reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

U mnie dzisiaj też jakiś spokój w brzuchu, może to przez emocje, które dostarczyłam. Po kłótni z małżem pół dnia ryczałam. Grunt to wsparcie, zwłaszcza na samej końcówce.

A.m.g.- trzymam kciuki, żeby się rozkręciło, żebyś się nie męczyła "bez powodu" :tak:

reklama
Domikcw najbardziej pozytywne wrażenie zrobiła na mnie położna, była przesympatyczna, oby takich więcej. Porodówka tez spoko, może się zdecyduję na ten szpital. Nikt nie rodził, było mało osób na salach, a to dla mnie jest plus, bo za duży tłok to też nie dobrze.

Na_cik a może poród lada chwila nadejdzie, dlatego mały się mało rusza:-D:tak:

A.M.G. może to to?? poczekaj, czy akcja się rozwinie. trzymam kciuki:&
NA-CIK u mnie też w ostatnich dniach mała jest mniej aktywna. moze przed porodem się odprężaja i odpoczywaja:)
ZANETKA grunt to dobre nastawienie i miłe wrażenia:)
PAOL1ANKA witam w gronie beczących przez pół dnia....

Dziewczyny rano mam wywołanie porodu!trzymajcie kciuki. Lekarz na obchodzie wziął mnie na badanie i powiedział, że czop ładnie odszedł a rozwarcie na 3,5 cm ładne jak na pierwiatkę więc nie ma co zwlekać

U mnie dzisiaj leniwa niedziela, jutro SR więc będzie jakaś rozrywka :-)

Żanetka fajne, że jesteś zadowolona z wizyty na porodówce :happy:, ja jak oglądałam porodówkę to prawię zemdlałam :baffled: chyba z wrażenia :-D

Nadika, Kasiulec fajnie, że już jesteście w domku ze swoimi maleństwami. Ciotki niecierpliwie czekają na fotki :-)

Poli kciuki zaciśnięte &&&&&& już jutro będziesz tulić Leonka, SUPER :-)

dziewczyny pytanie bo już nie wiem co robić. Czy myślicie że bóle krzyżowe mogą być oznaką rozpoczynającego sie porodu. Zaraz umre. Nawet ruszać sie nie mogę i już nie wiem co robić czy jechać na szpital czy czekać na częstsze skurcze macicy które są co 10-15 minut ??

Dodam że żaden masaż nic nie pomaga, nic do jasnej ciasnej nie pomaga
spróbuj pozycji na czworakach, powinno być ci lżej, możesz też wtedy robić koci grzbiet, albo zmykaj do wanny wsiąść ciepłą kąpiel, może coś pomoże, a z jechaniem do szpitala poczekałabym aż między skurczami będą mniejsze odstępy tak ok 5 min bo lepiej w domu się pomęczyć niż w szpitalu;-)

Poli to trzymamy kciuki za jutro!! &&&&&& :-)
O ile dobrze pamiętam to Orchidea jutro będzie miała cesarkę, więc za Ciebie Błękitna też już kciuki zaciskam &&&!!! :-D

A teraz zmykam spać, bo jestem strasznie zmęczona:)

reklama
Do góry