reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

tynka- my mamy drewniane i turystyczne. Mały śpi w drewnianym, i to bez ochraniacza- nigdy nie zrobił sobie krzywdy. Jakiś czas mieliśmy ochraniacz ale potem zaczął go zrywać więc ściągnęłam. Turystyczne używamy tylko na wyjazdy, mnie się turystyczne średnio podobają ale to wiadomo- kwestia gustu.
Identycznie mieliśmy.

A ja się z leksza przeraziłam. Właśnie dotarły do mnie dwa wylicytowane pudła ciuchów. Chyba ponad 200 szt :szok: od koszulek, przez spodenki, spódniczki, sukieneczki, sweterki po kombinezonik :szok: co ja z tym wszystkim zrobię :baffled: będę chyba młoda 6x dziennie przebierac :dry: albo znów puszczę na allegro ;-)

reklama
trina79 - no to masz więcej oddemnie ;)

A ja znów w szmateksach wychaczyłam fajne ciuszki. Dla maleństwa, dla synusia i dla siebie spodnie ciążowe - za 7,90 ;) Zdjęcia dam w swoim czasie :D

tynka27 patrzę że widzisz identyczne jak ja za i przeciw dla łóżeczek turystycznych :-) Kiedy już sie praktycznie zdecydowałam się na turystyczne to zaświeciła się lampka "ale przecież nie zamontuję do niego upatrzonej karuzeli". Wizualnie też mnie nie przekonuje... bardziej funkcjonalnościowo bo turystyczne bywają z dodatkowymi przybornikami, czymś a'la baldachim i miewają funkcję kołyski, ale z drugiej strony mają tylko dwa poziomy wysokości, więc przy kilkumiesięcznym siadającym dziecku trzeba się będzie nazginać żeby je na sam dół położyć a dołączane do nich przewijaki wyglądają mało pewnie i najczęściej są wklęsłe, co wydaje mi się utrudniać proces przewijania.

ale są łózeczka z pałakiem z zabawkami... a karuzelkę dopniesz tak jak i do drewnianego, mam takie przeczucie ;)

ja tak jak pisałąm wczoraj mam wszystko z ubranek, jeszcze skarpetki, a czekam na spiworek wiosenny z welurku i 14 koszulek na 6m... ciekawe czy Adaś z nich pochodzi, zeby urósł zanim lato się skończy :)

Chwilkę znalazłam na zrobienie zdjęć naszego małego dorobku.
Dopiero teraz zauważyłam, że ten biały komplet z krótkim rękawkiem był przeceniony z 57zł na 12! Myślałam, że z 30zł ...

kombo.jpg
body x 4.jpg

Troszkę małe te zdjęcia, ale trudno, na szybko robiłam miniaturki :-p
Różowy pajac welurowy został ostatnio upolowany przez mojego męża - nie mógł się oprzeć i zrobił mi niespodziankę :-)
Śpiworek ślimaczkowy też jego zasługa :-D
A miało być nie różowo hahahha :D

Ostatnia edycja:
Zgadzam się, do łóżeczka turystycznego ciężko przyczepić karuzelkę, w łóżeczku drewnianym jest o wiele łatwiej. Ja znalazłam jednak taką z firmy TLove gdzie można przyczepić do łóżeczka turystycznego :) Ale mimo to nadal bardziej wygodne mi się wydaje turystyczne. Są bardziej kolorowe, moje np. ma z jednej strony kieszenie (ala przybornik), jeden bok jest na suwak odpinany dla starszego brzdąca. Poziomy ma dwa, ale mi starczało, mały zaczął mi siadać jak miał 10 miesięcy.

reklama
Ja dziś wreszcie wybrałam pościel dla synusia,zakupiłam u tego samego sprzedawcy kąplet pościeli,dokupiłam baldachim ,rożek oraz dwa bawełniane prześcieradła w kolorze poscieli.Mam nadzieje że jak wszystko przyjdzie to będe zadowolona.Fakt były nawet tańsze zestawy u inych sprzedawców ale jakoś tak te ochraniacze do łóżeczka wydawały mi się cieńkie a te które dziś zakupiłam to widać że są grubsze.wklejam link a wzór pościeli ,baldachim i rożek wybrałam -Miś i owieczki na niebieskim tle,kolory widać żywe i POŚCIEL DZIECIĘCA 6-el.120x90 PRODUCENT/KOMPLET (1878368462) - Aukcje internetowe Allegromocne także po częstym praniu nie powinny zblednąć.

Przy córci pamietam że zakupiłam cały zestaw chyba 15 czy więcej elementów firmu Darland i jestem bardzo zadowolona,cały zestaw również synowi posłuży:tak:

tynka-kurcze ja jakoś nie mam przekonania aby takie maleństwo leżało w łóżeczku turystycznym,moja Nicol spała w drewnianym wcale się nie obijała czy plątała rączki i nózki miedzy szczebelkami.Takie maleństwo przez jakiś czas nie jet ruchliwe pozatym do łóżeczek są śliczne ochraniacze.Pamiętam że Nico mi nieodczepiała czy zrywała ochraniaczy,ochraniacze mają fajne mocne troczk także jak się dobrze ściśle przywiaże to maleństwo nie jest w stanie tego odczepić.Według mnie łóżeczko turystyczne jest ok,ale na jakieś wyjazdy czy spanie jak się jest u rodzinki w odwiedzinach,w takim celu zakupiliśmy łóżeczko turystyczne córci.Teraz jak jeździliśmy w góry czy gdzieś na urlop czy nawet jak spałam czasem u rodziców to mała spała w łóżeczku turystycznym no ale ma teraz 2,5 roku .Jednak jakoś tak sobie nie wyobrażam takiego niemowlaczka kłaś do turystycznego pomimo tego że można dać zwykły materac.Ja teraz dla syneczka zakupiłam łózeczko bo niechciałabym ażeby spał w turystycznym i mam w planie nie montować jednej barierki ,tylko zrobić łózeczko na wysokości naszego łóżka w sypialni i tak dostawić do naszego łóżka-tak że do karmienia nie będe musiała w nocy wstawać tylko się przysune do maleństwa z piersią i nakarmie.Będzie nieco wygodniej mi a przebrać też maleństwo moge w łózeczku bądź na przewijaku ,choć komode z przewiajkiem mam.Jedank po jednym dziecku mam troszke doświadczenia i teraz patrze na wygode coby się co 3godziny nie zrywać z łóżka i wstawać ,przysune się do bąbla i tyle,także łózeczko bedzie dosunięte do naszego łóżka już m wykabinuje tak ażeby łóżeczko było równo z naszym:-)Pamiętam że Nicol jakoś tak mi się o łóżeczko nie obijała ,dopiero jak była starsza to bardziej ruchliwa się
zrobiła i czasem się pukła,ale to wtedy domówiłam u sprzedawcy ochraniacze z firmy Darland na całą wysokość łóżeczka także mała mogła fikać w łóżeczku dowoli.

mama2006-no mamuśka szalejesz z tymi zakupami:tak:ja już też ubranek mam sporo no i czekam na tą paczke z Niemiec,także jak czegoś braknie to dokupie.Z doświadczenia wiem po córci że sporo ubranek nie było ubranych teraz nawet prasowałm sukienki do sprzedaży po córci,które nie były ani raz ubrane jedynie zdięłam metki i wyprałam .Nawet jej nizdążyłam ubrać.Także teraz mam nadzieje że troszke rozsądek weźmnie góre cobym też nie pokupywała za dużo.Przy dziewczynkach jednak bardziej korci z zakupami bo te sukienusie są takie rozkoszne:tak:

Teraz też prawie pare dni temu przyszła paczka dla ćórci ,kupiłam od znajomej z Angli dla córci nowy płaszczyk z metką taki fajny granatowy elegancki-nawet ja niemam takiego wypasionego:-)super fioletowe kozaczki z Next -takie tego typu emu czy saszki jakoś tak się na nie mówi,świetne kaloszki ze świńką pepą,bluzka z Next i podkoszulki i to w sio,fajne rzeczy.Teraz już troszke też z zakupami dla małej przystepowałam bo ostatnio sporo ubranek jej pokupywaliśmy bo wyrosła,także na jakiś czas ma zapasy.Fajna zdobycz to też ostatnio używane poncho z Next-kupiłam na allegro i przysżło w świetnym stanie,jednak niebyło jeszcze okazji małej ubrać bo siedzimy w domku.

Dee-słodkie te ubrankia a śpiworek z ślimakiem wymiata,ma m nawet niezły gust:tak:aż mi troszke żal że już rózów nie zakupie no chyba że dla Nicol:-)

Do góry