reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

No ja podobnie jak Munie nie mogę się jakoś przekonać do używanych...i nie wiem czemu...oglądam na allegro już prawie kupuje, ale ostatecznie jakoś zawsze kończy się na nowych...I co śmieszne nie mam jakiś większych oporów ze to używane, bo kiedyś, jeszcze na studiach dość często łaziłam do lumpeksów...wiadomo ciuszki i tak trzeba wyprać, wyprasować etc....może się jeszcze przekonam...albo po prostu muszę trafić na jakąs prawdziwą okazję:)
A poza tym to gadanie, że za wcześnie na robienie zakupów zupełnie olewam...w każdej chwli może się coś stać, dziś jutro, za tydzień w 8 miesiącu, przy porodzie, albo dwa tygodnie po - ja nie chce nawet o takich rzeczach mysleć, pierwsze 3 miesiące żyłam w strachu - nawet nie chce mi sie tego wspominać fundowałam i sobie i dziecku ogromną dawkę leku, strachu i negatywnych emocji... i po co???? cokolwiek by się nie stało i tak bym nic nie zmieniła, dopiero ok 14-15 tyg odetchnęłam i powoli zaczełam sama siebie przekonywac ze przecież musi byc dobrze a frajda z oglądania i kupowania jest ogromna - sprawia mi to mase przyjemności wiec i Niunia pewnie dobrze się czuje:)

reklama
magdabb piękne te literki, kupię takie Adasiowi :)
Dee ale sobie poszalałaś na zakuppach, dobrze, ze zrobilaś wywiad na Marywilskiej, ja mam niedaleko i pojade tam po pościel, bo jednak obejrzeć lepiej, dotknąs, a przesyłka to ok 30 zł wiec sporo
ani pas może być na wierzch, spodni nie przysłoni, muszą być ciązowe, ale koszulę ktora na brzuchu się nie dopnie, owszem ;)

oto moje łupy :)
kombinezoniki 2 sztuki, biały na wyjscie ze szpitala i jakieś wypady rodzinne, a granatowy na codzien, gratis bluza, przyda sie na zimę
DWA KOMBINEZONKI PLUS GRATIS BLUZA (1840728032) - Aukcje internetowe Allegro
czatowałąm na półśpiochy i mam:
F&F 2 x półśpioszki Nowe+półśpiszki welurowe (1840495423) - Aukcje internetowe Allegro
KOMPLET 4 SZTUK PÓŁŚPIOCHÓW (1847346982) - Aukcje internetowe Allegro
a tu nowa wyprawka, 2 komplety się stworzy
WYPRAWKA DLA CHŁOPCA NOWA (1833217030) - Aukcje internetowe Allegro

kupiłam jeszcze 4 pary dzinsików za 15 zł , 2 spiochy, 2 pajace, i kaftanik za 9 zł i cały zestaw ciuszków + 2 spiworki za 100 zł, (cześć rzeczy nowych)
a jeszcze bede licytowac 2 komplety nowych ubranek po ok 20 sztuk ubranek, jeden cena 90 zł a druga licytacja od 1 zł, zobaczymy ;)
ja wolę kupić wszystko na raty bo nie wytrzymamy finansowo, natomiast jak bede sie czula gorzej to juz nie bede miala sily sleczec przy kompie

Wyprawka 6 cz. śpioszki kaftanik body 56 BAWEŁNA (1827685134) - Aukcje internetowe Allegro POLECAM, ja już mam jest śliczna

O Krisowa już wile razy przymierzałam się do tego kompletu (ostatni link) czy to wykończenie falbankowe nie jest sztywne? nie będzie drapać? bo to tylko mnie powstrzymuje od zakupu...

O Krisowa już wile razy przymierzałam się do tego kompletu (ostatni link) czy to wykończenie falbankowe nie jest sztywne? nie będzie drapać? bo to tylko mnie powstrzymuje od zakupu...
moim zdaniem jest mięciutki i pięknie wygląda, ja kupiłam ecru, jest jak żółciutki, mi się podoba, dokupiłam półśpiochy, bo stworze 2 komplety, u tego sprzedawcy ą te same kolorki

ja nie kupię używanych bodziaków, bo to tak jakbym kupiła sobie używane majtki ;) [takie moja zdanie, ale nie kazdy musi sie zgadzac]
ale spiochy, pajacyki, rampersiki, czy polspiochy, to już odzież wierzchnia, są dużo tansze, a naprawde ja dostalam paczke cześći uzywanych i czesci nowych i nie widzę roznicy :)

Rewelacyjne zakupy półśpiochy bardzo tanio!!! Gratuluję.... masz rękę do zakupów:-)
wydaje mi się włąśnie, ze nie wydaje dużo... choc mozna kupic i taniej, ale wybieram po fotkach rzeczy, wqiele nie licytuje bo misie foty nie podobaja, albo nie jest napisane stan idealny ;)

dziewczyny ja tam nie namawiam was do zakupu uzywek, ale ja kiedys mialam obrzydzenie do uzywek, ale jak zobaczylam jakie ciuchy sa z anglii za grosze dla mnie i kupowałam za 500 zł mnóstwo super fajnych bluzek i tunik, a w sklepie za te pieniadze kupila 2, max 3 rzeczy, przestawilam si na uzywki, dla dziecka kupiuuje, piore i prasuje i jest swieze i pachnące :)

ja już z ciuszków mam wszystko, kupiłam wszystko w rozm. 62, bo ciuszek może być trochę luźniejszy, a dzieci w większości jak się rodzą to już mają 56 cm, 4 cm więcej na długości to niewiele,

piszecie, że niby dziecko założy te ciuszki tylko przez chwilę, może jest to prawda, ale te ciuszki będą bardzo mocno używane- pobrudzone mlekiem, kupką, cały czas właściwie w pralce - raczej prane w wyższej temp niż 40C, prasowane gorącym żelazkiem... także po 2-3 mieś, zostaną z tego szmatki...

paluszek, ja nic nie kupiłam używanego, bo generalnie nie lubię mieć dużo ciuchów w domu, sama nie mam za wiele, ale za to kupuję dobrej jakości, na początku mój brat też mnie namawiał na używane, te wory z anglii za 300 zł, ale nie żałuję, że nie kupiłam, bo nie chcę używanych- sama sobie nie kupuje, więc na dziecku nie bede oszczedzać, nowe ubranka można kupić już za 8/10 zł za body, także tanio i , wybieranie w sklepach to dla mnie duza radosc, a poza tym mogę dotknąć i obejrzeć to w czym maleństwo będzie chodzić :)

reklama
ja tam sie nie licytuję, stare nowe, ale ja jestem zadowolona ze swoich zakupów, a jak wszystko przyjdzie z paczek, bede ukladać, przekladać, ach :)

oczywiscie i nowe rzeczy pierzemy, to prawda

Do góry