reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Vanilla, pluszacze gratuluję udanych zakupów :-) Pluszacze Ty to w ogóle za kilka funciorów obkupiłaś się na maxa, zazdroszczę :-D
Co do lumpeksów to miałam podobne zdanie jak Munie, ale jak zaczęłam podsumowywać koszt wyprawki to niestety musiałam zwalczyć swój lumpeksowstręt, bo z pensją niebezpiecznie zbliżoną do najniższej krajowej to wyżej d... nie podskoczę i płacić 20zł/1 szt. body nie dam rady :-(Czekam tylko na paczkę z hameryki i wyruszam na łowy żeby upolować to, czego w niej nie będzie :-)
krisowa nie żałuj sobie i daj się skusić na jakieś pakupki od czasu do czasu, bo jak tam będziesz zwlekać do ostatniej chwili to Cię synek wezmie wyprzedzi i nie będzie miał w co się ubrać po porodzie ;) Tymi regularnymi ruchami się nie przejmuj, bierz przykład ze mnie- w temacie "pierwsze ruchy" się nawet nie udzielam bo nie mam za bardzo o czym pisać ale tłumaczę to sobie tak, że mam dziecię leniwe a mi samej brakuje jakiś połączeń nerwowych żeby odczuwać ruchy mocniej, coś tam smyrnie raz na 2-3 dni i to mi narazie musi wystarczyć.

Mam pytanie do posiadaczek i zwolenniczek łożeczka turystycznego jako głównego. Wcześniej byłam nastawiona anty, ale ostatnio słyszałam od dwóch niezależnych małżeństw, że gdyby wiedzieli to odrazu postawiliby tylko na turystyczne :confused: Nie podobają mi się wizualnie strasznie, ale jeśli faktycznie są praktyczne, trwałe, rozwiązują problem kończyn zaplątanych w szczebelki i pozrywanych ochraniaczy na boczki to chyba da się przekonać. Macie jakieś konkretne modele do polecenia? Jak wygląda te rozwiązanie wyższego poziomu materacyka- na allegro wydaje mi się ze jest podwieszany na jakiś paskach...? Oczywiście jak się zdecyduję na turystyczne to dodatkowo dokupię materac i mam wątpliwości czy też wysoki poziom utrzyma ciężar materacyka razem z dzieckiem...

reklama
też nie wiem czy przydadzą się te niedrapki, okaże się pewnie w użytkowaniu. Też wzięłam tylko dlatego że wszystko kupowałam od jednego allegrowicza a one były chyba po 1,90 zł więc tak przy okazji, może okażą się przydatne:-)

poroniona84 dziekuje za slowampociechy, dzis poczulam, pierwszy raz siedzac kopniaki

po przerwie i jako ze to swieto, kupilam, 2 spiworki, 3 pajace i 3 rampersy :) nowe za grosze u jednego sprzedawcy wydałam 72 zł :) z wysyłką

Niedrapki są bardzo użyteczne, ale można je również zastąpić skarpeteczkami. Zakłada się je na rączki, aby maluszek się nie podrapał długimi pazurkami.

Co do łóżeczek turystycznych. Są w nim 2 poziomy, które bez problemu utrzymają materac + dziecko ;) Poziom podwyższany jest zaczepiany plastikami na bokach łóżeczka. Drugi poziom to dno łóżeczka, na którym kładzie się materac ;) Są bardzo wygodne - więc polecam.
A to link takie łóżeczka:
ŁÓŻECZKA ARTI MEDIUM -AŻ 6 KOLORÓW -NAJTANIEJ ! (1821448468) - Aukcje internetowe Allegro
Ps. ja mam podobne do tych ;)

a ja w końcu zaszalałam z zakupami, bo zrobiłam te zakkupy i napisała do mnie pani ktora sprzedaje rzeczy nowe i uzywane po dziecku czy by nie chciała dokipc kompletow mieszanych (np nowe spodenki+jakas uzywka) 2 kompety - 8 sztuk rzeczy za 30 zł :) chyba niezły zakup...
kolezanka mnie namówiła bo jak powiedziala i tak bedziemy prac i pracowac goracym zelazkiem :)

a to łóżeczko turystyczne super fajne, ja chce je kupic ale tak jak mowilam jako drugie :) do uzytku na dzien

poroniona- przeraziłaś mnie tymi kończynami zaplątanymi w szczebelki, już sobie to wyobraziłam :D Powiem Ci, że mój Danielek śpi w szczebelkowym, bez ochraniacza bo go ściągał i nigdy się nie zaplątał. Ja tam lubię tradycyjne łóżeczka bo takie mi się osobiście podobają ale turystyczne też na pewno się sprawdzi.
My mamy na wyjazdy 2 łóżeczka, jedno dostaliśmy o takie:
Mamas and Papas ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC 824x (1830787526) - Aukcje internetowe Allegro jest mega solidne, mogę śmiało je polecić.
Łóżeczko turystyczne Koo-di by Samsonite kolory (1822874339) - Aukcje internetowe Allegro a to kupiliśmy typowo na wyjazdy bo turystyczne mimo, że składane to trochę miejsca w aucie zajmuje.

Co do łóżeczek turystycznych. Są w nim 2 poziomy, które bez problemu utrzymają materac + dziecko ;) Poziom podwyższany jest zaczepiany plastikami na bokach łóżeczka. Drugi poziom to dno łóżeczka, na którym kładzie się materac ;)
a w naszym turystycznym jest inne rozwiązanie. Wyższy poziom jest osobną płachtą materiału, przypinaną do boków na suwak. I obawiam się, że taki wynalazek, to materacyka by nie udźwignął. Nigdy nie korzystaliśmy z tego górnego poziomu, bo to łóżeczko było nam potrzebne na wyjazdy, a ponieważ Maćko jest z października, to pół roku miał zanim skorzystał :-)

reklama
ja jestem posiadaczka turystycznego dla 2 dziecka a 1 miało własnie szczebelkowe i własnie te problemy ze szczebelkami Poroniona skusiły nas na turystyczne
jestem mega zadowolona moje tak jak mama ma góre mocowaną plastikami usztywnione takim pręcikami i na to materacyk idzie potem i tak kołderka na której śpi bąk by było ciepło do dołu a przykrywałam kocykiem w zalezności od pory roku bo moje oba rodziły sie wiosną gdzie wiosna była bardzo upalna teraz zobaczę czy o śpiworku nie pomyślę ale ze nasza sypialnia jest najbliższym pokojem przy kominku będzie tam ciepło wiec kocyk powinien wystarczyć
Więc Poroniona ja bardzo chwalę i polecam

co do lumpków to keidys nie chodziłam i się pzrekonałam w Krakowie miałam wielkeigo giganta gdzie ciuszki dla dzieci było po 0,50 groszy za sztukę i zwykle to koszulki spodenki znanych marek tak zwane same firmówki i tak samo jak tu juz ktos napisał znajomi byli często w szoku ze to z lumpa za 0,50 groszy kupiłam a sporo ciuszków kupionych na zas mam w pawlaczu do dziś więc ja jestem bardzo lumpiara hehehhe

Do góry