reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Hej Babeczki!
Już dzisiaj raz pisałam do Was tyle że z telefonu i znowu mi posta nie wkleiło:wściekła/y:

Dzisiaj popołudniu pożegnałam mamę i resztę rodzinki która przyjechała powitać Jaśka i zostaliśmy sami w piąteczkę, jutro emek ma jeszcze wolne i od wtorku ogarniam trójeczkę sama.

Nie nadrobię tego co popisałyście :-( Mam nadzieję ze szykujecie się zawzięcie do rodzenia i bedziemy za moment gratulować kolejnej lutowej mamusi!!!

Buziaki! lece do Jaśka do znowu nie chce spać:no:

Poli mojej koleżance położna sama zaproponowała jakąś mieszankę i Ona ja miała nawet z alkoholem :szok:
Generalnie olej rycynowy można przyjmować nawet zapobiegawczo po 10 ml dziennie na lepsze wypróżnianie. W najgorszym wypadku może Cie po prostu przeczyścić a i tak nie urodzisz. Ja myślę,że nie ma w tym nic niebezpiecznego.

Aha! Laski, czytałam,że to opuszczenie brzucha przed porodem to wcale nie jest reguła i,że czasami brzuch opuszcza się w dzień porodu a czasami jest taki sam do 2 fazy porodu. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Pati moze Johny to Marek ???? Nocny Marek ;-)
Jasq ! Spać ! Kto to widział żeby taki mały dzidziuś buszowal po 24:eek:

Poli Leo jeszcze nie śpi ? Cortin dostal marchewkę i siedzi cicho, juz mi nie masakruje boku ;-)

Poli mojej koleżance położna sama zaproponowała jakąś mieszankę i Ona ja miała nawet z alkoholem :szok:
Generalnie olej rycynowy można przyjmować nawet zapobiegawczo po 10 ml dziennie na lepsze wypróżnianie. W najgorszym wypadku może Cie po prostu przeczyścić a i tak nie urodzisz. Ja myślę,że nie ma w tym nic niebezpiecznego.

Aha! Laski, czytałam,że to opuszczenie brzucha przed porodem to wcale nie jest reguła i,że czasami brzuch opuszcza się w dzień porodu a czasami jest taki sam do 2 fazy porodu. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

sama nie wiem z tym olejem..A co do brzuszka, to też wielokrotnie to czytałam:) Tal samo jest z czopem czy wodami, że odchodzą niemal na łózku porodowym

No no! To już sama zdecyduj ale ja bym się nie bała jak coś ;-) zaszkodzić Ci ani Leosiowi nie zaszkodzi. Wiadomo,że jak Cię przeczyści to przyjemnie raczej nie będzie ale zawsze jest szansa,że się ruszy :-p

Ja idę jutro na wizytę to może moja pani doktor coś powie ciekawego.
Swoją drogą zastanawiałam się czemu czuję się aż tak słabo, czemu mam takie napady kołatania serca i jestem blada i do tego paznokcie mi się łamią jak cholera a to wszystko objawy anemii w ciąży :dry: a miałam całą ciąże takie dobre wyniki badań :sorry2: a tu ostatnie badania i hematokryt, monocyty nie tak a w moczu leukocyty :dry: w dodatku czuję specyficzne parcie na pęcherz takie jak zawsze miałam przy infekcjach...

Na_cik, może być anemia, bo to powszechne pod koniec ciąży..Ciekawe czy jakieś rozwarcie Ci się robi? A te parcie to nie musi być infekcja, tylko dzidzia się pcha, sama tak mam, tylko przy tym boli mnie brzuch okresowo

Może coś się dzieję ale wolę się nie nastawiać. Ale i tak mam wrażenie, że coś mi się tam przyplątało. Bo po skorzystaniu z toalety mam takie dziwne uczucie. Ehhh...mykam spać. Buziaki:-)

reklama
Witam witam!

Małżonka dziś chyba pogięło nastawił budzenie na 5:30 oi dalej śpi! Ja raz obudzona już nie zasnę, więc mam go normalnie ochotę udusić!!!

MamusiaM. Gratulacje! Ale się uwinęłaś!

Martuszka. Felek jest super!

Pati. Powodzenia z Jaśkiem!

Cortina. Mi też Kostka wychodzi bokiem. Konkretnie lewym, gdzie mi wysadza jelita łokciem...

Nacik. Leukocyty w moczu to raczej infekcja. A z brzuchem opadającym to różnie bywa. Przed pierwszym porodem tak konkretnie mi opadł 3 dni przed. Przed drugim wcześniej trochę, a teraz już od 10 dni mam niżej i zgaga przestała mnie męczyć.

Poli. Z tym olejkiem, to najwyżej skurcze Cię pomęczą takie kokretne, a potem rozejdzie się po kościach jeśli Leoś stwierdzi, że jeszcze nie czas. Jeśli jesteś gotowa na trochę dodatkowych emocji i doznań to próbuj. Ja już raczej nie zafunduję sobie takich przygód, bo mi szkoda nerwów ;)

Ostatnia edycja:
Do góry