reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

W przedszkolu mam kobitkę, która ma do sprzedania ciuszki ;) dzisiaj mi przyniosła i będę miała dla maleństwa śliczne 3 koszulki (na rozmiar 56) ale ma jeszcze mi poszukać większych. 3zł to nie majątek a koszulki jak nowe :D i z ubranek już będzie prawie wszystko ;) jeszcze tylko czapeczka na zimę i wsio.

Krisowa - na rączki można zakładać również skarpeteczki. Ja niedrapek mam 2 pary, więcej nie kupuję ;) co do czapeczek mam około 20 sztuk. (różnych, takich po kąpieli i takich na dwór - w różnych rozmiarach).

Co do pościeli to ja mam 3 komplety, a przy Kubie miałam 2 i mi starczało ;)

Muszę się już po mało rozglądać za pampersami, jakie macie w planach kupić? Ja myślałam o firmach:
- HAPPY PIELUCHY HAPPY NEWBORN 2-5 KG 42 SZT PROMOCJA (1859774002) - Aukcje internetowe Allegro
- HUGGIES Pieluchy Pieluszki Huggies Newborn 3-6kg 90szt (1866741778) - Aukcje internetowe Allegro
firmowe PAMPERSY są strasznie drogie, więc na początku będę takich używała - a potem kupować będę w Rossman lub w Biedronce ;)

reklama
Maciek Happy przesikiwał, używaliśmy czasem huggies, ale wydają mi się sztywniejsze, więc najwięcej szło pampersów, bo najmieksze i dopóki rozmiaru nie trzeba było zmienić nie do przesikania dla młodego :-) Biedronkowych i rosmanowych nie używałam, bo wydawały mi się strasznie niewygodne.
Na pampki zawsze w którymś hipermarkecie sa promocje. My zaopatrywaliśmy się w większą ilość tylko wtedy i starczało do następnej okazji. W realu zdaje się najtańsze były.
Natomiast jeżeli chodzi o chusteczki, to mdli mnie ich zapach. Zawsze więc kupowałam bezzapachowe. Najfajniejsze były nivei i huggies, z tym, że te drugi potrafią się porwać przy wyciąganiu. Ale za to moim zdaniem nadają się do spuszczania w toalecie :-) używam nadal jak Młody zrobi kupę ;-)

A ja to prawie nic jeszcze niemam jakoś tak weny brak.Mam tylko kilka sztuk pajacyków w róznych rozmiarach typowo dla chłopczyka kupilam jeszcze zanim płec była nieznana he he tak jakos przeczułam że to chłopiec.Czekam na zrzuty od znajomych szwagierka mi obiecała ma dwoch chłopaków i koleżanka też ma dwoch a potem dopiero sobie dokupię resztę.Wózek i łóżeczko dopiero w styczniu mam w planach kupić bo narazie kasy brak.Co do pampersów na początku dobrze jest używać te najmniej uczulające u nas sprawdziły się najpierw pampers a potem rosmanowskie baby dream haggisy happy i biedronkowe uczulily mają córcię.
Radzę też niekupować dużej ilości pampersów w najmniejszym rozmiarze.

poronina84 ja tez mam dykemat co do łóżeczka turystyczne czy drewniane. Powiem co ludzie mi o nich mówili, turystyczne jest lezejsze,mozna spakowac i przewiesc w łatwy sposob i rzekomo jest bezpieczniejsze bo materialowe i dziecko nie uderzy o szczebelki.Ale ja zauważyłam że wiekszosc z nich jest bardzo nisko bo mniej niz 80cm... jak chce łóżeczko z przebierakiem wiec nawet turystyczne ktore go ma bedzie nie wygodne do przbierania jak bede musiala sie zginac w pol nie mówiąc o moim mężu. Co do drewnianych to nawet wizualnie mi sie podobaja bardziej sa wyzsze w zwiazku z tym przebieranie bedzie łatwiejsze, wszystkie karuzele mozna zamontowac do szczebelek,a z turystycznymi jest problemw montazu karuzeli, tylko nie wiem co z tym otulaczem wkoło łóżeczka zabezpieczajacym zeby dziecko sie nie uderzyło... i czy warto miec opuszczany bok łóżeczka??? oto moje propozycje drewniane dino.sklep.pl/nowy/klups-lozeczko-safari-Zyrafka-120x60-gratis-huggies-p-5639.html lub PPM Mark Łóżeczko 120x60 kolor brązowy opuszczany bok /007 /GRATIS HUGGIES [id7445] - 229.00

tynka - co do łóżeczka turystycznego. To zależy od modelu, ja mam i moje jest wysokie i przewijak na nim miałam i też wysoko było. Mam 172 wzrostu i jak dla mnie było akurat. Takie łóżeczko bardziej mi się podoba niż drewniane. Ale to jest moje zdanie. Ale jest o wiele wygodniejsze jak dla mnie ;)

bliznak
- kiedyś pytałaś się mnie o pas ciążowy, czy się da wypruć te wstążki (da, a nawet same mi się prawie oderwały) ale akurat się z tego cieszę, bo po zawiązaniu kokardy z przodu wyglądałam jak prezent urodzinowy - hehe

tynka- my mamy drewniane i turystyczne. Mały śpi w drewnianym, i to bez ochraniacza- nigdy nie zrobił sobie krzywdy. Jakiś czas mieliśmy ochraniacz ale potem zaczął go zrywać więc ściągnęłam. Turystyczne używamy tylko na wyjazdy, mnie się turystyczne średnio podobają ale to wiadomo- kwestia gustu.

reklama
mnie lepiej się podobają drewniane i kupimy drewniane, najzwyklejsze z szufladą. Przez pewnien czas bardzo chciałam turystyczne ze względu na to że dziecko nie wyobija się o szczebelki ale jednak nie mogę się przekonać do ich wyglądu, nie wiem dlaczego

Do góry