reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Czesć laski:) jem sobie spokojnie śniadanko, moje chłopaki ładnie razem śpią. Dziś też się przekonałam, że synuś jednak świadomie się uśmiecha, bo rano mnie wielokrotnie tym uraczył jak go przebierałam i do niego mówiłam:-DNo a wcześniej obsikał mi poduszkę:-p
Mam cichy plan iść dziś wreszcie do kościoła, 1 raz od 3 miesięcy..zobaczymy, czy synek będzie współpracować:-p

reklama
ja w temacie chust nie jestem jakimś znawcą...z tej co mam jestem bardzo zadowolona no ale tak jak mówię, ona dla malutkich dzieci jest. Co prawda można w niej nosić większe dzieciaczki bo siostra i roczniaka nosiła, no ale nie ma możliwości noszenia na plecach czy na boku. W takim razie też bym polecała tkaną jak ktoś chcę dłużej dziecko nosić. One są zdecydowanie tańsze, no ale nigdy takiej nie miałam więc nie jestem obeznana z tematem akurat tej chusty... ;-)

tą co ja mam siostra kupiła jakieś 4 lata temu i wtedy była duuuużo tańsza, coś koło 100 zł siostra za nią dała a teraz widzę, że kolosalne pieniądze sobie za nią liczą...

Agaod- super, że już w domku:tak:

Mamy dzieci chrumkających- czy nadal Wam chrumkają? Moja starsza ma obecnie katar, a Szymi chrumka, zwłaszcza w nocy, ale z jedzeniem nie ma problemu. Nie wiem czy się martwić, że to katar i lecieć do lekarza, czy to jednak normalne. Odciąganie niewiele daje, prawie nic mu z nosa nie wychodzi.

Hej laseczki,
w końcu zebralam się by coś napisać, ale pisze z tel, więc sorki za błędy. Podczytuje Was wieczorkami, ale weny brak a i pisanie z tel wyprowadza mnie z równowagi. Pisze to co pamiętam:
Bella współczuję alergii i tego bioderka u Nati:-( trzymajcie się!
Agoad super że jesteście w domku!
Patik, Agisan tak jak reszta podziwiam ogarniecia trojeczki! Ja ledwo z dwójką daję radę ;-)

My noce mamy całkiem nie złe ;-) koło 20 młody zasypia po kąpieli i cycki i budzi się koło 4, ale zastanawiam się czy może mieć taką przerwę? Jedni mówią, ze budzić co 3 h na karmienie a inni że sam się obudzi jak zglodnieje... Kogo słuchać? Karmię tylko piersią!

Do lupy polecam Balneum do pupy- rewelacja, na noc posmarowalam kiedyś Dawidowi i rano nie miał śladu, a miał odparzona a nie tylko zaczerwienionia dupke.

Mo Felek tez jakos tak chrumka i do tego mam wrazenie jak by go czasami flegma zalewała od srodka (taki jakis dzwięk) Ale nie kaszle i nie kicha więc raczej przeziębiony nie jest.

Mam pytanie do bardzoej doswiadczonych: Felka wysypało takimi krosteczkami, najpierw na nózkach a teraz na rączkach tez. Nie są bardzo widoczne, ale w dotyku taka lekka kaszka. Co to moze byc? Uczulenie? Czy moze po czyms co zjadłam wysypka? Na bruszku nic nie ma. Najwięcej na udach.

I pytanie do dziewczyn po cc: czy boli Was brzuch w środku? Nie chodzi mi o rane, ani o skórę, tylko o brzuch w srodku? Bo mnie boli od 3,4 dni miejsce pod pepkiem na srodku (po bokach nie boli), nie jest to mega ból, raczej taki taki sredni jak dotykam i naciskam, przypominający stłuczenie.
Zastanawiam się czy to nie są mięśnie. Możliwe to? Czy one nadal są po boku? Czy moze schodzą się dlatego boli? Wiecie coś na ten temat?
Dodam, że w sobotę byłam badana i ginekologicznie nie ma zadnych podstaw żeby cos było nie tak (tak powiedziala pani doktor).

Ostatnia edycja:
reklama
Laski u mnie zalamka totalna, mala ma infekcje gardla i dostala antybiotyk! Siedze i patrze czy nic jej nie uczula, kazdy bak to u mnie modly zeby to nie byla biegunka itp.
Jest mi jej zal ale sama juz jestem psychicznie zmaltretowana:((

Martuszka ja nadal jakby czucia nie mam i czuje, ze nieczuje jakby glebiej w srodku, ale to raczej nie bol:/

Reszte musze doczytac:))

Do góry