reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

dziewczyny ja juz praktycznie nie krwawie, już w szpitalu było malutko, mam się cieszyć czy martwić?

Wiesz co ja też już praktycznie nie krwawie i się cieszyłam, a wczoraj nagle mnie zalało - jednorazowo, ale tak jakby mi ktoś żyłe przeciął, sporo tego było. Teraz musze być czujna, bo znowu sie może powtórzyć. Mojej koleżance przeszło szybko a po 3 tygodniach miała obfite krwawienie przez 3 tygodnie... także lepiej być przygotowanym na wszystko.

reklama
u nas Robercik od wtorku jest oficjalnie i urzędowo Robertem Antonim :happy:

Pani w PZU powiedziała, że dostanę pieniążku z tytułu urodzenia dziecka jak i za cesarkę :-) fajnie bo to dodatkowa kasa na którą się nie nastawiałam :-) za cesarkę nie wiem ile dokładnie ale przedział za operację jest od 350 zł do 2000 zł...tak czy siak każdy grosz się liczy...

Ja po cesarce czuje się super, już praktycznie nic nie boli tylko troszkę szwy ciągną ale w poniedziałek idę do gina na ściągnięcie i ocenia jak tam rana itp.
Dziewczyny (zwłaszcza te po cc) czy nosicie pas poporodowy? W szpitalu kazali taki zakupić i nosić niemalże od początku ale tylko do chodzenia, jak się leży to nie. Czy Wy też takie nosicie, czy Wam też kazali w szpitalu? Bo na necie opinie różne co do tego pasa i sama nie wiem czy dobrze robię go nosząc :-(

Klowee- ciagla zapominam że Ty masz wiedzę medyczna i mozna pytac, zawsze co fachowiec, to fachowiec.
Nie wiem jaki to ten gronkowiec, mrsa to musiałam wygooglowac. Nie bylam u lekarza, w srodę sama dzwonila że jest mój wynik. Miałam dzis jechac, ale nie dałam rady bo M. wyjechal słuzbowo.
Gin wypisała mi recepte na cos do psikania, ale najwczesniej jutro pojadę.
To na pewno nie jest antybiotyk.
Klowee, a Felus nie zarazi się ode mnie?

Kwasia to super.....to i ja muszę dowiedzieć się jak to u mnie jest, ja już dostałam kasę za urodzenie dziecka i za pobyt w szpitalu w związku z cc...czyli są jeszcze dodatkowe pieniążki za samą operacje...

dziewczyny..był u nas lekarz..mały ma złamany obojczyk..sk...le ze szpitala nic z tym nie zrobili..powinien być usztywniony po porodzie...kość jest już zrośnięta, nie wiadomo czy dobrze..nie moge uwierzyć

Poli to straszne co piszesz, mam nadzieje, ze wszystko się jednak dobrze skończy. Buziaki dla Leonka.

Martuszka mam pytanie, bo ty odciagasz cały czas mleko, powiedz jak to sobie zorganizowałaś ? odciagasz na bieżąco czy udaje Ci się coś na zapas? Zastanawia mnie co ile da się odciagnac kolejna porcję.

Chce żeby mi cycki trochę odpoczely i położna poleciła, żebym przez jakiś czas odciagała i podała butle. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie moge uwierzyć. jestem w szoku- i faktycznie można wyczuć mocne zgrubienie na prawym obojczyku...Lekarz powiedział, że to było mocne złamanie porodowe przez ciężki poród..Ale powinno być to usztywnione..Jak oni badają w tym szpitalu?????????W pon szukamy 2 ortopedów..Modle się, aby nie było to groźne dla synka:no::no::no:

Super ten nasz pediatra- starszy ale mega energiczny..Wychwalił Leosia, że tak super się rozwija. Na kolki kazał małego kłaść na brzuszku nawet na wiele godzin i masować mocno wtedy plecki..Kazał dawał espunisan easy rozdrobiony w kieliszku, czopki glicerynowe a Biogaię 2 razy dziennie po 5 kropli. Kazał też odstawić całkowicie wit K, a wit D podawać w kroplach a nie kapsułkach. No i mamy dopajać małego wodą z glukozą. A ja mam jeść wszytko dosłownie ale w małych ilościach, nawet śledzie czy kapuste;)

Ostatnia edycja:
Ooo Kwasia to i ja sie dowiem o kaske za cc a co:))

Poli WTF!!! Ja pierdziele w szoku jestem...powiedzial lekarz co teraz macie zrobic? Mozna to jeszcze jakos "naprostowac"??
Co za matoly z tych lekarzy!

dziewczyny..był u nas lekarz..mały ma złamany obojczyk..sk...le ze szpitala nic z tym nie zrobili..powinien być usztywniony po porodzie...kość jest już zrośnięta, nie wiadomo czy dobrze..nie moge uwierzyć

o matko....i co dalej z tym obojczykiem....???
super że trafiliście na tego lekarza...
a co do leżenia na brzuszki i kolek to nie wiem czy słyszałaś o woreczkach z pestkami wiśni....podobno dziaaja...może warto spróbować....
ja sobie takie uszyłam...mam nadzieje ze nie będą mi potrzebne ale znalazłam takie na allegro....
TERMOFOR Z PESTEK WIŚNI NA KOLKĘ -100% EKO PREZENT (3057064131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry