reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Munie moja Gosia spała od pierwszego dnia pod kołderką, ewentualnie w rożku. Podusia w łóżeczku też była. Miała też baldachim i jakoś nie postrzegałam go jako zbiorowiska kurzu. Teraz też zamierzam kupić dla małego pościel, żeby spał w niej od samego początku. A te falbanki jak dla mnie są super. Ale ile osób tyle opinii. Trochę nie rozumiem całej tej sprawy ze śpiworkami i innymi pierdołami, dla mnie to trochę wyciąganie pieniędzy. Przecież większość z nas od maleńkości spała pod puchowymi pierzynkami i jakoś żyjemy :-) A mleko w proszku było takie niebieskie i jakoś na nim rośliśmy. Jak Ci się podoba ta falbanka to kupuj.

reklama
ani83, chyba się skusze na tą falbankę u tego sprzedawcy, bo ma takie śliczne materiały bawełniane - tylko muszę wybrać wzorek - a tak na marginesie to szyją to w Konarzewie i możliwy jest odbiór osobisty :)

Munie- ja też miałam dla Małego taką falbankę, fajnie wyglądała. Ale jak opuścisz łóżeczko na dół to i tak falbanka do ściągnięcia i łóżeczko nadal mamy łyse:)

właśnie ta falbanka jest wyjątkowo długa - ma 30 cm, moje łóżeczko ma 3 poziomy i tak wczoraj zmierzyłam, że na górnym i środkowym poziomie jest ok, ale na najniższym to już lata po podłodze

Munie nie kojarzę ulicy Wyzwolenia w Konarzewie, w adresie jest Dopiewo. To moja miejscowość, stąd pochodzę ale za cholerę nie wiem, gdzie oni to szyją ale się dowiem :-D

Już się wywiedziałam, firma jest zarejestrowana w Dopiewie a pewnie szyją w Konarzewie.

Ostatnia edycja:
na allegro ja znalazlam tylko Koscielna 98 Konarzewo, tylko ten odbior osobisty mnie kusi, bo to jest takie tanie, że przesyłka kosztuje drugie tyle... a tak maż podjedzie przy okazji

Munie- ja mam łóżeczko z szufladą i w sumie kupiłam tą falbankę żeby maskowała szufladę jak jeszcze było na wysokim poziomie.

sama nie wiem czy jest sens kupowac taka falbankę, ale jak popatrzyłam na wątek o kącikach, to jakoś smutno mi się zrobiło, że nasza Perełka nie dość ze w sypialni będzie to jeszcze bedzie miala takie skromne łóżko, tylko z materacem, przescieradlem i rożkiem - nawet karuzeli nie kupiłam jeszcze, nawet nie wiem czy to rzeczywiscie sie sprawdza, czy tylko tak wisi bez celu

sama nie wiem czy jest sens kupowac taka falbankę, ale jak popatrzyłam na wątek o kącikach, to jakoś smutno mi się zrobiło, że nasza Perełka nie dość ze w sypialni będzie to jeszcze bedzie miala takie skromne łóżko, tylko z materacem, przescieradlem i rożkiem - nawet karuzeli nie kupiłam jeszcze, nawet nie wiem czy to rzeczywiscie sie sprawdza, czy tylko tak wisi bez celu

Oj sprawdza sie sprawdza! Dle mnie to czasem bylo i 30 min podarowanego czasu. Przy małym dziecku bezcenne. nawet nie wiedziałam ze tyle rzeczy można w ciagu tych 30 min zrobić;) karuzelki zdecydowanie polecam

U mnie falbanka tez zasłania szufladę. jakoś lepiej to wygląda.

reklama
Munie nic się nie przejmuj...moja mała pierwsze dni jak nie tygodnie bedzie pewnie spać w gondoli od wózka, bo ciagle opóxnia nam się przeprowadzka, i jestesmy u rodziców a na te dwa tygodnie szkoda mi rozkręcać i skręcać łóżeczko...pewnie za dwa tygodnie zaczniemy urządzać pokój w nowym mieszkaniu i na razie pozostanie nam tylko na niego patrzeć:/

A jakie karuzele polecacie? mi jakos wszystkie takie dziwne się wydają...

Do góry