reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

A ja właśnie odebrałam ostania paczuszkę dla dzidzi - butelke habermana i to juz koniec ( chyba ze karuzelka nie odpali ;) ) zostało tylko czekać..
No i c hiwl grozy przeżyłam przy wyciąganiu laktatora bo nie bylo w torbie zasilacza, ale znalazł sie szufladzie z kablami wiec uff..

reklama
dagrab - jak nie kupię tanio stelaża to coś z tego materiału się może wykąbinuję ;) mam krawcowa - to może ochraniacz mi uszyje :D

Mitra - super, że masz już wszystko. To prawie tak jak i ja ;)

Dee chyba lepszej okazji wyhaczyć nie mogłaś, no mega wyprzedaż Ci się trafiła.
Dagrab jak Ty się tego brzuszka dopatrzyłaś to ja nie wiem, ale masz rację słodko wygląda, no i fajna pamiątka, że brzuch wszystkie widoki przysłania :-D:-D:-D
Ja jeszcze potrzebuję kilku rzeczy, butelki, smoczki do butelek i uspokajacz, chociaż jeden stanik do karmienia, rogal do karmienia, karuzela, ale na początek jest zbędna, pozytywkę mam: Interaktywna bajka Kubus puchatek i przyjaciele w Pozostałe - Szafka.pl, kupiłam za całe 0,5E w czymś w rodzaju ciucholandu a może dostanę od kogoś w prezencie, jak nie to wtedy kupię. Co do butelek to też mi radzą, że na początek nie warto bo może piersią się uda to obejdzie się bez butelek a później te większe sobie kupię, hmmm?:eek:
Muszę też kupić espumisan w kropelkach, witaminę K i D, no i kosmetyki maluszkowi wczoraj kupiłam płyn do kąpieli Hipp, podobno na początek lepiej za mocno nie pachnieć kosmetykami by dziecko łatwiej nas rozpoznawało więc jak umyję się tym co On to może będzie dobrze? A jeszcze myślałam o AA, są mydła w płynie bezzapachowe??? Co Wy będziecie stosowały? No i jeszcze wanienka, ale na początek koleżanka mi pożyczy, choć upatrzyłam za 10E ze stojakiem używana, w sobotę pojedziemy zobaczyć, no a na później od szwagierki będziemy mieli większą, no i obowiązkowo kamerkę i głośnikami. Resztę już chyba mam wszystko

Ostatnia edycja:
ja do kapania kupiłam płyn 2w1 do ciała i włosów Nivea.Siostra cioteczna ma 1,5-go synka i mówiła że super się jej sprawdziło:-) i do tego z Nivae też oliwkę -co by od czasu do x\asu dzidzię natłuścić

Cześć dziewuszki:)

Pewnie pisałyście już o tym ale doradźcie mi proszę bo ja spóźniona z zakupami:-p Czy kupowałyście laktator?? Jeśli tak to jaki?? Ręczny, elektryczny jakiej firmy???

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja wszystkie kupiłam z nivea na allegro od jednego sprzedawcy jeszcze wanienkę coś takiego kupię
Wanna wanienka anatomiczna dla niemowląt POLECAM (2027084229) - Aukcje internetowe Allegro
No i łóżeczka nie mam :zawstydzona/y: ale to już niedługo;-)

Ewelina- ja laktator kupilam uzywany(wyglada jak nowka) z Aventa reczny, dalam az 20zl z przesylka:-)jak sie nie przyda to mi zal nie bedzie.
Ja mam kosmetyki z j&j - jak juz pisalam jak beda uczulac mam komu oddac, a oliwke najwyzej sama zuzyje.
Galwaygirl- to mi zostalo kupic butelki i smoczki, jedna butelke 125 ml juz mam wiec sie przyda jak cos to do laktatora.A jak nie uda sie karmic piersia to na mleczko z proszku, bede musiala kilak dni wytrzymac.Bo jak cos to na alegro kupie bo najtaniej.Ja bym brzucha nie zobaczyla ale Dee sama napisala ze tam jest :-)
Ja z witaminami sie wstrzymuje bo inne sie daje przy piersi a inne przy sztucznym papu.Wanienke tez dostalam,razem z takim plastikowym wkladem (cos jakby lezaczek).
Kosmetykow swoich nie zmieniam, bede uzywac dalej tego samego, nie maja intensywnego zapachu(ziaja zielona- chyba z oliwki)a zadnych deo ani perfum nie stosuje, jak juz to sporadycznie.

Cześć dziewuszki:)

Pewnie pisałyście już o tym ale doradźcie mi proszę bo ja spóźniona z zakupami:-p Czy kupowałyście laktator?? Jeśli tak to jaki?? Ręczny, elektryczny jakiej firmy???

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja wszystkie kupiłam z nivea na allegro od jednego sprzedawcy jeszcze wanienkę coś takiego kupię
Wanna wanienka anatomiczna dla niemowląt POLECAM (2027084229) - Aukcje internetowe Allegro
No i łóżeczka nie mam :zawstydzona/y: ale to już niedługo;-)

Ja mam elektryczny aventa i jest ok. Miałam kiedyś tez medele mini elctric ale szybko padła, wymienili mi na gwarancji i znowu padła wiec sie zraziłam , ale ciągnęła lepiej niz Avent.

Z tym ze jak ktos siedzi duzo w domu , nie pracuje , jest z dzidzią, to ręczny mu spokojnie wystarczy, ja pracowałam , często latałam przy Poli wiec elektryczny byl zbawieniem..bo odciągałam zapasy do karmienia dla taty. Przy ręcznym odpadała mi łapa ;)

Ja laktator kupilam teraz tommee tippiee uzywany ale w super stanie , razem z bajerami typu sterylizator do kuchenki mikrofalowej , kilka zapakowanych fabrycznie wkladek laktacyjnych , nowy smoczek do butelki, 2 pojemniczki na pokarm. Dalam za to 50zl z przesylka:-)
No a wczesniej mialam recznego medela i choc opinie dobre to ja nie bylam zadowolona , on ma taka pompke wyciagana i niewygodnie sie tym odciaga.

reklama
ja sobie kupiłam z AA zel pod prysznic bezzapachowy - chyba ma nazwe dotyk delikatnosci - dezodoranty używam i tak tylko w kulce albo sztyfcie i nie maja zadnego zapachu.

z kolei laktator mam reczny Medela Harmony - ja tylko okazyjnie będę odciągać więc chyba w elektrycznego nie opłacało się inwestować

ja jeszcze wszystkiego nie mam - brakuje mi prześcieradelka do łóżeczka i z nuka tego płynu do mycia smoczków i butelek

Do góry