesteśmy sami bo emek popołudnie ciągnie...

paol1nka - oby te pypcie to nie ospa &&&&
agisan - ja już mam lęki jak otwieram pieluchę z powodu tej kupy - bo ze ściany już zbierałam taki ma wystrzał, a po takiej przerwie pampers jest pełny:tak: zdrówka dla Ciebie i dziewczynek!!!
Edzia - mój Jasiek z butli mleka nie dostawał a dokładnie tak samo cyrkuje, jak pije z jednej piersi i zaczyna sie denerwować to podnoszę go do odbicia, jak to nie pomaga to daję drugą pierś i przy ponownym cyrkowaniu po kilku próbach podania piersi jak nie chce ssać to kończę karmienie. z tymże nie zauważyłam żeby był później głodny bo ładnie śpi, w dzień też ma przerwy w jedzeniu średnio co 3 godz. Jedynie na wieczór ostatnio się częściej domagał.

CZesc mamuski :)
My dzis zaliczylismy szczepienie. biedny Felus bardzo to chyba przezyl, bo cały dzień marudny i placze i nie wiadomo o co mu chodzi.
Jak dostal zastrzyk, to ja stalam obok, a moj M. byl z nim. Tak biedaczek wrzasnął, że jak M. go wziął na ręce- to Felus zrobił się siny z wrzasku i cały sztywny! aż się popłakałam. A potem siedzielismy na korytarzu, to tak się wszczepił w tatusia w przytuleniu, że obiama rączkami złapał go za bluzę i tak trzymał przez pół godziny:-(

Ale mielismy dylemat z tymi szczepionkami....Nadal mam...

Laski- trądzik Felkowi przesedl tak po dwóch tygodniach, teraz zostały jakies resztki na szyjce. To jest trądzik wędrujący, przemieszcza się i ja tez zauwazyłam że na spacerze ledwo widac.

Patik- Felek ma troszkę łuszczącej skórki na głowie (od dwóch dni), moze to po trądziku, moze lekka ciemieniuszka (bo to w zasadzie jedno i to samo) i ja mam emolium na ciemieniuszke- wypróbuję i dam Ci znać czy działa to może zastosujesz na Jasiu :happy2:

Matko jak mnie cała skóra na ciele swędzi. Zaraz oszaleje, zwariuje:baffled:
Kiedy mój brzuch będzie w miarę płaski??? Nie mówię o desce, ale żeby nie wyglądał jak w ciązy.....:baffled:

domikcw, witaj, puchar jakiś Ci się należy:-)

dziewczyny, ja się chyba załamię, Laura najprawdopodobniej ma skazę białkową..ma okropną wysypkę na buźce i w szpitalu mówili, że to potówki, ja zaczynałam w to wątpić i już naczytałam się o skazie i dzisiaj jedna pani doktor powiedziała mi, że ta wysypka wygląda na skazę białkową, widzę, że ją to swędzi bo trze ryjkiem o wszystko i się drapie:-(biedna ta moja kruszyna...a na to wszystko ona w dzień prawie nie śpi, jak zaśnie to budzi się z krzykiem po 10 minutach, ja już opadam z sił..dopiero co wyleczyliśmy zapalenie płuc to teraz to nas dopadło:no:

Agaod- biudulka Laurka:-( moze to jednak nie skaza....
Felus tez ostatnio drze sie w dzien i mało spi. I nie wiadomo o co mu chodzi. ale żeby n8ie zapeszyc- w nocy spi ładnie.

reklama
martuszka - ok. Melduj wiec jakie efekty przynosi ten emolium na ciemieniuszke!
agaod - no i co Ci powiedziała ta lekarka jeśli dla niej to skaza? masz czymś smarować te wysypke? zmienic diete? moja Hania w 2 miesiacu tez miala krostki na buzi, za uszami zaczela sie nieładnie łuszczyć skóra, wyglądało na skazę, a przeszło, więc trzymam kciuki żeby ta lekarka sie myliła &&&

Do góry