reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

wybrałam wózek Maxi Cosi Mura 4, nie chcę kupować przez Internet, bo już dogadałam się w sklepie, że sam wóżek 3 w 1 z bazą isofix do samochodu to koszt ok 3500zł - w tymsamym sklepiej, ktory dla wóżka jest firmowym jak kupimy całą resztę wyprawki czyli kołyskę, materacyk, wanienkę, rożki itp... przy płatności gotówka dostaniemy duży rabat, byłam w innym sklepie porównać ceny i wyszło że się opłaca, ale już mnie mąż sprowadził na ziemie, że jak mamy kupować od razu wszystko to nie teraz, bo poźniej przeceny na pewno będą (zapewniał nas o tym w sierpniu sam kierownik) a poza tym jak już wszystko od razu mamy kupic to musi byc to zakup przemyslany, bo ja czesto zdanie zmieniam, ostatnio np. zrezygnowałam z łóżeczka na rzecz kołyski, itd. mam wrażenie że pracownica z która rozmawiałam przez telefon chciała mnie troche nastraszyc zeby przyjezdzac i kupowac jeszcze bez przeceny :)

reklama
ja dla Maksa miałam zwykłe łóżeczko..jak jechaliśmy na urlop to kupiliśmy turystyczne...było bardzo przydatne jak jechaliśmy do rodziców na weekend ... mały ma już swój pokój i "dorosłe" łóżko....teraz myślałam o zakupie kołyski..marzyłam o różowej ... a tu chłopczyk... w niedzielę byłam na gorzowskiej giełdzie i w akcie desperacji kupiłam właśnie takie łóżeczko - tapczanik.. stan idealny... jeszcze sprzedawca dorzucił materacyk nowiutki w folii... a cena ... szok 40 zł...

a co do kąpielowych spraw ...używałam oilatum i jestem mega zadowolona z tego produktu, na pewno również teraz będę kąpać w nim dzidzię..

komoda kąpielowa już czeka po siostrzeńcu, który korzystał z niej 3 miesiące...coś takiego Komoda kąpielowa - przewijak, wanienka Mamas & (1830385376) - Aukcje internetowe Allegro

Betibeti-Ja właśnie mam takie same łóżeczko co w tej aukcji,moja Nicol w nim śpi i jestem bardzo z niego zadowolona,no i chciałabym wziąść to łóżeczko dla szkraba a młodej kupić normalne albo piętrowe.Mysle że to łóżeczko spróbuje z m tak ustawić ażeby było na tym samym poziomie co nasze łóżko w sypialni zdejmne barierke i bedzie tak jak łóżeczko dostawne:tak:

ja się pochwalę że dzisiaj wybrałam się na drugą część zakupów ubraniowych do tesco, hm i coccodrillo :)

w Tesco udało mi się trafić na promocję body z długim rękawkiem za 9 zł za sztukę:) i śliniaczki 2 szt za 10 zł :D

w coccodrillo - byłam w outlecie, upolowałam śpiworek, o którym pisałyście wcześniej, jak go zobaczyłam na żywo to od razu kupowałam:
ŚPIWÓR - Odzież, ŚPIWÓR - Sklep internetowy Coccodrillo

w HM kupiłam tylko spodenki i czapeczkę, bo w porównaniu z Tesco jednak ceny są raz wyższe, a jakość ciuszków taka sama... także szkoda inwestować moim zdaniem w ciuszki tylko na 3 miesiące

z mojej listy zostało mi do kupienia już tylko: rajstopki, skarpetki, czapeczki bawełniane (kupię chyba wszystko w HM z miękkiej bawełny) i jak już potwierdzi się że będzie dziewczynka to jakieś słodkie kaftaniki, wtedy już będę miała chyba cały zestaw na 3 miesiące, chyba że o czymś zapomniałam...

dziewczyny a jakie rozmiary kupujecie? 56 czy 62? boję się kupić 56 że w ogóle się dziecko w to nie zmieści, ale znowu co jak 62 będzie dużo za duże??

No ja na początku myslałam, żeby kupić dosłownie jeden pajacyk, spioszki i body w tym najmniejszym rozmiarze, ale tak po rozmowie z róznymi mamami to wiekszość jednak tych ciuszków w roz 56 chwilę używało... oczywiście jedna dwa tygodnie inna prawie miesiąc, ale tylko jedna z mam może z raz ubrała te w roz 56 a tak to dzidzia była na tyle duża ze od razu w 62. Tak wiec nie szalejąc zdecydowałam sie ze kupię kilka kompletów w tym najmniejszym rozmiarze ale bez szału tak żeby chociaż na 3-4 zmiany ubrania było, bo jak Niunia sie mała urodzi to najwyżej wyślemy kogos do sklepu po więcej:)

reklama
Hejka.
Ja też kupuje kilka ubranek na rozm 62. Już nawet wczoraj zakupiłam w tesco 3szt body na długi rękaw oczywiście 100%bawełny.Akurat była super promocja bo 30% taniej i 3 szt kosztowały 20zł:)Także polecam.A uważam że kilka szt na 56 potrzebne bo mimo że mój synek już waży 410gr no nie sądzę żeby był dłuższy niż56cm.A tak to chociaż na samo wyjście ze szpitala bedę miała a potem się zobaczy :)Widzialam też śliczny kombinezonik-pajacyk( ale nie taki do spania tylko ewentualnie ze szpitala do domu żeby go ubrać. Ale kosztowal 99zł i stwierdziałam że trochę za drogo.Może znajdę coś tańszego.

Do góry