reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

A mi się wydaje że chrzcić powinni tylko Ci rodzice którzy mają ślub kościelny i są w 100% wierni swojej wierze, i w tej wierze będą wychowywali swoje dzieci. Bo w innym wypadku nie widzę sensu tego chrztu. Tutaj mój przykład: Mały był w kościele tylko raz i to własnie na swoim chrzcie... Może z drugim uda mi się coś wyperswadować.

reklama
daissy - każda z Nas ma inne zdanie. To że nie mamy kościelnego nie oznacza, że nie jesteśmy ,,dziećmi bożymi,, - więc mamy taki samo prawo do komunii, chrztu jak inni. Co do kościoła to teraz wymyślili takie trudności w zawarciu związku małżeńskiego, że więcej będzie małżeństw tylko po cywilnym...

krisowa
- wiesz ślub kościelny to i z suknią oraz weselem. Ten ślub bierze się tylko raz - więc trzeba hucznie go obchodzić. Ksiądz Nam powiedział, abyśmy przyszli w normalnych ciuchach, a on Nam da ślub - w szoku byłam.

My kościelnego nie mamy i na razie pewnie mieć nie będziemy bo chcemy wyprawić duże wesele i nie chcemy oszczędzać na tym dniu wiec postanowiliśmy poczekać jeszcze 2 lata a mała będziemy chrzcić wcześniej pewnie.
I szczerze nie rozumiem dlaczego kościół robi z tego problem.

cześć co do tematu chrzcin,ślubów ale tych kościelnych to powiem Wam tyle co ja na ten temat wiem ;-) Ksiądz nie powinien robić problemów ze zrobieniem chrztu dla dziecka nieślubnych według kościoła rodziców,jedynym warunkiem jest chęć wychowania dzieci w wierze katolickiej,jak wiadomo osoby=rodziece żyjacy bez ślubu kościelnego łamią zasady tej religii dlatego rozwiązaniem najprostyszym jest że to rodzice chrzestni bedą to dziecko "trzymać" do chrztu i oni na swoja odpowiedzialnosc biora wychowanie tych dzieci w wierze katolickiej. Co do ślubu kościelnego i chrztu nie uwazam że te sakramenty się powinno przyjmowac "bo wypada" lub "bo rodzice chca" bo to nie o ubranka czy sukienki chodzi... nie chodzi o oprawe tych ceremoni a raczej o to co one ze soba niosą. Jak ktoś bierze slub koscielny dla sukienki i wesela,a dziecko jest chrzczone dla imprezy w restauracji i nie zobaczy koscioła do momentu komuni św. to dla mnie obłuda... nie chce nikogo urazić ale ta religia jak każda inna coś ze soba niesie i ma zasady.:tak:
a to że dziecko jest chrzczone w wieku 2 miesiecy czy 10 niesie ze soba tylko taka różnice że to 10miesieczne wedlug kościola przez 8 miesiecy wiecej żyło z grzechem :-)
pozdrawiam

bardzo ładna pościel, właśnie te pasiaste strasznie mi się podobają, a najbardziej ta z turkusowymi paskami, ale zastanawiam się czy nie będzie za chłodna, trochę sprawia wrażenie właśnie zimnej ;)

Hej dziewczyny :) jak widzę że Wy już na etapie pościeli jesteście to jestem przerażona że jak tak do tyłu z zakupami...
powiedzcie mi czy wy kupujecie więcej ubranek w rozmiarze 56 czy 62? bo już nie wiem których ile mam kupować...

Karola2 - ja na początek kupiła bym troszkę ciuszków na 56 cm, ale więcej na 62. Nie wiadomo jaki urodzi się maluszek. Więc lepiej być na wszystko przygotowanym ;)

Vanila - pościel bardzo ładna i kolorowa ;) super taki cały zestaw jak przedstawiony na zdjęciu - ale pewnie z kompletowanie całości to ogromny koszt ;)

A mnie korci aby coś kupić maluszkowi, tylko na razie kaski brak. W przyszłym tygodniu w poniedziałek wybiorę się na małe zakupki ;) może uda mi się coś fajnego wychaczyć :D

mama taki pełny zestaw na pewno pięknie by wyglądał w łóżeczku ale raczej będę kompletować pojedyńczo. Nie jest mi wszystko potrzebne co na zdjęciu a szkoda niepotrzebnie pieniążków wydawać;-)

reklama
Hej, co do ubranek.
Moja znajoma rodziła miesiąc temu więc zapytałam sie jej jak to jest z tymi ubrankami. 56 czy 62.
Ona urodziła 4kg 58cm córeczkę i powiedziała mi tydzień temu (Zu miała już 3 tyg) żeby nie przesadzać, bo mimo, że jej córa urosziła się większa to nawet teraz wchodzi spokojnie w 56...

Do góry