reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
natalia26 fajny ten stanik, ciekawe czy w zwykłym sklepie triumph można też taki kupic, ale to dopiero sprawdzę po porodzie

Wczoraj byłam na zakupach kupiłam ciuchów za 150zł firmy next (na takie dziecko już do roku mam ciuchy)/w mieście mamy taki komis z używkami w bardzo dobrym stanie/ do tego taki leżaczek-bujaczek za 130zł -babcia sponsorowała :) Tydzień temu zakupiłam w tym samym komisie przewijak za 35zł. Acha no i termometr elektroniczny. Dla siebie już nic nie kupuję - już wszystko mam.

Załączniki

• ziggy-zebra-activy-rocker.jpeg
    ziggy-zebra-activy-rocker.jpeg
    22,9 KB · Wyświetleń: 44
  • 99540264.jpg
    99540264.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 32
Munie - ja mam dwa triumpha jeszcze z czasów Maćka i kupowałam je w outlecie firmowym, wiec w normalnym sklepie pewnie też są.

Lady87 śliczny leżaczek-bujaczek:-)
Ja czekam na kosmetyki dla małego zamówiłam przed świętami i jeszcze nie przyszły,mają być dziś lub jutro.
Co do stanika do karmienia to nie mam jeszcze.Tak się zastanawiam czy na Marwilskiej może będą.Wybieram się tam w weekend to poszukam.

mmona2 kupowałaś adaptery do nosidła Maxi Cosi czy już miałaś? My kupiliśmy nosidełko MC Cabrio i mamy X-landera XQ, zaczęłam szukać adapterów, ale nie mogę znaleźć odpowiednich :-(

Ja staniki do karmienia mam 2. Jeden czarny bawełniany i jeden szary z bordową koronką bawełniany z fiszbinami, więcej nie kupuję. Kupowałam w sklepie 'dzieciowym' Trochę nastawiałam się na stanik z Triumpha, ale w sumie jestem średnio zadowolona z tego 'rosnącego' dlatego do karmienia kupiłam z innej firmy.

Pisałam na ogólnym wątku, ale tam nadążyć za wszystkimi ciężko więc może tutaj szybciej ktoś mi odpowie :)
Smoczki. Mam 2 smoczki lovi 0-3m i pisze, że to są smoczki dynamiczne. O co w nich chodzi?

M85 smoczki dynamiczne to takie jakby spłaszczona kulka,podobno sa lepsze od tych anatomicznych czyli takich jakby ściętych na końcu.Smoczki dynamiczne nie zaburzają karmienia piersia a maleństwa bardziej je tolerują niż te anatomiczne.Moje dzieci nie używały smoczków,chociaż niepowiem bo córcię chciałam siłą na nie nauczyć bo wisiała na cycu co godzinę i przez godzinę:szok: niestety nietolerowała żadnego kształtu a wypróbowałam chyba wszystkie.
Chciałam dodać jeszcze że smoczek powinno się wprowadzać dopiero jak dziecko opanuje dobrze sztukę ssania i laktacja w pełni się unormuje.

reklama
Do góry