reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
widzę, że wiele z was kupuje niedrapki, to jest niezbędne? nigdy nie widziałam u dzieci znajomych takich rękawiczek

Ja wczoraj w Lumpie kupiłam coś..pierwszy raz..piękny welurowy pajacyk za 6.72 zł. ale na 74 aż....ale mi się podobał gatunkowo doskonały..niezniszczony w ogóle. sobie kupiłam stanik taki do karmienia u juz go dziś założyłam wygodny ja mam rozmiar 75 D więc mam co nosić...tez mnie korci kupić już coś..ale poczekam z miesiąc jeszcze co najmniej.

jeny ja mam problem by kupować stanik bo mam 65 g wiec nietypowy rozmiar teraz juz te 65 na 70 sie widze zmeinia doszyłam sobie jedną haftkę wiec moze 70 będzie łatwiej dostać i nie w cenei z kosmosu

co do neidrapek to ja zakładalam małe skarpetusie na łąpki ten sam efekt

laski obkupiłam się w ciucheksie:) zakupiłam 5 bodziaków od 56 do 68 i 1 pajaca jakiegoś tez większego ale bardzo ładny, wszystko po 2 zł za sztukę:) w następny wtorek też się chyba wybiorę:)

ja Was podziwiam, że możecie kupować w szmateksach, ja jakoś nigdy nie mogłam się przemóc, żeby nawet do nich wejść, mimo, że czasem jak widziałam co kumpele kupowały to nie mogłam się nadziwić! ja jakoś już tak mam że muszę mieć ciuchy nowe, chyba bym zrezygnowała z innych rzeczy, albo z ilości, bo w sumie nie mam tyle ciuchów co znajome.

teraz opanowuję sztukę kupowania w Tesco i na wyprzedażach, bo wiem, że wszystko co założy maluszek po 3 miesiącach będzie do wymiany, poza tym pewnie też będzie zniszczone, bo ciągle te ciuszki będą prane w 60stopniach i jeszcze prasowane gorącym żelazkiem...

Krisowa, akurat te zestawy na allegro od razu ciuszków na jakiś okres typu - na 1 rż znam bardzo dobrze, bo moja bratowa takie kupowała, fakt, że cenowo przebijało wszystko np.na 1rż bobasa ciuszki (niektóre jeszcze z metką) kosztowały 200 zł

Ale ja widzę przynajmniej dla siebie parę minusów takich ciuszków - są używane przez kogoś obcego - bariera psychologiczna u mnie nie przejścia, są firmowe, ale często są to jakieś miniaturowe dzinsy, koszule, sweterki, itp. jak dla mnie taki bobas i tak przesypia większość czasu dlatego średnio mi się podoba pomysł ubierania niemowlaka w takie ciuchy, ja bym raczej swoje maleństwo ubierała tylko w bawełniane śpiochy i dresiki.

Jakoś do mnie to nie przemawia, ale rozwiązanie dobre jak komuś taki zestaw odpowiada.

reklama
ja ostatnio patrzyłam (bo do zakupów u mnie jeszcze daleko) to była wyprawka + kombinezon+spodnie +bluzy+kurtki. w lumpie też ktoś używał, a czasem uda sie znaleźć zestaw totalnie nowy, za ok 500 zł to min 50 rzeczy, a rzeczy czy uzywane czy nowe i tak trzeba wyprać i uprasować :)

ja póki co kupiłam nowy zestaw ale już u siebie w oklicy widziałam końcówki kolekcji + używane i zamierzam wejsć zobaczyć co tam mają :)

Do góry