reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

czesc !

wiesci od Eve w szpitalnym sos :cool2:

ja tez czuje sie jak bomba tykajaca :confused: kto mnie widzi to mi wmawia ze brzuch nisko, ze pewnie na dniach urodze sra ta ta ta :wściekła/y: masakra !
urodze jak urodze :-p poki co nie zamierzam bo moj maz zasmarkany :baffled:

fizycznie i psychicznie czuje sie ok, ale jak mi inni zaczynaja gadac kiedy urodze i jaki to wielki/maly brzuch mam to sie irytuje na maxa :sorry2:

spadam do pracy, wpadne potem moze z dobrymi wiesciami od Eve :cool2:

reklama
Hejasek lutowki;-)

Widze ze duzo nas choruje, zdrowka dla Was! Nas choroba omija (odpukac), ale za to nogi mi cos spuchly i mam takie skurcze w stopie ze czasami chodzic nie moge. Cisnienie mam ok wiec to chyba nic powaznego wiec to chyba brzuch robi swoje bo to juz niezly klocek obecnie...

Tez zamierzam karmic piersia i mam nadzieje ze uda mi sie karmic wylacznie tak do 6 miesiaca, bo potem wracam do pracy i mezus idzie na polroczne tacierzynskie.:-) Szwecja jest czasami sensowna jak chce, bardzo zadowolona jestem ze mozemy sobie rozlozyc urlop rodzicielski dokladnie jak chcemy i mamy do wykorzystania 480 dni. No ale za to ciagle jeszcze musze pracowac ( 2 tygodnie jeszcze!) wiec zawsze sa dwie strony medalu:no:

Pozdrawiam serdecznie, gratuluje studentkom zdanych egzaminow, trzymam kciuki za kolejne i oczywiscie licze ze niedlugo pojawi sie wiecej wiadomosci o malych lutowiatkach;-)

ja to już się pogodziłam z tym, że w dniu terminu idę do lekarza, bo teraz się tak idealnie czuje jakbym w ciąży nie była, biegam, latam i nic się nie rozkręca, co do karmienia to ja bym chciała tak do roku, a zobaczymy co z tego wyjdzie
czyli teraz nadzieja w Eve :-) U nas większość sobie wzięła do serca, że nazwa lutówki zobowiązuje :-D

Eve zaszalej na całego!!!!!!!!!! Niech moc będzie z Wami a akcja trwa ułamki chwil.

agaod a jakie kropelki pomogły, że tak spytam z ciekawości? te gaja?

Witam i ja po śniadanku przecudownym:-)
Dzisiaj od 4 do 6 tuliłam moją dziecinkę bo spać nie chciała , płakała i kurczyła nóżki tak jakby ją brzuszek bolał, podałam kropelki i jak ręką odjął, ale co się napociłam to się napociłam:szok:o 7 pojechaliśmy po mój akt urodzenia, teściowa przyszła popilnować wnusi, nadaliśmy małej drugie imię przy wypisywaniu aktu urodzenia i jest Laura Helena :-Dmówiłam, że jak podrośnie to ojca będzie gonić za tą Helę ale bardzo mu zależało bo babcia tak miała więc niech mu będzie:tak:

która ma ochotę się rozpakować? niech coś zacznie się dziać :tak:poli, sądząc po Twoich postach, powinnaś być następna;-);-)

Agaod piękne imię Helena- mi się bardzo podoba. Mojego A. babcia miała tak na imię i to była cudowna kobieta.
Jakie kropelki podajesz Laurze? Bo my chyba też musimy kupić :confused:

Dziewczynki, ale dostaliśmy z Leosiem paczkę od siostry z Angli:-Djakieeee ciuszki i grzechotki:-DMiodzio!!!!

Eve, działaj tam kobieto!!!!!! 3 mamy kciuki. Czytałam, że jak dzidzia mniej się rusza i sa pozostałe symptomy to poród już za zakrętem:D

Hej Dziewczynki :-)

Witam się po dłuższej nieobecności forumowej. Komputerek odmówił posłuszeństwa już na amen... musieliśmy nabyć nowy. Wczoraj mężuś wszystko poinstalował i mogę tu do Was zerknąć. Wcześniej tylko facebook w telefonie (ewentualnie na służbowym kompie męża).
Póki co przeczytałam tylko cto co jest na tej stronie. Rozumiem, że u Eve porodowo :-) Jeśli tak, to my też kciuki zaciskamy :-).
Musze trochę nadrobić (zobaczymy ile się da).

Cześć Babeczki :)
Na początek gratuluję Studentkom! I tak trzymać :)
Chorutkie zdrowiejcie szybko, ja też trochę zasmarkana jestem no i coś Martynka coraz bardziej nosem ciąga, a w poniedziałek poszła do przedszkola po 2 tygodniach siedzenia w domu przez zapalenie ucha... mam nadzieję, że czegoś nie przyniesie znowu.
No właśnie jestem ciekawa tych kropelek, bo te które ja używałam przy dziewczynach można było używać po skończeniu 4 tygodni.
Ja zaciskam nogi coby te 3 palce jeszcze parę dni były (nie więcej) bo 1 lutego dzień babci w przedszkolu i będziemy gości przyjmować, tzn mają przyjechać babcie i dziadkowie i wolałabym być w domu, a potem już niech się dzieje :)
Eve niech się szybko i bezproblemowo dzieje:tak:

reklama
Witam
Moja dzisiejsza noc niestety nie należy do najlepszych. Co chwila się przebudzałam, bo było mi gorąco i niewygodnie:wściekła/y: Na nogach od 8:30. Zdążyłam już wrócić ze SR;-) Wróciłam, wchodzę na bb i już wiem gdzie nasza Eve się podziała.:tak: Eve trzymam &&&&&&& żeby te Twoje skurcze w końcu się rozkręciły i Twoje maleństwo wyszło na świat. I oby w taki sposób jaki Ty chcesz. :tak:

Jakoś szybko dziewczyny na to ktg chodzicie, ja pierwsze będę miała 4 lutego, a to będzie 38 tydzień i 4 dzień ciąży.:szok:

Widzę, że wszystkie z porodem czekają do lutego, bo jakaś cisza z rozpakowywaniem.:confused:

Paol1nka mój Marcin też chyba jakoś się nie przejmuje, że to już 9 miesiąc i że w każdej chwili mogę urodzić. Albo tego nie okazuje. Nie wiem czy to dobrze, czy źle:confused:

Poli a te skurcze, które w nocy miałaś to jak długie były, ile trwały?

Cortina mi też każdy mówi, że mam brzuch nisko:baffled: Ale ja się tam cieszę, bo chcę żeby ten poród już nastąpił. :wściekła/y:

MamusiamM super, że do nas powróciłaś. Szkoda, że komp Wam posłuszeństwa odmówił, ale w sumie nic nie jest wieczne.:tak:

Do góry