reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Ja odbiegnę od Waszego tematu :) wrzucam zdjęcie upolowanego na Allegro nosidełka, razem z tą zabaweczką było. Jestem strasznie zadowolona :-D

dscf6307.jpg

reklama
co do kosmetyków to ja przerobiłam ze starszym nivea i były rewelacyjne
przy młodszym kupiłam hippa ale mały był uczulony i używaliśmy tylko oillatum teraz kupiłam znowu nivea..zobaczymy co będzie mógł używać..

dostałam dzisiaj staniczki do karmienia.. 80C-2szt.B+CZ BIUSTONOSZ STANIK DO KARMIENIA 21,90 (1994067959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
no i okazały się lekko za duże, chociaż się wymierzyłam dokładnie. :( ale piersi przy karmieniu jeszcze urosną więc będą ok :) chyba ??

M85 kupiłam taki sam fotelik tylko biały w groszki, jest rewelacyjny.. miałam dla Maksa też taki... używałam z wózkiem Quinny Buzz.... teraz kupiliśmy taki fotelik do wózka Mutsy

Ostatnia edycja:
emil_e30 tylko przeoczyłam jedna rzecz, nie można montować go przodem do kierunku jazdy :-( dopiero jak go odebraliśmy to m zauważył, że tylko tyłem się go montuje. Jeszcze dokupię adaptery do x-landera xq i będzie git :tak:

no nie można :) ale ja i tak wolałam widzieć dzieciaczka :) wygodniej jest... ale na pewno będziesz zadowolona ja mam wersję Cabrio Fix i jest dodatkowo z wkładką z gąbki pod tyłek dzieciaka...więc jest bardzo wygodny dla noworodka :)

M85 my tez mamy fotelik CabrioFix i w sumie nie zastanawiałam się nad montowaniem fotelika przodem do kierunku jazdy, bo albo w sklepie albo ktoś znajomy mi mówił, że te najmniejsze foteliki właśnie powinno się montować tyłem, bo przy hamowaniu ostrym są mniejsze obciążenia dla dziecka.

trina79, nie obraziłam się na Twojego posta, może teraz od tego leżenia już dostaję na głowę i wszystko biorę do siebie, ale jak przeczytałam post jersey to nie wytrzymałam, poczułam się tak jakbym wszystkich tu pouczała a dziecka jeszcze nie miała, zwlaszcza ze ten temat byl jakos latem walkowany juz na forum, a z kolei wrzucanie wszystkich do jednego kosza uwazam za krzywdzace...

co do kosmetyków hipp mam nadzieję że wszyscy będą zadowoleni i żadnego maluszka nie uczulą. ja po zwykłej oliwce parafinowej na początku ciąży dostałam taki świąd skóry że zaczęłam analizować co w tych kosmetykach w rzeczywistości się znajduje.

Munie, emil_e30 też mam CabrioFix. Jakoś przeboleje te montowanie tyłem bo skoro jak piszesz Munie tak powinno być to coś w tym jest. Nigdy nikogo nie pytałam i nie szukałam jak taki fotelik powinien być prawidłowo montowany. Wykombinuje może jakieś lusterko na zagłówek po stronie pasażera/kierowcy żeby widzieć małą we wstecznym lusterku, eh nie wiem dokładnie jak to w praktyce wyjdzie, ale zobaczymy :)

Co do kosmetyków to ja na razie wszystko dla małej mam z Nivea, do kąpania tylko Oilatum zwykłe niebieskie. Jakoś dużo tego nie mam, 3 kremy, mydełko, na odparzenia 2 próbki Sudocremu i tyle. Zobaczymy jak w praktyce wyjdzie.

M85 ja też mam Cabriofix:) Dla pierwszej córci miałam Romera i też trzeba było montować tyłem, więc nie wiem czy z tych małych są w ogóle takie, które można przodem do kierunku jazdy zamontować! A jeśli chodzi o to lusterko to chyba na allegro albo kurcze na ebayu widziałam takie specjalne właśnie, żeby na zagłówku zamontować! Aż z ciekawości zaraz poszukam:)

to już wiem, dlaczego większość mam jeździ z tyłu z małymi dziećmi

wszystko trzeba przetestować, kosmetyki, pieluchy, proszki...

reklama
Do góry