reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
czesc !

ktos ma info co z nasz AGISAN&KOSTKA ???

laski nagrody znowu chcecie no nieeeeeeeeeeeeeee ! co wy myslicie ze prezes na pieniadzach spi :-p ?
kto tu jest przeterminowanym rekordzista ?

Domi ty jeszcze nie przetreminowana wiec siedz grzecznie w spa albo pobiegaj po schodach :-p

Cortina zarejstrowalam do lekarza, wizyte patronazowa w next tygodniu mu zalatwilam i szczepienie 4 kwietnia, sobie wizyte u gina zamowilam trza sie jakos zabezpieczyc przed kolejnymi Cortinkami&Cortinami :-p myslalyscie juz o zabezpieczeniu ? ja bym chciala spirale ale koszta jednorazowe mnie przerazaja :szok:

Cześć laseczki,

Nie ogarniam zbytnio forum, bo od zeszłego wtorku do soboty miałam gorączkę 40 stopni, okazało się, że to zakażenie układu moczowego, dobrze, że mądra Lorena zrobiła sobie prywatnie posiew moczu, to przynajmniej wiedzieli na co ją leczyć. Od czwartku jestem na antybiotyku, jeszcze do soboty czekają mnie te cukiereczki, a przez to dzień mam ustawiony pod leki, bo Małego mogę karmić w międzyczasie, a po antybiotyku odciągam mleko i przez 3 godziny nie mogę karmić piersią, tylko odciągniętym z butli i tak w koło 3 x dziennie, jakbym i tak miała mało zajęć przy 2 maluszkach.

Z tego co pamiętam, to

Cortina, co do antykoncepcji, to ja pewnie tak jak i poprzednio zdecyduję się na tabletki Cerazette, które można brać przy karmieniu.

Orchidea, dobrze, że z Nadią ok i jesteście już w domu,.

Martuszka5, a byłaś z raną po cc u chirurga, mi po poprzednim cięciu przy takich objawach jak u Ciebie pomogło nacięcie i oczyszczanie rany przez chirurga. Dobrze, że kupiłaś wagę, będziesz spokojniejsza, my przy córce też mieliśmy przeboje z niejedzeniem na początku i zakup wagi bardzo nas uspokoił. Może jednak znów spróbuj karmić go piersią, jak będziesz miała wagę, to możesz zważyć Felusia przed karmieniem i po karmieniu i będziesz wiedziała ile zjadł z piersi, jak byłam z córką w szpitalu jak miała 3 miesiące to tak nam kazali sprawdzać ile Mała zjada. Jak odciągasz mleko to ile w ciągu dnia zjada Twój Feluś? Mój synuś to znów, je dużo ale rzadko, potrafi wciągnąć na raz 130 mleka:szok::szok:

Co do szczepionek, to ja szczepię 5w1, nie ze względu na ilość wkłuć, ale ze względu na to, że jest to szczepionka acelularna zawierająca zabite komórki krztuśca, a w darmowej szczepionce są żywe komórki krztuśca.

Co do alergii, Madziku, jeżeli Dawid miał skazę, to powinnaś wykluczyć z diety też białko jaja kurzego. Do objawów alergii, należą między innymi: śluz w kale, krew w kale, wysypka, chlustające ulewania. Ale też o alergii można mówić dopiero jak dziecko skończy 4 tygodnie, wcześniej nie ma mowy o diagnozowaniu alergii.

A ja padam, nie dość, że jestem osłabiona po gorączce i od brania antybiotyku, to jeszcze córcia ma jakiś problem z kupkami i robi ich po 5 dziennie, mam nadzieję, że to idą piątki, których jej brakuje, bo na zaostrzenie choroby, to jakoś do końca mi nie wygląda.

Synek nadal grzeczny i spokojny, oby tak dalej.

Trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie pozostałych w dwupaku lutówek.

Zostawili mnie w SPA :crazy: taki zwyczaj, że w terminie zostawiają. Siedzę i jak tylko pomyślę o Dawidzie to łzy mi ciurkiem płyną, a przecież wiem, że jest pod dobrą opieką!muszę szybko urodzić bo się odwodnie :baffled:

Lorena w tamtym roku zmieniłam alergologa i zrobili w końcu Dawidowi badań i on nie jest uczulony na białko i nigdy nie miał skazy, za to na jajko jest bardzo uczulony, a skaze poprzednia pani dr mu z oczu wyczytala :szok:
Byłam na KTG - skurczy brak :crazy: czekam na lekarza!

madziku - nic sie nie martw! czas by dawidek odgryzl troche pepowine;) juz bedzie tym starszym;-)

dziewczyny u mnie dalszy temat kupek;) po tych zielonych wszystko sie unormowalo - podejrzewam salate (w szpitalu nam dawali, jednak chyba to nie jest dobry pomysl dla mojego bąbla.

kupki byly normalne...a dzis?
maly budzi sie co godzine. i robi kupki (dosc z trudem) wodniste żółte z glutami. wystraszylam sie bo w necie panuja różne opinie. wizyta dopiero za tydz w piatek. nie wiem co robic. wypilam dzis 1 zbożową inke z mlekiem. może to mleko?
normalnie ten kupny temat mnie przerasta:no::crazy::-(

Mam pytanie do mam karmiących mm używacie mlek HA czy zwykłych? Ja używam bebiko ha ale chce przejść na nan zwykłe i zastanawiam się czy to dobry pomysł- podpowiedzcie bo nie mam doświadczenia w tym temacie.
I musze się pochwalić-odpadł nam wczoraj kikucik- ale mam juz kawalera w domu:-D

Hej:) jestem wykończona:baffled:, Leoś dziś w dzień płakał jak to ma w zwyczaju w nocy..Odkryliśmy dlaczego..Za rada Cortiny daliśmy witaminę D+K dużo wcześniej, dziś koło 11..i 5 godzin później zaczął się płacz.
Policzyliśmy i okazało się, że jak wcześniej dawaliśmy witaminki ok 18, 19 właśnie te 5 godzin później mały był bardzo marudny.. Na necie wyczytałam, że pełno było przypadków bolących brzuszków po witaminie K..Wszystko się zgadza- zanim nie zaczęliśmy podawać podwójnej witaminy, Leoś tak nie płakał. Teraz co robić? Czy odstawić wit K?? Czekamy ciągle na wizytę pediatry, miał być do 3 tyg życia dzidzi.

Byliśmy dziś też na 1 spacerku, synek super się sprawił:tak:

wszystko o kupkach, dla dreamusia:) Spokojnie, o takiej kupce dawno już czytałam, że jest normalna..Mój mały często taka robi.
http://babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,3158.html

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny z wit K ja bym się bała zrezygnować, żeby dziecko w przyszłości nie miało problemów... kiedyś była większa dawka podawana w Pl po urodzeniu i nie trzeba było podawać. nie wiem czemu to zmienili...
tutaj jest właśnie nadal zastrzyk w szpitalu i to na szczęście wystarcza. także my tylko wit D podajemy... ooo i właśnie oprzytomniałam, że zapomniałam dzisiaj podać :baffled:
ale ostatnie dni codziennie spacerował po słonku to może mi to wybaczy :D

Do góry