reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Uff jak gorąco nie wiem co pisać mózg mi paruje:baffled:
Cały dzień spędziliśmy u szwagierki, bo ma basen w ogródku Ania wychodziła z wody tylko na siku i jedzenie:-D

reklama
Cześć, jestem nowa. Też tak jak Wy mam bobaska z lutego a dokładnie w trafiło się na 29.02 :D
Mam pytanko: dajecie już swoim maluszkom jedzenie ze słoiczków? Ja mojej kruszynce daje od 3 miesiąca jabłuszko i marchewkę ale teraz od 4 chcę jej rozszerzyć dietę ale nie bardzo wiem co mogę jej dać. Niby to pisze na słoiczku od 4 misiąca itp. ale czytałam że z niektórymi warzywami czy z mięsem warto jednak poczekać. To jak to w końcu jest? Pozdrawiam:-D

Mali250393 mamy tutaj watek z cala lista co kiedy mozna wprowadzac.
Moj Martino ma juz 1 posilek zastapiony kaszka z jakims owocem i od wtorku drugi bedzie mial zupka na miesku.
Do tej pory wprowadzilismy z warzyw: marchewke, slodkiego ziemniaka, ziemniaka, dynie, fasolke, groszek, kukurydze.
Z owocow na razie jablko, banan i brzoskwinie.
Ja najpierw wprowadzilam warzywa a pozniej owoce zeby nie nabral "smaka" na slodkie.
Dzisiaj ubralam Martinkowi kask na noc ale sie budzil co 1-2 godziny. Poczekam jeszcze pare dni zeby sie do niego przyzwyczail bo ja moge zyc bez wszystkiego ale wyspac sie musze.

Mali witaj. Ja jeszcze nic nie wprowadzam, bo karmię piersią Super data urodznia:tak:
Isia mam tak samo mogę nie jeść, nie pić, ale wyspać się muszę. Moje córki chyba o tym wiedzą;-)

O Mali, to już nie jestem jedyna na lutówkach z moich małym "Przestępcą" :) mój Piotruś urodził się 29.02 o 12.19. Miał być wcześniej a się uparł i na złość matce wyczekał do niechcianego 29-go lutego. Teraz się cieszę. Ja również nie rozszerzam jeszcze diety bo w 100% karmię piersią. Z mięsem ponoć najlepiej poczekać do skończenia 6-go miesiąca a na początek warzywa. Jak jesteś już po marchewce to teraz marchewka z ziemniakiem, za tydzień z dynią, szpinak w kolejnym tygodniu. Bo chyba co kilka dni można wprowadzać kolejną nowość. Ja czekam jeszcze 3 tygodnie i powoli zacznę wprowadzać warzywa i pół łyżeczki glutenu dziennie, bo to trzeba przed 6 miesiącem.
Ja też pokochałam spanie, nigdy wcześniej nie było mi tak ciężko wstawać rano, a teraz z moimi pobudkami co max 2h w nocy moje powieki zrobiły się ołowiane:baffled::baffled:

galwaygirl wspolczuje z calego serca.
Ja teraz mam super wypas bo jak nie musze wstawac rano wyszykowac starszakow do szkoly to spimy sobie do 8 a pozniej jak mi jeszcze ciezko wstac to odslaniam Miskowi okno, on sobie patrzy na ptaszki a ja przytulam sie do niego i jeszcze dosypiam.

Ja mam podobnie z tym spaniem!!!poprostu musze sie wyspac.W weekand m zabiera mala do duzego,zeby mamusia mogla pospac.Bo wie ze jak jestem niewyspana to jestem wredna :p
Galwaygirl- no wlasnie ten caly gluten, tez musze zaczac wprowadzac :/

A propos spania to wstałyśmy 20 minut temu,tzn a i Marta Ania nadal śpi.W wakacje ie chodzi do przedszkola, więc też możemy się wylegiwać;-)
Ja glutenu nie podawałam przy Ani chociaż już były takie zalecenia, teraz się zastanowię

galwaygirl mi ogólnie lekarz groził że w 35 tyg urodzę bo miałam już rozwarcie i brzuch mi strasznie twardniał a urodziłam w 39. Jak poszłam w poniedziałek (27.02)do niego to się dziwił że nie urodziłam jeszcze i powiedział że chyba w czwartek już urodze a urodziłam w srodę o 18:42 :D
To wszystko dlatego że tak bardzo nie chciałam żeby się urodziła właśnie tego 29 ale to nic :)

Ja tez w 100% karmię piersią, u mnie w rodzinie wszyscy dostali w 3 miesiącu pierwsze jabłuszko. Zacznę teraz warzywa podawać. Dzięki za pomoc:) U mnie kruszynka budzi sie między 5-6-7 dostanie cycuszka i wtedy śpi do mniej więcej 9 :) także nie raz nawet moge się wyspać :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej, i ja postanowiłam dołączyć chociaż rychło w czas :(, żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam, byłam przez chwilę na cukrzyczkach a potem poród i nie bardzo wyrabiałam, żeby do kompa zaglądać,
moje szczęście jest z 25.02, i też jesteśmy tylko na moim cycku, ale już niedługo, jakoś pod koniec tego m-ca trzeba będzie zacząć rozszerzać i ten gluten wprowadzić, mam mniej więcej ten sam plan co galwaygirl, ale jak to wyjdzie w praniu to zobaczymy, jakoś mnie to stresuje, chociaż pewnie niepotrzebnie,

i jeszcze małą pochwalę, od czwartku przewraca się z plecków na brzuszek, odwrotnie jeszcze nie potrafi,
a jutro trzecie szczepienie, zobaczymy ile mój chudzielec waży... mam altacet dla dorosłych, można tym niemowlę posmarować po szczepieniu?

Do góry