reklama
Angelika89
Fanka BB :)
ja tez co chwila cos dokupuje dzisiaj kupilam przewijak, a moja mama kupila kolorowe pieluszki tetrowe
U mnie część rodziny tak właśnie uważa, ale nie próbują mnie przekonać na siłę :-) Już nie mogę się doczekać, kiedy poznam płeć Dzidziusia, bo obiecałam sobie, że się powstrzymam z zakupami do tego czasu ;-) Choć dziś byłam blisko (bardzo, bardzo blisko) kupienia ślicznego kombinezonu na allegro...
cysia takie gadanie to zabobony. Łatwiej robić zakupy na raty, korzystać z promocji w sklepach, z różnych okazji, a w ten sposób wydatki rozkładają się na raty Wczoraj w realu z Moim kupilismy pajacyk dla malucha, taki na 74 cm, więc na zaś. Kosztował niecałe 8 zł, a mojemu Danielowi się spodobał, sam wybrał ten ciuszek :-)
Oli.B
zapraszam do licytacji Monitor oddechu SNUZA (1799096727) - Aukcje internetowe Allegro
Mi nikt nie mówi kiedy mam co kupować, chociaż wiem że takie przesądy istnieją. Osobiście mam to w nosie, a rodzinie też bardziej zależy żebym wszystko miała jak juz się maluszek urodzi, a kiedy to skompletuje to juz mój interes. Pamiętam że pierwszą "rzecz" dla starszego synka dostałam jak jeszcze brzuszka nie było widać. Wzruszyłam się wtedy bo teściowa kupiła mały kocyk dla niego, co było pierwszym przejawem akceptacji mojej ciąży z jej strony.
M85
Moja teściowa jest strasznie przeciwna kupowaniu czegokolwiek przed narodzinami, nawet pieluchy czy łóżeczka, czegokolwiek normalnie Szczerze mówiąc to najmniej bierzemy jej gadki pod uwagę i mamy zamiar jak najwięcej rzeczy kupić przed urodzeniem
Do tej pory kupiłam 2 pary body na gługi rękaw dla chłopca, 2 kaftaniki też dla chłopca, niebieski kocyk. Okazało się, że będziemy mieli dziewczynkę, ale to nic, wszystko zostanie użyte no i będziemy mieli strasznie dużo ubranek od mojej bratowej, która w tym roku (też w lutym) urodziła córeczkę.
Do tej pory kupiłam 2 pary body na gługi rękaw dla chłopca, 2 kaftaniki też dla chłopca, niebieski kocyk. Okazało się, że będziemy mieli dziewczynkę, ale to nic, wszystko zostanie użyte no i będziemy mieli strasznie dużo ubranek od mojej bratowej, która w tym roku (też w lutym) urodziła córeczkę.
*Vanilia*
Moderatorka
Do nas raczej nikt się nie wtrąca co i kiedy mamy kupić. Z resztą jam jestem taką osobą że i tak robię tak jak uważam tym bardziej że wszelkie zabobony mam głęboko w nosie. Nawet na własny ślub podwiązki nie założyłam, ani nic pożyczonego nie było, no i w lipcu to bez RRRR!! więc się przeciwstawiam wszelkim przesądom :-)
reklama
mama2006
Ja tam też w przesądy nie wierzę. Moja mama mówi, że za wcześnie ale ja i tak kupuję co chce. W końcu to moje dziecko - nie? nie ma co się nakręcać. Im wcześniej się uzbiera rzeczy dla maleństwa tym lepiej
A stwierdziłam, że nie będę kupować rożka-becika, maleństwo można zawinąć w kocyk i też będzie miało ciepło. Z rożka szybko wyrośnie, a kocyk będzie miało na dłużej.
A stwierdziłam, że nie będę kupować rożka-becika, maleństwo można zawinąć w kocyk i też będzie miało ciepło. Z rożka szybko wyrośnie, a kocyk będzie miało na dłużej.
Podziel się: