reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

hej,
za mną też cięzka nocka, nie mogłam sobie miejsca znaleźć a jak już udało się zasnąć to Natan się budził i tak do rana, dzisiaj głowa mnie boli ;/
poli chyba nie ma reguły co do porodu. Ja też miałam wcześniej rodzić, przecież szyjka u mnie juz tak dawno zgładzona, rozwarcie też od jakiegoś czasu na 2cm, czasem bolesne skurcze, twardy brzuch prawie non stop i co?? jutro już 39tc kończę
patik &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
cortina heheh ale się usmiałam z Twojego posta Pani Prezes :)

reklama
Kaja! Ty się czasem tej gliceryny nie nawcinaj!

Bella czemu położna namieszała Ci w głowie? Jak w ogóle jej wizyta?

Nadika weź nie strasz, bo ja się tu nastawiam, że jak już rozwarcie ruszyło to tylko teraz nad nim popracować i jakoś to pójdzie :sorry:

Agaod bolesny ten masaż szyjki? Mi lekarka coś wspominała, ale ja się booooje! Chociaż jak mówisz, że skuteczny...

Cortina, Agisan ja z mężem byłam 3 stycznia u dentysty i też im pokazało, że nieubezpieczony. Cyrk na kółkach. Pojechaliśmy do NFZ-tu, babki wkładają tą jego kartę czipową (tak, posiadamy takowe na śląsku, co nie Sylwia?:cool:) i twierdzą, że wszystko ok. Wracamy do dentysty - znowu na czerwono, nieubezpieczony. Niech sobie ogarną ten bajzel :crazy:

Patik trzymam mocno zaciśnięte kciukasy! Oby poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie ( o ile to możliwe ;-))

Ty! Do Ciebie mówię Pani Prezes! Taka cwana z tym "przyj, przyj", a cichaczem się umówiła, że jej lekarz 8 lutego Olka urodzi :-p O maj.... co za kraj! Każdy prezes to ma taryfy ulgowe i na bank jeszcze za to nagrodę dostaniesz ( którą swoją drogą sama sobie przyznasz :-D)

Melduję, że kuchnia błyszczy, okna błyszczą, drzwi błyszczą i tylko ten mały jajcarz nie chce się rodzić :dry:

On chyba zauważył, że u nas lutówek to wszystko idzie jakimś tokiem z góry określonym. Która mama dziewczynki lutowej rodzi po Patik? Tak by wychodziło, bo płci rodzą się na zmianę.
Najpierw Natalka, potem Wojtek, potem Laura, teraz Jasiek, no i kolej na dziewczynkę. Szybko, szybko, bo potem Jakub się wtenteguje do kolejki :-D

Dzien dobry
Jak pada okropnie u nas dzisiaj, dobrze ze wczoraj poczynilam duze zakupy, to dzisiaj nawet nie wychodze z domu. Zwierz bedzie musial wszystkie potrzeby na ogrodku dzisiaj zalatwiac, bo nie ma mowy o spacerze jakims dluzszym:) Na szczescie jemu udziela sie nastroj pani, i od paru dni leniwiec z niego okropny.
Snilo mi sie dzisiaj, ze urodzilam dziewczynke:szok:, nie snil mi sie sam porod, tylke te pierwsze minuty po... i lekarz mowi- piekna, zdrowa cora a ja- jak to corka, mial byc syn! A M stojac obok mnie, mowi- dlaczego jestes zdziwona ze corka, przeciez lekarze mowili to od poczatku! Wiecie jaka sie obudzilam przerazona heheh
Widze, ze Jasko cisnie po puchar... Patik trzymam kciuki, za szybka i bezbolesna akcje:)
Za pozostale lutofffki "na krawedzi" ze sie tak wyraze rowniez&&&&&&.

Na obiad mam dzisiaj pierogi z serem na slodko i mam zamar utopic je doslownie w smietanie z cukrem, bo od rana mi sie takiej smietany chce:)

ania fakt ale ja dzis zakrecona :-D:-D:-D to dlatego aptekarka dziwnie na mnie patrzyla :-D:-D:-D sama wklejalam przepis na koktajl nie wiem co mi sie dzisiaj popierniczylo :-D:-D:-D
​nadika te nasze dzieciaki na mroz nie chca wychodzic postraszyly i siedzdza

Eve bo stiwerdzila, zeby nie budzic malej na karmienie w nocy! Ze najwyzej nadrobi w ciagu dnia! A w szpitalu kazali budzic. Kolejna rzecz, wit. K wg. Niej jak mala wypija 200 ml mm to nie podawac a wg. Szpitala podawac az nie bedzie pila wiecej mm niz piersi. I po trzecie przystawiac nie do obu piersi tylko do jednej, wg. Szpitala to dobra metoda jak dziecko ladnie je! Jak u mnie mala tak zasypia i slabo ssie to mialam podawac obie piersi aby w obu pojawial sie pokarm...i ja juz glupia jestem!!!! Do tego taka zlewcza byla i jakos mi sie nie podobala:/ do tego stwierdzila, ze druki ktore maz wczoraj odebral do wypelnienia z gminy na becikowe sa zle...czyli ze ona lepiej wie jakie druki potrzeba niz pani ktora wniosek rozpatruje!!

eve ja też mam kartę chipową :-D i cały czas się nią posługuje...mój dentysta posiada czytnik do tejże karty więc ma raczej aktualne dane zarejestrowane na tej karcie...taką też biorę do porodu oprócz dowodu bo nigdy nie posługiwałam się jakąś książeczką ubezpieczeniową czy coś w tym stylu bo nawet czegoś takiego nie posiadam. Zawsze tylko karta była (odkąd ją mam) i mam nadzieję, że cyrków nie będą z tym robić...

a na obiad dziś miałam kaszę gryczaną z jabłkami tartymi, masełkiem i cukrem :-) wiem wiem dziwne połączenie ale mnie to baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo smakuje :)

bella dziwna ta położna jakaś...ja bym się bardziej trzymała tego co Ci w szpitalu powiedzieli, a ta położna to jakaś młoda czy stara była? Bo te stare to bardzo często mają swój świat, swoje poglądy i za nic nie dadzą się przekonać do tych nowych. Co z tego, że taka ma doświadczenie jak opiera się na tym co było x lat temu...

Ostatnia edycja:
Cortina, Agisan ja z mężem byłam 3 stycznia u dentysty i też im pokazało, że nieubezpieczony. Cyrk na kółkach. Pojechaliśmy do NFZ-tu, babki wkładają tą jego kartę czipową (tak, posiadamy takowe na śląsku, co nie Sylwia?:cool:) i twierdzą, że wszystko ok. Wracamy do dentysty - znowu na czerwono, nieubezpieczony. Niech sobie ogarną ten bajzel :crazy:

:tak::tak: Dokładnie posiadamy takie cuda technologi na śląsku :cool:

Bella to rzeczywiście dziwna ta położna, mnie uczą na sr tego co ci powiedzieli w szpitalu.

reklama
ja przekroczę magiczny 37 tc to u siebie jakby wcześniej to albo u Was albo w Katowicach na Ligocie, ale myślę, że tydzień spokojnie wytrzymam jeszcze. Szczerze to różne opinie słyszałam o szpitalu w Mikołowie no ale większego wyboru nie mam więc na niego się zdecyduje, moje koleżanki co prawda zadowolone z tego szpitala, mój lekarz tam pracuje więc na ostatnią chwilę nie będę nic zmieniać :-)

Do góry