reklama
Suzi86
Fanka BB :)
laski ja zakupiłam kombinezonik na rozmiar 56, nie sądzę, żebym urodziła większego maluszka, a ten kombinezon i tak na długo nie będzie, bo na koniec lutego mam rodzić... ja myślałam, żeby kupić więcej ciuszków na 62 niż 56, ale 56 też kupię na te pierwsze dni, albo tygodnie patrzyłam na tę wyprawkę u nas w wątku zamkniętym, i czy rzeczywiście wystarczy kupić body 4-6 sztuk? boszzz ja jestem kompletnie zielona:/ czy chodziło w tym o to, żeby kupić 4-6 w rozmiarze 56 i 4-6 w rozmiarze 62??
Paluszek_
Cyśka faktycznie chociaż moj jest według OM a termin wyznaczony przez gina mam chyba dwa dni później... A jest jakiś wątek zamkniety? ja o niczym nie wiem
daissy_
Suzi- 4-6sztuk body to na pewno za mało, szczególnie że 2 razy dziennie zmieniasz na pewno- rano i po kąpieli a w ciągu dnia najczęściej albo ulanie, albo kupa przecieknie i znowu zmiana więc musiałabyś codziennie prać. Ja myślę, że te 10sztuk na pewno trzeba mieć.
mama Niki
Ewelina
Blair-Powiem że bardzo mi się wózek podoba taki praktyczny zgrabny,jedynie zastanawiają mnie te małe kółka jak się będą w śniegu prowadziły,choć w zasadzie rodzimy na konec lutego to pewnie już tak snieżnie nie będzie.Ja jak kupowałam małej wózek to też taki 3w1 i dokupywaliśmy do tego modelu fotelikz adapterem który sie dopinało do wózka,jednak chciałam ażeby kólka były duże bo w zimie takie najlepiej się prowadzi.W sumie z przodu miałam skrętne a z tyłu normalne i bardzo byłam zadowolona a wózek z firmy Jedeo.Jedyny-że w aucie zajmował sporo miejsca.Ale myśle że twój też siesprawdzi bo to koniec zimy.
Powiem wam ze ja miałam sporo ciuszków na 56 i przydały się bo warto mieć wiecej,choćby bąbel ulał.Pamietam że czesto zdażało się że kupka przeciekła przez pampers aż po same plecy czy troszke zboku no i już trzeba było przebrać i nie musiałm się stresowac że mam zamało ubranek że są niewyprane czy niedoschły po praniu,a tak byłam spokojna bo w szafie zawsze leżaly czyściutkie i wyprasowane.Moja panna miała 53cm ,także te na 56 się przydały ,no i najlepiej sprawdzały się body plus pół śpiochy ,śpioszki a najwiecedj pajacyki na napy te tescoweWiadomo na wyjścia do lekarza czy gdzieś jakieś fajniejsze spioszki welurkowe czy śpioszki z kaftanikami a nawet sukienusie
Powiem wam ze ja miałam sporo ciuszków na 56 i przydały się bo warto mieć wiecej,choćby bąbel ulał.Pamietam że czesto zdażało się że kupka przeciekła przez pampers aż po same plecy czy troszke zboku no i już trzeba było przebrać i nie musiałm się stresowac że mam zamało ubranek że są niewyprane czy niedoschły po praniu,a tak byłam spokojna bo w szafie zawsze leżaly czyściutkie i wyprasowane.Moja panna miała 53cm ,także te na 56 się przydały ,no i najlepiej sprawdzały się body plus pół śpiochy ,śpioszki a najwiecedj pajacyki na napy te tescoweWiadomo na wyjścia do lekarza czy gdzieś jakieś fajniejsze spioszki welurkowe czy śpioszki z kaftanikami a nawet sukienusie
U
Użytkownik Usunięty
Gość
ja kupuję na razie na 62, ale mam dwie-trzy szt takie mniejsze. rozmiar w każdej firmie też widzę że jest inny, to co z coccodrillo mam 56 w tesco wypada 62. ja chyba mam ok 12 komplecików do przebrania - albo body plus spodenki, albo śpioszki plus koszulka, brakuje mi jeszcze kaftaników,ale skoro mam koszulki to nie wiem czy się przydadza, zwlaszcza zastanawiam się czy takie z przodu zapinane nie będą uwierac jak bobas będzie spał na brzuszku?
daissy_
Zgadzam się z Mamą Niki, warto mieć dużo ciuszków- bo bardzo często się zdarza że kupa przecieka. Szczególnie że taki malec robi raczej same rzadkie. U nas to było codziennie:/ Czasem aż szyję miał w kupie więc cały do przebrania. Mimo tego, że używaliśmy tylko pieluch Pampers to i tak takie niespodzianki na porządku dziennym:/
Ja dziś odwiedziłam lumpa, mój mąż zajął się Małym bo ma tydzień urlopu (tacierzyńskiego!). Nakupowałam malutkich ciuszków na 50-56 ale wszystko dla chłopca Jakos tak chyba czuję podświadomie, że płeć męska będzie... I dla Danielka też mi się cosik upolować udało więc jestem mega zadowolna.
Ja dziś odwiedziłam lumpa, mój mąż zajął się Małym bo ma tydzień urlopu (tacierzyńskiego!). Nakupowałam malutkich ciuszków na 50-56 ale wszystko dla chłopca Jakos tak chyba czuję podświadomie, że płeć męska będzie... I dla Danielka też mi się cosik upolować udało więc jestem mega zadowolna.
mama2006
Byłam wczoraj w TESCO i kupiłam śpiworek. Kosztował 61zł, ale była fajna przecena na 30,50. Kubuś z tatusiem wybierał kolor
Munie - co do rączek to nie marzną maluszkowi tak bardzo. Najbardziej marzną stópki, a rączki na samym końcu. A jak od dołu będzie miało ciepło, to i rączki będą ciepłe
Co do bodziaków, to widziałam te po 9zł, ale jakoś mało mi się podobały. Zresztą ja mam już od groma ubranek W styczniu będzie pranie i prasowanie, oraz szykowanie torby do szpitala No i już mamy koniec września - ale ten czas zleciał
Munie - co do rączek to nie marzną maluszkowi tak bardzo. Najbardziej marzną stópki, a rączki na samym końcu. A jak od dołu będzie miało ciepło, to i rączki będą ciepłe
Co do bodziaków, to widziałam te po 9zł, ale jakoś mało mi się podobały. Zresztą ja mam już od groma ubranek W styczniu będzie pranie i prasowanie, oraz szykowanie torby do szpitala No i już mamy koniec września - ale ten czas zleciał
reklama
daissy_
Co do spania/leżenia na brzuszku to jest to bardzo zalecane, najlepiej jak dziecko spędza na brzuszku min.4h dziennie- tak mi mówiła neurolog dziecięca jak wychodziłam z Małym ze szpitala. Ale oczywiście jak pisze trina, ani na chwilę nie można spuścić z oka.
mama2006- fajnie, że udało się kupić śpiworek
mama2006- fajnie, że udało się kupić śpiworek
Podziel się: