reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Dodatkowo jeszcze w podlodze mam rurki z centralnego,wiec sie smiejemy ze w niektorych miejscach mamy podgrzewana podloge :-)

Hehehe mamy tak samo :) i to w dodatku tak ładnie się rozłożyły te rurki akurat na drodze z klatki przez korytarz do dużego pokoju... jak goście przychodzą w zimie i ściągną buty to sami pytają ile daliśmy za ogrzewanie podłogowe :)))

reklama
Ja niestety muszę kupić nawilżacz, mieszkamy w domu jednorodzinnym i mamy centralne ogrzewanie.
Powietrze suche, aż drażni nozdrza :szok:, ręczniki, wierzenie nic nie pomaga. Wcześniej tego nie odczuwałam tak bardzo, ale teraz jak budzę się w nocy 4 razy to mam butelkę wody koło łóżka, bo w ustach sahara:tak:
Więc nie mam wyboru muszę kupić nawilżacz, dzisiaj się wymieramy,mąż ma już jeden na oku, ale ja muszę sama zobaczyć i pomacać;-).

co do nawilżacza nie pomogę, bo nie mam zamiaru go kupować...

Mam do Was pytanie, jak myślicie czy takie kapcie mogę zabrać do szpitala? Bambosze, kapcie welniane MERYNOS roz 37 OKAZJA (2022254171) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - nie widzę sensu kupowani nowych kapci, więc pomyślałam, że te będą dobre. A co najważniejsze są bardzo ciepłe ;)
lub nad tymi się zastanawiam http://moda.allegro.pl/pogas-pl-skarpetki-soxo-mis-futerko-ekstra-prezent-i1986582226.html jak uważacie? chyba nie będą robili w szpitalu problemu?

Ostatnia edycja:
mama - a niby dlaczego mieli by robić problemy??? Przecież to Twoja sprawa w czym będziesz tam chodzić,najważniejsze żeby Tobie było wygodnie:-)
A mi te drugie bardziej się podobają...takie słodkie.Ja kapci nie kupuję nowych wezmę te co w domu chodze i już.

Z tym wieszaniem mokrych ręczników na grzejnik to pic na wode:tak:nic to nie da !!!!no chyba że co ręcznik wyschnie to dacie nowy ale to i tak nic nie da.
Mój m też twierdził że wieszać ręczniki i wietrzyć to bardzo dobry lekarz go wyśmiał:-Dtakże co do kupna nawilżacza to ja miałam racje!!!No i tym bardziej że mamy w domu kominek to powietrze suche a mała często mi buzią oddycha zamiast noskiem.No i kupiliśmy taki zelmer droższy-taki nam lekarz polecił bo on mi i też zadowolony pozatym tak jak my ma kominek w domku.

Wrzucam link z nawilżacza no i nastawiony mamy na 60 %wilgotności tak niby najlepiej

Opis Nawilżacz powietrza Zelmer 23Z052

My jesteśmy zadowoleni ,a dopiero niedawno się doczytałam że wymienia się w nim co jakiś czas filtr ,także pomału musze zamówić filtr ,a m nawet stwierdził że ten filtr to pic na wode bez tego też chodzi,Także na dzień obecny sobie nie wyobrażam bez nawilżacza.

Dziewczyny mamy starszaków w Auchanie są fajne zimowe kombinezony Happy Kids w wyprzedaży kupiłam mojej trzylatce cena 38 zł:szok::-)
Mama ja to raczej wzięłabym do szpitala jakieś klapki w których można pod prysznic i do łazienki bezpiecznie wejść no i łatwo się je czyści a te co pokazywałaś dodatkowo jako ogrzanie stóp:tak:

reklama
co do kapci to ja zabieram tylko klapki takie w których pod prysznic wyskoczę i skarpetki...zazwyczaj na położnictwie jest bardzo ciepło ze względu na dzieciaczki, nie sprawdzają się grube szlafroki, koszule z długim rękawem i ciepłe kapcie... ostatnio rodziłam w marcu i myślałam że się na sali roztopię, najlepiej spałabym nago...

Do góry