reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Mitra przekonałaś mnie co do tej karuzeli, a jeszcze jak Betibeti wkleiła link, to prawie jestem zdecydowana. jeszcze nie zaczęłam zastanawiać się nad karuzelami, ale po przeczytaniu opinii mamy i opisu na allegro mam już swój typ ;-)
Mitra napisz jeszcze jak możesz czy możliwe będzie zamontowanie tej karuzeli na łóżeczku turystycznym??

co do mat, to może też macie już swoje typy i wkleicie linki. ja to się w ogóle na dzieciach nie znam i dobrze jest poczytać rady doświadczonych mam.

reklama
Betibeti super artykuł. Ja właśnie noszę się z zamiarem żeby kupić materacyk lateksowy chociaż ceny są też dosyć wysokie...może jakiś piankowy tylko taki z troche lepszej pianki. Jeszcze pomyślę bo trochę czasu jest

noo a ja przed chwilą weszłam na allegro i zrobiłam zakupy:-) hih uważam że udane za wszystko zapłaciłam 40 zł. Wszystko w neutralnych kolorkach bo nie wiadomo czy to chłopak czy kobita

Ja prawdopodobnie też zdecyduję się na karuzelkę Tiny Love. Poczytałam trochę opinii na ich temat i są o wiele lepiej oceniane od tych z Fischera. Co do maty - również poproszę o wskazówki, bo do tej pory rzuciły mi się w oczy tylko te z FP :-)

My mialysmy taka karuzelke
Karuzela - Symfonia w ruchu ZOO z pilotem :: TINY LOVE

naprawde byla super. Szkoda ze sie rozpadła :(

ja mialm łozeczko drewniane wiec nei wiem jak z montowaniem na turystycznym ale nie sadze by był kłopot.

Co do materacy, mamy alvi , uzywany prawie 3 lata, wogle ni widac ze byl uzywany, i haba go poleca do swoich łóżeczek, a to nobiltacja ;)

Vanilia, ciuszki b. ładne i faktycznie neutralne:) ale ta lalka...az mną wzdrygnęło....
Ja godzinami siedze w necie i oglądam ciuszki i inne artkuły dla dzieci, ale jak na razie mam tylko kilka ubranek kupionych w zwykłych sklepach przy okazji promocji...

A co myslicie o zakupie kołyski tego typu KOŁYSKA/ŁÓŻECZKO Simplicity/CONECO NIEBIESKA (1784098374) - Aukcje internetowe Allegro nie chodzi teraz o firmę, tylko czy ogólnie tego typu gadżet to dobry pomysł...??? Mi osobiście sie bardzo podobają, powinna nam posłużyć na samym początku kiedy pewnie bede bała sie zostawić maleństwo nawet na 10 min:) i o wiele łatwiej bedzie ją zmieścić w sypialni, a drewniane łóżeczko bedzie już w osobnym pokoju... któraś z Was używała? Warto w to inwestować? bo w sumie to droższe od łóżeczka... Chyba daissy wspominała coś kiedyś o koszu wiklinowym ze to sie u niej sprawdziło, któras jeszcze ma jakies doswiadczenie????

Paluszek Racja, lalka jest przerażająca:eek: też to od razu zauważyłam
Dla mnie taka kołyska, super! sama bym taką zakupiła ale mam za małe mieszkanko i sie raczej nie przyda

Mitra- dzięki, może właśnie taką kupię skoro tak polecasz. Chyba każda będzie lepsza od tej co mam, a kosztowała niemało. także zdecydowanie nie polecam tej: FISHER PRICE C0108 KARUZELA Z MISIAMI I PROJEKTORE (1786487945) - Aukcje internetowe Allegro

Paluszek- ja miałam i koszyk i kołyskę. Po urodzeniu Mały spał w koszyku- wieeelkim plusem jest to, że koszyk jest niski - w nocy nawet nie musiałam wstawać z łóżka żeby wziąć Danielka do cyca bo miałam go na wysokości swojego łóżka a poza tym jest lekki- raz dwa przenosiłam go np. do salonu gdzie my siedzieliśmy. Nie wiem czy kupowałabym taki 'wypasiony' który pokazałaś- ja mam najzwyklejszy- metalowy stelaż z koszykiem- dziecko i tak góra 3 miesiące go poużywa. Nawet nie jest na kółkach, ale jest tak lekki że przeniesienie go to żaden problem. Jak Mały wyrósł z koszyka to spał w kołysce bo była większa, no a potem łóżeczko. Koszyk i kołyskę dostałam od kuzynki a gdybym miała sama kupować to zdecydowanie koszyk a później wiadomo- łóżeczko.

reklama
Do góry