reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

mi wszyscy mowia, ze z zakupami trzeba sie wstrzymac do ostatnich miesiecy, bo z ciaza moga byc rozne historie... chetnie bym cos juz kupowala, ale jak tak wszyscy mi w rodzinie gadaja to boje sie isc na zakupy, zeby nie wyszlo, ze mieli racje...

na razie tylko wybieram i ogladam, ale nie kupuje:(

reklama
na86 super ten kombinezon, czy pod taki kombinezon oprocz spioszka zaklada sie cos jeszcze? czy on jest taki bardzo cieply, ze zima na spacerku wystarczy?

Munie jest podszyty takim misiem, wiec mysle ze spiochy wystarcza. Pozatym przeciez dzidzia i tak jest przykryta jakims kocykiem we wózku:) Mnie sie wydaje ciepły. Jestem mega zadowolona, ze udało mi sie go kupic za 7euro, bo inne aukcje koncza sie zawsze od 15 w góre, a jak patrzałam na całkiem spory wydatek- tym bardziej ze ile razy ja go załoze??? Jak zaczniemy wychodzic na spacery to bedzie przy dobrych wiatrach połowa marca to juz tak zimno nie powinno byc:-)

Munie mnie tez gadali ze nie mozna kupowac wczesniej bo to zle wrózy:-)ja uwazam ze jesli miało byc cos zle to i tak bedzie, niezaleznie od tego czy kupie teraz pare spochów czy nie;-) pozatym nie dałabym rady finansowo, kupic potem wszytko na raz, wszyscy wiemy jakie sa ceny a jakie zarobki- nie wiem czy kogos teraz stac na to zeby tak wszystko na ostatnia chwile kupowac. No chyba ze ktos potrafi skrupulatnie odkładac pieniadze na ten cel- ja niestety nie potrafiłabym. Jedyna rzecza która kupie na ostatnia chwile bedzie wózek. A inne rzeczy juz pomalutku kupuje, licytuje teraz mebelki ( tzn. łózeczko, komode i szafe) dla malenstwa.

Munie mi tez mowia, ze tak wczesnie nie powinno sie nic dziecku kupowac. narazie tylko kupilam kilka rzeczy na allegro. powazne zakupy bede uwazala, ze zaczna sie wtedy, jak nie bede mogla sie opamietac i powstrzymac przed wstapieniem do stacjonarnego dzieciecego sklepu :p i poruszylas temat, ktory mnie ostatnio bardzo dreczy. otoz... ( nie smiejcie sie) co do czego sie dziecku zaklada. z dziecmi wspolnego mam na razie niewiele, bo wcale mnie do cudzych nie ciagnie, wiec nie mialam okazji sie przypatrzec. jak zaklada sie body, to mozna do tego kaftanik i szpioszki, czy tylko kaftanik i spioszki?? jak pajacyk z dlugim rekawem, to do tego body i kaftanik, czy same body, moze nic pod spod?? poradzcie, bo ja sama nie wiem :zawstydzona/y:

Na86 ja tez w najblizszym czasie planuje kupic lozeczko i mebelki dla dzidzi, a wozek na ostatnia chwile ze wzgledu na gwarancje, jednak jeszcze nie rozgladalam sie konkretnie za niczym. wiem, ze lozeczko chce turystyczne.

agacinka1221 co do tych bodów to zalezy od tego czy jest ciepło czy zimno. Ja body traktuje jako bielizne maluszka, na to bede ubierac spioszki+kaftanik lub same spiochy... zawsze mozesz ubrac body bez rekawka, badz z krótkim i na to kaftanik, albo po domu same bodki z rekawkiem i np. spioszki na to. A latem to raczej po domu same body a na spacerki cos lekkiego i przewiewnego juz raczej bez body. :-)

ja kupuje pare ciuszków 50/56 (to chyba najmniejszy rozmiar i nie moge sie powstrzymac) ale naprawde niewiele, wiekszosc chce kupic juz wiekszych 62/68. Znajomych prosze, jesli pytaja czy cos kupic, zeby kupowali juz te wieksze 68, 74... według mnie body, spochów, kaftaników nigdy za wiele wiec jak chca to niech kupuja:tak:

Munie- na początek na pewno nie 68. Mój Danielek ma 10miesięcy a chodzi w 74 - 80. Na początek to raczej 56, chyba że będzie mały kolos to 62 :-)
Ja jakoś śpiochów nie polubiłam i w ogóle Małemu nie zakładałam, na noc body + pajacyk a w dzień bluzeczka i dresiki lub półśpiochy.

reklama
Munie mi tez mowia, ze tak wczesnie nie powinno sie nic dziecku kupowac. narazie tylko kupilam kilka rzeczy na allegro. powazne zakupy bede uwazala, ze zaczna sie wtedy, jak nie bede mogla sie opamietac i powstrzymac przed wstapieniem do stacjonarnego dzieciecego sklepu :p i poruszylas temat, ktory mnie ostatnio bardzo dreczy. otoz... ( nie smiejcie sie) co do czego sie dziecku zaklada. z dziecmi wspolnego mam na razie niewiele, bo wcale mnie do cudzych nie ciagnie, wiec nie mialam okazji sie przypatrzec. jak zaklada sie body, to mozna do tego kaftanik i szpioszki, czy tylko kaftanik i spioszki?? jak pajacyk z dlugim rekawem, to do tego body i kaftanik, czy same body, moze nic pod spod?? poradzcie, bo ja sama nie wiem :zawstydzona/y:

Na86 ja tez w najblizszym czasie planuje kupic lozeczko i mebelki dla dzidzi, a wozek na ostatnia chwile ze wzgledu na gwarancje, jednak jeszcze nie rozgladalam sie konkretnie za niczym. wiem, ze lozeczko chce turystyczne.

Z turystycznym bym sie zastanowiła. nie wiem jakie sa zalety, ale drewniane maja jedne wielki plus - czyli wyjmowane 2 szczebelki. Bardzo sie to przydaje jak dziecię starsze i zaczyna wyłazić górą ( moze sobie zrobić krzywdę) Wyjęcie szczebelków zalatwia sprawę. Chyba ze turystyczne tez maja jakąś opcje wyłażenia bez pomocy.

Do góry