reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

M85 śliczny ten pajacyk, czyżby na wyjście ze szpitala?
Co do fotelików samochodowych: pisałyście wczoraj, że wolałybyście przodem do kierunku jazdy, ale to właśnie ze względów bezpieczeństwa, bo pierwsze miesiące dziecko ma słabe mięśnie karku, więc w razie gwałtownego hamowania lub stłuczki to od razu główka leci i może się stać tragedia.
Dagrab a to że w wózeczku nie ma możliwości montowania przodem do kierunku jazdy, to dlatego że pierwsze miesiące to mama/tata jest całym światem a reszta jest mniej istotna, no i z gondolkami też podobnie, ważniejsze byśmy my widziały maleństwo i na odwrót, dlatego tak nie wiele wózków ma możliwość montowania gondolki przodek do kierunku jazdy. Tak wyczytałam i w sklepie się wywiedziałam :)

reklama
Aż Wam zazdroszczę tych zakupowych szaleństw. Muszę niestety dobrnąć do końca miesiąca gdyż wydatki z ostatnich dni kompletnie rozwaliły mi zaplanowany budżet. Zrobiłam sobie listę co muszę kupić od jednego ze sprzedawców. NA wszelki wypadek wpisałam nazwy, ilości, ceny i nazwę sprzedającego, żeby w razie czego m mógł wszystko kupić. A on wpadł w popłoch bo jeszcze nigdy nic na allegro nie kupował, zawsze się tym zajmowałam :-D.

galwaygirl dokładnie z takim zamiarem go wzięłam :)

Słuchajcie, a na wyjście ze szpitala to nie wiem starczy ubrać dziecko w gruby kombinezon + czapka bawełniana i polarowa + jakiś ciepły pajac + kaftan/body ? Czy będzie za gorąco/zimno? :zawstydzona/y: Wiadomo do nosidełka jeszcze kocyk dojdzie.

galwaygirl dokładnie z takim zamiarem go wzięłam :)

Słuchajcie, a na wyjście ze szpitala to nie wiem starczy ubrać dziecko w gruby kombinezon + czapka bawełniana i polarowa + jakiś ciepły pajac + kaftan/body ? Czy będzie za gorąco/zimno? :zawstydzona/y: Wiadomo do nosidełka jeszcze kocyk dojdzie.
Ja dzisiaj też o tym myślałam bo zaraz mam zamiar spakować rzeczy na wyjście co by M miał gotowe.No i spakuję tak czapeczka polarkowa body z długim rekawem, półśpiochy kaftanik grupszy pajacyk polarowy no i kombinezon do tego cienki kocyk jak będzie taka pogoda jak teraz a jak bedzie dużo na minusie to gruby.No i fotelik mam z daszkiem i osłonką na nuzki to też duzo daje.

Wlasnie tez sie nad tym zastanawialam :-)
mi sie wydaje, ze body z dl.rekawem, polspiochy, kaftanik i wlasnie jakis polarkowy pajac (??) do tego oczywiscie kombinezonik, rekawiczki i szaliczek z czapeczka ( akurat szalika i czapki jeszcze nie mam :-p) jak cos to mam jeszcze futerkowy spiworek ale troche duzy, taki do wozka

ja planuję body z długim rękawem, polspiochy, bluza z kapturkiem i na to kombinezonk - oczywiście czapka i szaliczek - kocyka raczej juz nie, bo mała mi się przegrzeje jeszcze w samochodzie, z resztą ja mam samochodem 5 min do szpitala, a pieszo nawet nie 10.... ostatnio nawet padł pomysł, że taką drogę to można wózkiem przejechać :D

reklama
mam jeszcze pytanie, bo ja nie kupiłam żadnej pościeli - typu poduszka, kołderka, ochraniacz, baldachim - dzidzia będzie spała tylko w rożku na materacyku, a żeby miała główkę trochę wyżej to mam specjalny klin niemowlęcy pod materacykiem

teraz stwierdziłam że tak łyso wygląda to łóżeczko, smutno trochę w porównaniu do tego co wrzucacie w wątku o kącikach - chciałam kupić taką falbanę, tylko nie wiem czy to jest praktyczne, czy ładnie wygląda? czy lepiej sobie darować kolejne zbiorowisko kurzu?

Ala i As - SERCA ozdobna falbanka maskująca 60x120 (2038293120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry