reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Ja od początku używałam dla Małego chusteczek nawilżanych, moja koleżanka brała miseczkę z letnią wodą i wacik. Tylko dla mnie z tym za dużo roboty, szczególnie jak Mały robił na początku ok.10 kup dziennie...

krisowa- u nas sudocrem się nie sprawdził niestety:/ odparzenie jeszcze się po nim powiększało. My stosujemy Puder z Nivea i jest super.
mama Niki- kosmetki z Penaten też lubię:) ja zamawiam je w aptece doz.pl
Suzi- w tym artykule powaliło mnie pranie jednorazowych chusteczek :D co by sąsiedzi powiedzieli jakby je na lince zobaczyli hehe

reklama
kwestia będzie, czy dziecko uczulone na coś się nie urodzi, ale nie ma co właśnie go chronić, lepiej hartować i jak czytam z pewnoscią nie przegrzeję dziecka, bo to bardzo niebezpieczne i tego najbardziej się boję

To ciekawe co piszecie...ja wstyd sie przyznać, ale jakos sie nad ekologią nie zastanawiałam...o oliwce słyszałam, że nie nalezy przesadzać i lepiej dawać do kąpieli niż smarować suchą skóre...Myślę nad zakupem kosmetyków firmy Mustela...troszkę drogie prawda, ale może lepsze? Ktoś o nich słyszał? na codzien do kąpieli myslałam zeby stosować to MUSTELA BEBE ŻEL DO MYCIA GŁOWY I CIAŁA 2 X 500ml (1822963954) - Aukcje internetowe Allegro po kąpieli MUSTELA BEBE MLECZKO NAWILŻAJĄCE 300ml, APTEKA (1813127603) - Aukcje internetowe Allegro a raz na jakiś czas przy problemach skórnych to: MUSTELA STELATOPIA OLEJEK MLECZNY 250ml, APTEKA (1822568910) - Aukcje internetowe Allegro nie wiem czy to ma w składzie parafinę...nic o tym nie piszą...no i oczywiście w razie problemów sudocrem - mi polecany przez wiele mam i ewentualnie na codzien przy lekkich zaczerwienieniach sprawdza się ziajka - polski tani i dobry:) ZIAJKA maść pośladkowa przeciw odparzeniom ZIAJA (1813004251) - Aukcje internetowe Allegro co do husteczek to chyba bez nich ciężko się obyć, ja sobie nie wyobrażam nie mieć ich pod ręką... ale też jak Niunia sie ufajda jakoś tak konkretniej, to nie bede jej szorować chusteczkami tylko tak z grubsza, a potem włożę pupe pod kran, czy do wanienki...sama nie wiem z takim dwumiesięcznym maluszkiem bedzie łatwiej ale z takim kilkudniowym....strach w oczach co z tą kupą zrobić:szok::zawstydzona/y:

Krisowa własnie ja o to przegrzanie się boję...szczególnie na początku sama nie wiem w co takiego maluch ubierać...w domu pewnie ok 21 stopni bedziemy mieli czy wystarczy body z długim rękawkiem i spiochy, skarpetki???jakiś kocyk/kołdra do przykrycia (chociaż też mnie nastraszyłyście tym uduszeniem dziecka....) na noc ten spiworek...Nie chciałabym przesadzić ani w jedną ani w drugą....

Ostatnia edycja:
Dopiero doczytałam co napisałaś Daissy....hehehe dobre z tymi chusteczkami....i widzisz ty masz złe doswiadczenia z sudocremem a ja same dobre opinie słyszałam...ach wychodzi na to ze wszystko zależy od pupy:)

daissy dobrze wiedzieć że nie zawsze sudocrem się sprawdza, trzeba mieć coś na wymiankę
paluszku kochana, dowiemy sie jeszcze i zdąrzy,y nauczyć dzieci, są spiworki ladne z rekawkiem odpinanym, wiec kupimy spiworki, a na lato podejrzewam ze kocyk wystarczy a dziecko pod nim si enie udusi, my z pewnoscia wychowalysmy sie pod kolderkami :)

Paluszek- ja zawsze ogarniałam kupę chusteczkami, nawet jak obsrał się po szyję :D O kosmetykach Musteli same dobre opinie słyszałam ale sama nie stosowałam.

krisowa- ja ostatnio oglądałam moje zdjęcia z dzieciństwa, na jednym miałam ok. 2 miesiące- przykryta MEGA grubą kołdrą, na wielkiej poduszce. Boże jak ja przeżyłam to nie wiem :-)

reklama
paluszek, ja sama nie wiem jak to bedzie z tym przewijaniem, mozna miec nawet arsenal kosmetykow i innych pomocy, ale ja na sama mysl o przewijaniu dostaje ciarek, trzymac się nie boje takiego malenstwa, ale przewijanie to same wygibasy, nie wiem czy nie spanikuję.... z reszta co raz bardziej mnie przeraza poczatek, czy dam rade:(

postanowilam nie kupowac lozeczka tylko kolyskę z materacykiem 90*40,
na poczatek mysle ze bardziej sie sprawdzi, zwlaszcza ze chce model na kolkach, mamy duze mieszkanie i doszlam do wniosku ze kolyske postawie gdzie sama bede akurat przebywac a w nocy bede miala szkraba przy sobie.

wybralam ten model:
KOŁYSKA DREWNIANA GLUCK ! 3 KOLORY ! OKAZJA W=24 (1813352174) - Aukcje internetowe Allegro

co sadzicie o takim rozwiazaniu ? jest lepsze niz lozeczko?
zastanawiam się jeszcze do jakiego wieku dziecko moze spac w takiej kolysce - czy do 6 miesiecy wystarczy?

Do góry