reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Munie- nasz jak miał jakieś 5miesięcy to już nie chciał spać w kołysce- nie mógł rozprostować rąk na boki. Tylko kurcze nie wiem jaką my mieliśmy wielkość tej kołyski, być może Twoja będzie większa od naszej.
A co do przewijania, raz dwa ogarniesz- zobaczysz. Dla mnie było najgorsze pierwsze przewinięcie w szpitalu, na mini kupę zużyłam prawie całą paczkę chusteczke :D ale potem to już szło raz, dwa.

A kupuje ktoś to łóżeczko dostawne? Bo ja szukam i szukam, nie wiem które wybrać.

reklama
ja kupię łóżeczko drewniane, ale nie wiem czy czasem nie to większe i łózeczko turystyczne. wtedy gdy bedziemy po za domem wezmiemy je ze soba a jak w domu, bedzie na dole w salonie i kuchni jeżdziło :)

Ja zastanawiam się nad dostawnym do sypialni na dół turystyczne, ale poczekam w styczniu zrobię zakupy albo w grudniu.

Moje dzieci były tradycyjnie kąpane z oliwka po kąpieli, była kołderka i poduszka ..taka płaska. Szczepana to pamiętam w becie przywiozłam ze szpitala...takim tradycyjnym...pamiętacie?

Karmiłam w rożku, oliwkowałam i tyłek wycierałam chusteczkami nawilżonym, ale nie zawsze bo wówczas była to nowość i to bardzo droga, myłam tyłek pod kranem, albo mokra pieluchą.

Czytam na temat Oilatum..to cenne uwagi, miałam zamiar to stosować bo mi koleżanki polecały..teraz jednak poszukam czegoś bez parafiny.
Szkoda,że w mojej okolicy tylko Tesco spożywcze jest..bo poszalałabym w ciuszkach w swoim czasie. :-)

Betibeti bardzo fajne. Osobiscie tylko takie lozeczka co sie przerabiaja na lozko dla juniora bralam pod uwage. Mysle ze to super sprawa.

czuje się taka spanikowana, bo zadzwoniłam do sklepu gdzie mam upatrzony wozek i wchodza juz modele 2012, a 2011 nie beda przeceniane bo tylko kilka zostalo, wszystko sie wyprzedalo! 2012 sa oczywiscie drozsze od 2011 o ok 300 - 400 zl

z paniki ktora juz zasialam w domu to chyba pojade i kupie jutro ten wozek zeby nie przepalacac pozniej! sama nie wiem co zrobic :( kupowac czy poczekac jeszcze, jakos srednio mi sie podoba pomysl ze bedzie stalo nieuzywane w domu jeszcze przez 4 miesiace!

reklama
Ja dziś wybrałam się na małe zakupy dla małego.Kupilam mu dwie czapeczki na rozm 62 jedną za 1zł a drugą za 4,90zl.I oczywiście 100%bawełny.Śliczne są i do tego spodenki takie do kolan na śpiochy będę mu zakładać za 9,90zł i bedzie chłop jak się patrzy:)

Do góry