reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
Ja już parę ubranek kupiłam. Wczoraj w ciuchlandzie - malutkie body i totalnie niepraktyczne mini dżinsy :-D Spodenki natchnęły Mojego do imienia Kacper. Wieszał pranie i pomyslał " o jakie fajne gatki dla Kacpra". Poza tym dziś kupiłam drugie body, ale z długim rękawkiem, rozmiar na sam początek, jakieś dwie małe bluzy. I uwaga - na bazarku pod parkanem stała starsza pani i sprzedawała rózne rzeczy, m.in. wydziergane na drutach butki, sweterek ciupki, jakies czapeczki. Więc się skusiłam i maleństwo dostało ode mnie żółty wełniany sweterek i małe butki. Dla mnie to przypomnienie dzieciństwa, takie ciuszki wydziergane przez babcię. Moja juz mi nic takiego nie zrobi, ale maluch będzie miał babcine ubranka od ulicznej babci:tak:

Dziewczyny, ile sztuk śpioszków potrzeba na pierwsze miesiące życia?

Oblicz swoje moce przerobowe ;) Wyliczałabym zużycie tak średnio 3-4 sztuk dziennie . Bo maluch potrafi walnąć i 5 kup rzędem ( a czeto pampers nie uchroni przed obes.. sie po kark ) , nie mówiąc o obsikaniach.

Warto w sumie mieś sporo, ale nie za drogich bo dziecko w minucie z tych najmniejszych rozmiarów wyrasta. Dopiero przy rozmiarze 74 jakby zwalnia ;)

Dziewczyny

Jaki rozmiar kupujecie? 56 czy 62? Kombinezonik mysle zeby kupic na 62, jak myslicie?

Jak narazie mam na rozmiar 62
takie cudo i jeden bodziak. Udało nam sie z mama kupic 2 bodziaki za 5 zl. jeden kremowy, a drugi rózowy, jak nie bedzie dziewczynka to rózowy dam kolezance:)

Fajne te wasze zakupki :)

ja narazie z wielkim bolem ale sie wstrzymuje i nawet staram sie w skepach na dzily dzieciece nie patzec bo wiem ze jak zaczne to bedzie ciezko skonczyc a po za tym nie chce narazie zwiekszac liczby rzeczy przed przeprowadzka zwlaszcza ze i tak kasa narazie idzie cala na oplaty zwiazane z kredytem :(

Agacinka gratuluje zakupów. Naprawde ci sie udało, widać ze sa w swietnym stanie i taka ilość za grosze.

Ja ciuszków nie kupuje bo mam wśród znajomych młodych rodziców chłopaków i dziewczynek i sami zaoferowali już ze skompletują dla nas ubranka :) Choć jakis czas temu trafiłam na promocje maluśkich adidasków i się skusiłam :)

Mam już kupioną wanienke ze stelażem do kąpieli (40 zeta) a wczoraj trafiłam na łóżeczko + materac za 200 zeta (stargowałam z 300 :) łóżeczko ma 140 / 70 i rozkłada się na tapczanik.

4070783_1_644x461_lozeczko-tapczanik-zdjecia.jpg

Wybrałam już model wózka, ale tylko awaryjnie bo chce odkupić od znajomych ale czekam jaką cenę mi podadzą. Także wszystko pod kontrolą i tylko czekać na bąbelka pozostało :)

Fajne te wasze zakupki :)

ja narazie z wielkim bolem ale sie wstrzymuje i nawet staram sie w skepach na dzily dzieciece nie patzec bo wiem ze jak zaczne to bedzie ciezko skonczyc a po za tym nie chce narazie zwiekszac liczby rzeczy przed przeprowadzka zwlaszcza ze i tak kasa narazie idzie cala na oplaty zwiazane z kredytem :(

Wiesz co , ja na twoim miejscu powisialabym se troche na allegro, zwlaszcza jak z kasa średnio, bo zdarzaja sie super okazję, a one bywają rozłożone w czasie. Potem jak będziesz chciała naraz coś kupić to możesz akurat na okazje nie trafić ;) a tak ziarno do ziarnka..

ogladam ogladam :)

ale narazie mnie az tak nie przypila bo i tak juz 2 torby ubranek mam od kolezanki
tylko wiadomo ze i tak jakies rzeczy sie kupi bo to nie sposob sie opanowac jak takie sliczne rzeczy sie widzi :)

ja narazie zakupiłam skarpetusie (8 par za 2euro), 2xbody do których dostałam gratis czapeczke bawełniana i jeszcze jedna pare skarpetek:-) (za 1,5 euro) i wczoraj przyszedł kombinezon ( 7euro). spróbuje wam pokazac zdiecia ale nie wiem czy nie sa za małe

Załączniki

• 2306597203116464_1.jpg
    2306597203116464_1.jpg
    1,9 KB · Wyświetleń: 118
  • wbuomo.jpg
    wbuomo.jpg
    61,2 KB · Wyświetleń: 51
reklama
tu wiecej zdiec:-)

Załączniki

• 2ag81sl.jpg
    2ag81sl.jpg