reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

dzięki, dziewczyny, dzisiaj już jest lepiej, mała ciągnie a ja czuję, że leci...
od wczoraj przychodzi niania, właśnie są teraz same na spacerze a mnie serce boli:shocked2::shocked2::shocked2:

u nas nocki się ustabilizowały, mała zasypia ok 20.30, potem pobudka 23. a potem ok 4-5, dzisiaj przed 5 pół godz. ją usypiałam, żeby o 6 się obudziła ale wtedy wzięłam ją do łóżka i na cycu dociągnęłyśmy do 8, ale to już ostatnie okazje do takiej laby bo pojutrze do pracy...

też się zastanawiałam, kiedy dziecko przestaje potrzebować jeść w nocy, ale w związku z tym, że teraz cyc będzie ograniczony to nie odmówię go małej w nocy...

reklama
ania_kropla moze ja jakas "szczesciara" bylam ale Kevina oduczylam budzic sie w nocy jak mial 3 mies. (metoda na butelke z woda), Karen tez probowalam ale sie nie dala, po czym jak przestalam to sama zrezygnowala z budzenia sie (4 miesiace miala) no a Misko tak jak pisalam od poczatku praktycznie spal wiekszosc nocy.
Kupilam Miskowi wiekszy lezaczek do okolo 20kg i musze go oddac. Po co wymyslaja taki lezaczek jak mu nogi od kolan wystaja, do tego na tych "zwyklych" ruszal sobie nozka i sie sam ubujal a na tym nie moze bo ten ma stelaz taki jak kolyska, metalowy.
Za to upolowalam na craigsliscie (cos jak tablica.pl) jamperoo jaki chcialam i za 1/3 ceny i tez jade odebrac dzisiaj.

Antila, długo, ale jak trzeba, to co zrobić...

ania_kropla, nie dziwię się, że serce Cię boli. ja ostatnio złapałam się na tym, że smutek mnie ogarnął, jak mąż zabrał małego na przejażdżkę samochodem <głową w mur>... więc co dopiero obca osoba. ale tak, jak przypadku Antili- jak trzeba, to trzeba. zresztą, to jest pewnie kwestia kilku dni i Ty, i Dzidzia się przyzwyczaicie ;-).

Isia, dobrze Wam z tymi nockami. ale równowaga w przyrodzie jest. masz zwariowany i mega zapracowany dzień, to spokój w nocy. wszystko, tak jak powinno być :-).

bolą mnie plecy, ramiona, w ogóle wszystko mnie boli, bo prawie 2 dni w kuchni stałam i piekłam tort i ciasta. ja to lubię, ale nie wiedziałam, że przy dziecku, to taki hardcore:confused:.

Dziewczyny przyszlam sie pochwalic: bylismy w klinice i odkad nas ten nowy gosciu przejal czyli troche ponad miesiac Martinkowi to splaszczenie glowki zeszlo z 20mm do 12!!!
A przez tamten tydzien nie nosil kasku wogole jak bralam go do pracy.
Takze czuje sie troche bardziej zmotywowana i dzisiaj juz mecze Martinka. Placze co 3h bidulek bo juz ma cala glowke spocona, ale daje mu troche odpoczac i dalej zakladam.

Isia to bardzo dobra wiadomość, sama jestem posiadaczką płaskiej głowy i mam trochę kompleks na tym punkcie...
a co do nocek to u nas nie jest tak źle, zresztą teraz trochę nam się pozmienia, dzisiaj powiedziałam do m, że jutro mam wolne:-D

ja się pochwalę, że moje dziecko samo odstawiło kciuka, chociaż wszyscy mnie straszyli...w sumie ssała ok 3 miesięcy...
dzisiaj była tylko jedna drzemka 1,5 godzinna:no:, a m jojczy, że chce iść do pracy (teraz ma urlop)

Isia, to super! oby tak dalej :-).

Antila, urodziny męża.

ania_kropla, powodzenia jutro.

młody wyrwał mi spację z netbooka :confused2:. do tego chyba przez pogodę maruda straszna i aż 4 30-49min drzemki dziś były.

reklama
Sprite zainspirowałaś mnie tymi wypiekami i dzisiaj zrobiłam sernik z białymi michałkami wg przepisu z bloga naszej Edyty:-)
Marta pięknie zaaklimatyzowała się w żłobku dzisiaj została dłużej tak zasugerowały ciocie.Tylko cholercia znów zaczęła kaszleć

Do góry