reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Antila będę musiała pójść do jakiegoś lekarza po skierowanie:confused2: a teraz to trochę utrudnione :confused2:

Sprite
są takie kaszki Holle, są bezmleczne i bez cukrowe (zamawiasz na allegro, choć podobno są w sklepie Piotr i Paweł). Od razu dodam, że kaszka nie musi być na mleku, ja robię na wodzie. Lub można dodać jako zagęszczacz do zupki. No ale ja sama gotuję, nie używam słoiczków. No i Kacper jest na cycu, mm nie używamy także. A i takie kaszki możesz mieć glutenowe lub bezglutenowe. A poza tym możesz sama trochę manny ugotować, jest też manna błyskawiczna.

A to mój synek wczoraj :cool2: http://www.youtube.com/watch?v=whcves1IYgo&feature=youtu.be

Ostatnia edycja:
reklama
dlatego ja jak podaje papkę nigdy nie daję do buzi łyżeczki tylko zbliżam do języka i młoda sama sobie z łyżeczki zlizuje...żeby uczyła się dobrego nawyku...wczoraj sobie u taty była na kolankach, próbowałam jej skrobac banana świeżego na łyzeczce i do buzi, pomemłała i rzuciła się na niego i ssała sobie sama..zjadła tak ok. 3 cm banana, balam się żeby się nie zkarztusiła ale radziła sobie i jak coś więcej oderwała to memłała;)

Geniusia to już moment i Kacperek będzie raczkował:tak:Ile waży Twój synuś, bo w porównaniu z moją duży mi się wydaje.
Komentarz w tle bezcenny:-D;-)
Arli banana dawałaś już?Nie bolał małej brzuszek?

geniusia, mój robi identycznie, jak Kacperek na filmiku! :-):-):-):-) a kaszki Holle znam, tzn. wiem o nich i właśnie ich zakup mam w planach, ale ja dopiero za ok. miesiąc chce wprowadzić kaszki itp. do zupek gotuję mannę jako gluten. z powodu wyjazdu przerwałam, ale po powrocie od razu podam.

Antila, wczoraj i dziś baaaaardzo wietrznie, ale słonecznie. wczoraj wiatr gnał chmury i co jakiś czas przychodziły krótkie opady deszczu, ale na zmianę ze słońcem. wcześniej ciepło i słonecznie. trochę ten wiatr dziś przeszkadza, bo w gondoli na spacerze drzemka ok, ale już na ręce albo na rowerek, to trochę za bardzo podwiewa. oby tylko nie lało i będzie ok, bo ja i tak się nie opalam (ja nawet na plaży nie leżę, bo nie lubię. mamy tu basen i jedynie przy nim lubię posiedzieć), a młodemu na spacerki i rowerek wystarcza taka pogoda, jak jest :-).

aaaa i jeszcze mam pytanie, bo młody od 3 dni nie zrobił kupki. nie widzę, żeby bolał go brzuch, więc nie chcę też cudować z czopkami itp., ale np. mogłabym podać jabłuszko ze słoiczka? (jeszcze go nie jadł do tej pory). jak to robicie? bo na razie około 12 podaje "obiadek", a później już tylko cyc. jak wprowadzę też deserek, to kiedy go podawać? jak to u Was wygląda?

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Antila 2 tyg. temu Kacper miał 69 cm, 7320 g.

sprite ja może bym nie panikowała aż tak z tym nierobieniem kupki. Mój synek robi raz na kilka dni, znaczy robił jak był tylko na cycku. Na początku panikowałam po 2-3 dniach, nasz rekord to kupka po 6 dniach. A jabłuszko zobacz czy nie ma cukru, cukier zatwardza. Dziewczyny podawały soczek ze śliwką lub jakiś słoiczek gdzie była śliwka. Ale i tak popatrz czy nie ma w tym cukru. Ja nie podpowiem, jaki słoiczek, bo nie używamy.

Geniusia swietnie sobie Kacperek radzi z tym raczkowaniem ;-) Maciur ma taki ciężki tyłek że leniuszkowi sie podnosić go nie chce haha
Antila co do mieska w BLW to jeszcze nie doszłam do tego etapu bo najpierw musi sobie dobrze z warzywkami radzic ale to miesko z tego co wiem po 7 miesiacu dopiero

Czesc Dziewuszki!
geniusia gratulacje dla Kacperka!
Misko podnosi same dupsko do gory i tyle. Ciagle cwiczymy na rehabilitacji prostowanie raczek i podnoszenie na nich ale taki klocek, ciezko mu jest wiecej niz 30 sekund wytrzymac.
Antila Misiek jadl banana od 4 miesiaca. U nas to 2 owoc jaki wprowadzilam.
Amerykanska metoda sie sprawdza bo jedlismy juz: kiwi, ananasa, truskawki czy czeresnie co w/g polskich schematow mozna dopiero od 10 miesiaca i nic Miskowi nie bylo. Takze trzymam sie tego, tylko nie wprowadzam wiecej niz 1 nowego skladnika w ciagu 5 dni.
Musze umowic nas do pediatry na szczepionki, przy okazji starszaki na jakies sprawdzenie.
My nie chorujemy to przez 2 lata pediatra widziala Kevina raz i to na wysypke. Karen ani razu.
Poprosze jeszcze raz o kciuki, kolejna inspekcja w piatek.

Isia trzymam kciukasy. A powiedz jak ćwiczycie z Martinkiem? bo mój Maciur to albo tyłek podnosi na chwilke albo na rączkach mocno się podnosi i długo tak moze wytrzymać ale nigdy jedno i drugie naraz.Wydaje mi sie ze ma silne rece bo ciagnie sie na nich do przodu jak tylko ma sie czego złapać a nie potrafi się nogami odpychać widać że to dla niego bardzo flustrujące ;-(
Myśle że te dzieciaki z grupszymi dupciami bedą mieć troche trudniej ;-)
Antila a jaka wage i wzrost ma teraz Twoja mała? bo jak widze ma teraz 5 i pol miesiaca, moj dzieć miał w tym okresie czyli 18lipca 71cm i ważył 9kg

reklama
geniusia, dzięki za podpowiedź, ale już ok-zrobił popołudniu. słoiczek ze śliwką oglądałam dawno w sklepie, ale ma cukier i dlatego nie kupiłam, a racja, że to śliwka powinna być, a nie jabłko. jak młody był tylko na cycku to też n ie panikowałam i do tygodnia czasu wiedziałam, że może nie robić, ale teraz, jak je stałe, to raczej tak niezdrowo robić co kilka dni...

Dziewczyny, ale przecież każde dzieciątko jest inne. jedne robią coś już inne za chwilę. niektóre teraz rozwijają mowę i gaworzą, inne są "mięśniakami" :-D i dużo się ruszają :-). nie można wszystkiego naraz robić :rofl2:

Do góry