reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

ja też chcę już rodzić bo mnie wkurza to czekanie i te pytania - urodziłaś już? o Ty biedna jeszcze brzuchem chodzisz? brzuch to ja mam k***wa cały czas a nie tylko w ciąży :wściekła/y:. Też mi lekarz mówił, że wcześnie urodzę a tu ani widu ani słychu oznak porodu, tylko mnie kolana zaczynają boleć od ciężaru chyba...ehhh mam jakieś przeczucie, że nie tylko do terminu donoszę ale i przenoszę to moje dziecię...

reklama
Cześć weekendowo.
Jak zwykle pustki...każda pewnie jak ma możliwość to siedzi z najbliższymi. Może ktoś chce mnie do kompletu bo ja nie chce siedzieć z moim mężem. Działa mi na nerwy!
Może każę się gdzieś zawieźć i niech mi da spokój. Tylko gdzie :confused: dużego wyboru nie mam a chyba u mamy też nie chce siedzieć. Zostaje mi siedzenie cały dzień w łóżku i nie odzywanie się do wyżej wymienionego :dry:

Mam taki humor,że jak zacznę w końcu rodzić to mu nawet nie powiem i sama sobie pojadę na porodówkę a jego nawet nie wpuszczę! O!:oo2:

Ja dzisiaj mam 39tc i 4dzien ii ii i co? i nic :no: Łapy mi dzisiaj rano spuchły i zdrętwiały strasznie, myślałam ze odpadną.
Rwa kulszowa mnie wykrzywiła w pytajnik znowu :(
Zastanawiam się czy jeżeli już będzie ten tydzień 40, to przejechać się do szpitala na kontrolę czy jak?
Dawno już mnie nawet brzuch nie pobolewał, tylko takie mięśniowe i od ciężaru bóle odczuwam :sorry2:
BIegunkę i mdłości od paru dni również mam, ale to ponoć taki syndrom: oczyszczania się organizmu przed porodem. Oby

Orchidea
a jakie ci się imiona podobają? powiedz to cioteczki lutóweczki pomogą wybrać (chociaż Zosia to bardzo ładne imię). Trzymam kciuki za egzamin &&&&&&

Zosia mi się podoba ale jeszcze podoba mi się Tatiana i Nadia i Natasza.. :sorry2:
Dziękuję za kciuki!

orchidea, a co studiujesz? męczyłam się z podobnymi przedmiotami, dlatego pytam :) filologię rosyjską może albo inną slawistykę?

Studiuję filologię rosyjską :sorry2::no: kto mi podsunął ten pomysł ? :oo2: przyznać się! utłukę gnoja... :crazy: nie wiem jaką karę sobie wymyśleć :sorry2::-D

PS. Czy wiecie, że Borys i Gleb zostali niesłusznie zamordowani przez swojego przyrodniego brata Światopełka? :dry::-D:-D:-D

A z mniej miłych rzeczy: 3 razy w nocy wymiotowałam! TRZY! :wściekła/y::wściekła/y: samym za przeproszeniem kwasem.. ale takkkk, pokarało Orchideę! Zupek błyskawicznych wieczorem się zachciało! Zaczęła mnie męczyć potworna zgaga po czym chlup.. do wc.. Uh. Nocka z głowy + przełyk spalony = brak apetytu.. Zdrowe jedzenie w ciąży.. :dry:

Poza tym witam wszystkie nowe mamusie bo zapomniałam się przywitać ostatnim razem :blink:

Jestem ciekawa kiedy mój glonojad wyjdzie.. czy wg. USG 9.02 czy poczeka do 17.02 :confused:

Cierpiwości skarbeńki tylko spokój Nas uratuje:-)
mój mężuś też cochwila zmienia daty porodu bo mu coś wyskakuje:-D
Mój zepsuty przez znajomych bujany fotel w końcu został odkupiony tyle że nie jest taki wygodny jak poprzedni i myślimy co by wymienić:dry: 150€ a siedzi się jak na drewnianym stołku:szok:
Mamusia do boju!!!:-)
My jeszcze chwilke poleżymy i pojedziemy poszukać fotela:-)
miłej niedzieli i owocnej w dzidziolki:-D

Hej Dziewuszki :-)

Ja tylko na chwilkę. Cały dzień coś sprzątałam, dopakowywałam i jutro wybieram się do kurortu :-)
Proszę trzymać kciuki za szybkie rozpakowanie :tak:

Buziaki, uciekam, pa
tak szybko dostałaś skierowanie? u mnie dają dopiero 10 dni po terminie. Termin mam na 15.02 a już lekarz wpisał w karcie ciąży że jak nie urodzę to 25.02 mam się stawić w szpitalu. jeszcze się okaże że w marcu urodzę i na dłuższy macierzyński się załapię:szok:

no nie wiem czy ta biegunka to taka oznaka porodu:confused: ja mam od świat i jakoś mój mały sie nie rwie na świat... dzisiaj miałam plan wziąć walizkę jechać na porodówkę i rozpocząć strajk okupacyjny dopóki mnie nie rozpakują:confused2::rofl2: tak mnie wszystko swędzi.... moja wysypka sie roznosi po ciele a brzuch to jak bym mogła to bym wydrapała ten kawałek co najbardziej swędzi, a buuuuuuuuu juz mi się ryczeć chce:no::wściekła/y:

od wczoraj jest u nas 4 letnia bratanica i tak nam dokazuje:-)

mamausiam szybkiego porodu:)

annaroksana a może poduchy na wyściółke nie pomogą? powodzenia w szukaniu:tak:

Czołem!

Dołączam do tych, którym wróciły mdłości i do tych nie dających sobie rady z niepokojem. No i od wczoraj ciągle mi się ryczeć chce, dziś stanęłam między półkami w Tesco i też mnie naszło. Nie znoszę się tak czuć.

POLI to mnie pocieszyłas:-D jak mam się kulac tak dlugo, to czekam do tego 17 marca. będe prawie 2 tygodnie po terminie:-p
ORCHIDEA Nadia oooo piękne imię!!! tak mi się podobało. no ale szkoda, że tylko mi:dry: ja z mężem dalej tocze wojny o drugie, bo mi się nieeeee podoba to co jemu. chyba na złosc chce mu zrobic:-D

oooooooooo ludzie znajomi maja do nas przyjsc i oczywiscie dzwonią, czy mają jechac, czy na porodówce jestem:confused2: więc UWAGA!!!! NIE RODZĘ! MOŻECIE WPADAC:-p
Lutówki zapraszam na sałatkę jarzynową i sałatkę z tortelini, czy jak się to tam pisze. mam meeega dwie misy!!! Kto nie rodzi ze mną zapraszam. Dwa ciasta na deser. A co tam...i tak jestem gruba, to moge jeśc:-D

U Was ładna pogoda, a u mnie pada śnieg!!!1:wściekła/y:

reklama
Witam Was mamuśki :)
Ja mam termin na 8 luty 2013 i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę malenstwo i wezmę na rączki... Będzie córeczka....:)

Do góry