reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

ja narazie w smoczka sie nie zaopatrywalam, kolezanka ktora rodzila w tym samym szpitalu mowila mi,ze tam na nie nie wyrazaja zgody.Jak bedzie potrzebny to m albo siostra zakupi i mi przywioza a ja cichaczem go dam malej;-)
Co do biustonoszy do karmienia, ja mam jeden dostalam od siostry bo go nie uzywala.Jest bez fiszbin, jak bede karmic to wtedy sie zmierze i kupie jakies.Wolalabym z fiszbina, bo prawie od poczatku ciazy musialam nosic bawelniany bez fiszbin, bo mialam bardzo wrazliwe piersi no i chyba o 2 rozmiary sie powiekszyly.Wiec stare poszly w odstawke.To wszystko odbilo sie na ich wygladzie, wczesniej nie bylo widac czy mam stanik czy nie,takie fajne byly;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dagrab mam dokładnie to samo. Przed ciążą nosiłam tylko fiszbinowce. W ciąży tak mnie wkurzały że przerzuciłam się na miękkie no i niestety (.)(.) jakoś tak inaczej wyglądają, chociaż m twierdzi że jest OK:-p on nie widzi różnicy poza tym że są większe, chociaż takie pocieszenie. Mam 2 do karmienia, typu spadochron:cool: wyglądają nie ciekawie ale może będą ok, jeden mam z fiszbinami ale nie jest zbyt wygodny. Na razie więcej nie kupuję zobaczę po porodzie jak tam będzie z biustem, ile się powiększy, i wtedy najwyżej jeszcze coś dokupię

ja już prawie obkupiona jestem, teraz czekam na kurierów... :) ciuszków na razie wystarczy :) właśnie je wyprałam i suszą się...popołudniu prasowanie i pakowanie torby :)

mojemu Maksowi kupiłam na początku smoczek Tomme Tippee taki spłaszczony ale okazał się pomyłką... najlepiej sprawdziły się te najzwyklejsze canpola...ciągnął dyda bardzo długo i sam wyrzucił tydzień temu:) chyba dorósł i zrozumiał :)

kupiłyście już jakieś butelki?? ja zamierzam karmić piersią ale butelka raczej powinna być na stanie... ja kupię pewnie z tomme tipee, bo się sprawdziła na początku, a potem avent

Jesli chodzi o smoczki to u mnie chlopcy lubili nuka i teraz tez taki kupilam. Te plaskie wypadaly z buzi jakos. Przy drugim synku kupilam chyba z 5 rodzai bo byl takim cycem ,ze polozna w szpitalu poradzila mi kupic jesli nie chce go caly czas przy piersi nosic;-)
No dobra jak juz mnie Dee na ogolnym watku zmotywowala to zmykam do H&M po stanik do karmienia:tak:

My dawno nie robiliśmy zakupów, ale po wieściach, że się tak szybko lutówki rozpakowują (a ja jeszcze latam do pracy więc też mogę sobie to przyśpieszyć niechcący) złapałam za allegro.
I teraz czekamy na dwie paczki. Jedna to staniki z w/w stronki. Będzie co ma być. Któraś pytała czy patrzyłam na komentarze. Ogólnie są dobre więc mam nadzieję, że nie dostanę innego towaru...

I paczka dla maleńkiej w której będą się znajdować:
1. Pieluszki tetrowe 60x80 - 10 szt, (1.62zł)
2. Pieluszki tetrowe podwójnie tkane 70x80 - 5 szt, (2,69zł)
3. Wkładki laktacyjne 84 szt, (19,99zł)
4. Skarpetki 3pak, (9,60zł)
5. Prześcieradło frotte 2 szt. (12.99zł)
6. Okrycie kąpielowe z kapturkiem, (24,70zł) (mam nadzieję, że wystarczy na początek rozmiar 76x76)
7. Majtki poporodowe 5szt (6,50zł)
8. Podkłady Bella 4szt. (3,99zł)
9. Rożek 76x76 (15,90) (też mam nadzieję, że starczy na początek ten rozmiar)
10. Czapeczka smerfetka 2 szt (2,20zł)

Przesyłka kurierska niezależna od ilości 13zł więc ... opłacało się, bo rachunek wyniósł ok. 162zł :-D
Zostaną Nam tylko kosmetyki do kupienia dla malutkiej (ale to możemy kupić już później) oraz jakiś szlafrok dla mnie i koszulę...

Ahh!! i ostatnio byłam w Leroy. Leżał, czekał na mnie i wypatrzył mnie .... DYWAN hahaha :-D jak go zobaczyłam od razu cyknęłam fotkę i wysłałam Erykowi :-D też się zakochał więc kupiliśmy słodycz :-D
IMAG0380.jpg

My juz prawie tez jestesmy obkupieni ;-) jeszcze tylko te nieszczesne staniki do karmienia, na poczatek jakies tansze bo nie wiem jak to bedzie z karmieniem :-pno i czapeczki i szaliczka jeszcze nie mamy :wściekła/y: ale poprostu nic mi sie nie podoba :wściekła/y:
Ja tez mam smoczki z TT, mam nadzieje, ze w razie czego sprawdza sie, butelki tak samo z TT- mam 2 male 150 ml - komplet, jedna 260 ml no i przy laktatorze TT tez jest jedna :-) jesli teraz sie nie przydadza to pozniej na pewno ;-)
No i tez jestem w trakcie prania i prasowania, wlasnie wstawilam przedostatnia pralke :-) do jutra mam nadzieje skonczyc ze wszystkim i zajac sie pakowaniem torby do szpitala.
aaa zapomnialabym, w Pepco sa duze wyprzedaze teraz :-) kupilam okrycie kapielowe za 14 zl i pajaca w tej samej cenie

biczusia - ja akurat kupilam dwie butelki Calma - bo pasują mi do laktatora Medela i nie będzie trzeba przelewać mleczka

wiecie ja mam mieszane uczucia co do smoczków, u mnie na oddziale ich nie uzywaja bo biora udzial w akcji wspomagajacej naturalne karmienie, podobno one zaburzają odruch ssania? troche tez o tym pisze w necie, ale nie wiem jak to jest w praktyce?

któras z Was karmiła z powodzeniem i używała smoczka jednocześnie? czy rzeczywiście to się wyklucza?

Ja karmiłam Jaśka 1,5 roku i ciągnął smoczek w tym czasie... po prostu był zakochany z cycach:) musiałam go na siłę odstawić od piersi.. jak cycek się skończył to nie chciał już smoczka.. Maksa karmiłam tylko 4 miesiące i smoczek też miał..

Dee_ widzę, że robimy zakupy u tej samej osoby :) ja wszystko u niej kupiłam dla maluszka i siebie...już dla Maksa u nich kupowałam rzeczy.. są rewelacyjni..i ceny ok

też kupiłam takie tańsze pieluchy tetrowe wyglądają jak ściereczki :( ale dokupiłam te podwójnie tkane i dzisiaj dostałam paczkę i jestem zadowolona, są bardzo grube

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kochane:)

jeśli chodzi o smoczki hmm jak urodziłam Kacpra już w szpitalu dałam mu smoczek i cyca ładnie ciągnął :) Dwa lata go karmiłam piersią :zawstydzona/y: miałam ogromne ilości mleka ciekawe czy teraz też tak będzie mam nadzieję:tak: A smoczek mój Kacper wypluwał w 4 miesiącu już mu go nie dawałam bo nei chciał poprostu nie wiedziałam na początku o co mu chodzi ale jak nie to nie:-D Moja bratowa znowu miała trudności z odzwyczajeniem córeczki od smoczka ciężko było oj ciężo!!!! Teraz kupiłam z aventa i zobaczymy w praniu jak to będzie a co do prania ja też dzisiaj piorę:-D
Butelki mam z aventa ale nie mam laktatora kupię go po porodzie zobaczę co i jak z cycami będzie:-p W końcu napewno do czerwca w domku będę z Szymonkiem. A na allegro dużo tego klik i będzie w ciągu 24 godzin :laugh2: No ja dzisiaj musze biustonosz i koszulę do szpitala jeszcze kupić i wsio będzie.

W Biedronce jest płyn do prania 1,5litra Lovela za 12,99zł myśle że sie opłaca wczoraj własnie zakupiłam, no i C&A są mega promocje na ciuszki kupiłam kombinezon śliczny i kostiumik na wyjście ze szpitala będzie idealny przeceny nawet do 40zł :)

Aha moje pytanko do was. Kochane co kupujecie dla dziecka jak już będą z nami chodzi mi o jakieś witaminy bądź do pępuszka??? Ja zakupiłam do pępuszka nasączone spirytusem gaziki straczy czy jeszcze coś?? Nie pamiętam:zawstydzona/y:

Do góry