reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

My wlasnie wrocilismy ze spacerku-3 godziny lazilam z kluska, juz mi nogi do tylka wchodzily... a on spal...i spal:happy2:
Bella- faktycznie ciagle cos sie u Was dzieje, miejmy nadzieje ze to juz ostatnia niespodzianka i teraz wszystko bedzie ok:happy2:
Kwasiu- a ta chusta kupiona byla w sklepie czy na allegro, bo skoro piszesz ze taka dobra, to ja sie na nia skusze tylko musze wiedziec gdzie ja dostac, musze poprosic siostre o zakup i wyslanie, bo tutaj przeszukalam wszystkie sklepy w mojej okolicy i pol dnia spedzilam wczoraj na internecie ale nic ciekawego nie znalazlam.
Patik- aleeeeee Ci zazdroszcze, ja jestem szczesliwa kiedy mlody wytrzyma 4 godziny bez jedzenia- zdazylo sie to moze 4 razy hehe:-D a normalnie co 2,5 godz jest ryk ze glodny czasami nawet czesciej.

Gosiu- mam male pytanie jeszcze odnosnie paszportu- kto w koncu podpisal ci form A, bo ja bylam pewna ze podpisza na Gardzie- tak jak sama Ci pisalam i jak powiedzial mi gardzista, ale wczoraj byli u nas znojomi i rozmowa zeszla na ten temat i kolega powiedzial ze absolutnie nie moze to byc gardzista, bo nie jest wymieniony wsrod osob upowaznionych do podpisania tej formy. Ale skoro mowia ze podpisza sami to chyba wiedza czy moga:confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
reklama
a ja tam polecam nawet zwykłą chustę... nie wiem w sumie kwasia jakie funkcje ma ta twoja... bo taka jak mam wiązana od podstaw to można od małego z przodu, potem na biodrze czy na plecach zawiązać i to są bardzo fajne opcje.
tylko też trzeba wiedzieć co się chce. ja mam elastyczną i tkaną. takiego maluszka łatwiej zapakować w elastyczną, ale jak trochę podrośnie to już tylko tkana wchodzi w grę jak dla mnie. dlatego póki co elastyczna, a jak zacznie wchodzić w wagę "ciężką" to przestawiamy się na tkaną - tak jak z Mikim

martik powiem szczerzę, że nie wiem gdzie była kupiona, dostałam ją od siostry więc muszę jej zapytać gdzie ją kupiła. Znalazłam ją na allegro ale tam kosztuje...280 zł :szok::szok: kolosalne pieniądze a wiem, że siostra duuuuużo mniej za nią dała...a kupiła nową. Zapytam i dam znać.

Gosia B. moja to taka typowa do noszenia malutkiego dziecka i tylko z przodu (przodem lub tyłem do świata) Wiem, że normalne chusty dają większe pole manewru...

Kwasia- bede Ci bardzo wdzieczna za info, bo zaczelam rozgladac sie w internecie i w jednym ze sklepow internetowych z rzeczami dla dzieci w Irlandii znalazlam ta chuste- mysle ze to ta:-) ale ona tam kosztuje prawie 80 euro plus koszty przesylki to wyjdzie mi 400 zl hehe- troche duzo:shocked2:

Kwasia- karmie tylko butelka bo z cycuszka to pociaga 2 minuty i spi albo wrzeszczy :) Sporadycznie podaje mm jak nie zdaze nadoic. Ale to katorga, czasowa tez, bo jak karmie 7 razy to i 7 razy doje (czyli 30 min sciagam, 30-50 min karmie):szok:

Poli- Felek tez smieje sie od poczatku (nawet zdjecie wstawilam) ale moim zdaniem to nie sa swiadowe usmiechy u takiego malucha. Tak samo jak patrzenie. Wydaje sie ze maluch patrzy, ale tak naprawde nie wodzi oczkami.

Kocham weekendy jak M. jest w domu. Posprzątał caly dom, zajmował się Felkiem, więc ja mogłam jechac do szpitala a potem normalnie zjesc i jeszcze posprzątac szafe Felka (poprzzegladac za małe ubranka) i poprasowac :)))))
A ile jeszcze rzeczy do zrobienia zostało......Ciągle brak czasu....

martik - taka długa przerwa a ja głupia czekałam do 1 żeby go nakarmić:-p pierwszy raz mu się zdarzyło tak długo, ale ok. 6 godzin bez jedzenia to już w nocy kilka razy zaliczył. Mam nadzieję że to będzie stała tendencja:)
martuszka - nie pocieszę Cię, zawsze jest bardzo rzeczy do zrobienia, przynajmniej ja mam takie doświadczenia:sorry2: bez względu na to ile robię:-p już pisałam że ale się powtórzę - podziwiam za to samozaparcie z dojeniem i karmieniem - z tego co piszesz na karmieniu spędzasz ok. 7 godzin (minimum):szok:

Nosidła nie kupiliśmy bo w moim miescie same buble..na necie trzeba cos poszukac..chusta, ktora polecacie to troszku droga, myślalam sie zmiescic w 250zl ale aby posluzylo nam do 2lat w razie w..

Sciaglam dzis 120ml mleka a moj cudak nie chce pic z butli-mimo, ze nauczyl sie pic herbatke kilka dni temu..Chce cyca i tyle..Wkurzal sie tylko maluch, ze mamy nie czuje;)

Martuszka-wiem, ze teraz usmiechy sa raczej odruchami. Podobno swiadome usmiechy sa ok 3miesiaca. Ale co do wodzenia wzrokiem-to akurat u nas jest juz swiadome:)

Mamy teraz maraton bezsennosci-po spacerze synus pieknie spal, z mezem elegancko chatke posprzatalismy nawet..A teraz nasz lobuziak nie spi 6 godz...

poli zwykłe chusty są do 100zł. jeżeli ma służyć dłużej to od razu tkaną kupować. bo ta co kwasia ma to tylko dla maleństw, a taki roczniak to może być na plecach zawiązany i jest o wiele lepiej :tak:

reklama
Patik pytalas o alergie u Izy, tak miala i to bardzo duza nietolerancje na mleko, tak naprawde dopiero teraz wprowadzamy jej zwykle mleko bo tak byla na sojowy
Co do usmiechow to wg. ksiazeczki Nati juz dzieci w 2 miesiacu zaczynaja sie swiadomie usmiechac:)) u nas sie sprawdzilo, teraz Nati juz suuuper sie usmiecha,
To jest cudowne, zloszcze sie na cos, podchodze do lozeczka a Natka daje mi w prezencie szczery bezzebny usmiech:**

Co do chust to mi sie to bardzo podoba ale wiecie co jakos ja nie jestem przekonana.

Moje dziecie calkiem stracilo glos od wtorku, guga normalnie ale krzyczy tak cicho:(( nie wiek juz czy isc do lekarza czy jeszcze poczekac, bo tak mala jesr pogodna i usmiechnieta:)

Do góry