reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
ja też dla młodej kupiłam komodę Malm, ale tą większą, zdaje się z 6 szufladami. Teraz czekam aż M skręci i wtedy zacznę prać i prasować.
A co do wkładek laktacyjnych, to mi sie na początku przydały. Jakiś czas temu znalazłam na blogu jednej z mam test większości dostępnych wkładek z opisem. Jakby któraś chciała poczytać:
Baby under Construction / Baby in Development: Wkładki Laktacyjne - ranking

Dzięki Trina, z tych testów wynika, że wybrałam najlepiej, TomyTippee kupiłam jak miałam ten jednodniowy nawał, podobna cena była do J&J, wzięłam na chybił trafił. Jest tam brak danych na temat Lovi, moja koleżanka miała i była BARDZO zadowolona, ma mi podesłać te co jej zostały.
W ogóle to fajnie mieć porządnych znajomych, w sylwestra zaoferowali się jedni, że oddadzą nam Koszyk Mojżesza, inni wcześniej chcieli nam pożyczyć, ale jak Ci chcą się pozbyć swego to wolę tak niż pożyczać, oddali nam sterylizator TT, inna koleżanka ma mi pożyczyć laktator, bo może okazać się że nie będę miała mleka, jak okaże się przydatny to kupimy swój.

ja w sumie wolę kupić używany niż pożyczyć i potem pamiętać co komu oddać ;p laktator kupiłam ręczny używany z TT za grosze, nie wiadomo czy się przyda, więc nie chciałam za nowy płacić ;)

ja kupiłam j&j 50szt, i może kupię małe opakowanie tych lansinoh ale to jak się okaże, że mi będą potrzebne, póki co te z j&j mają mi wystarczyć ;p do szpitalnej torby zapakowałam sobie 12 szt. (po 6 na pierś) ;p w razie czego małż dowiezie, a nie zajmują w walizce tyle miejsca co całe pudełko ;p

w sumie to zostały mi do kupienia tylko rzeczy w aptece, takie jak sól fizjologiczna, gaziki, paracetamol, herbatka z kopru włoskiego i jakiś mały kremik do pupci do szpitala:)

teraz zamierzam tylko leżeć i pachnieć ;) i spaaaać, bo ostatnio mogłabym tylko spać ;p

Suzi a wiesz, ze ja ostatnio tez mam takie spanie, ze hej :-D od pewnego czasu sie w ogole nie wysypialam, ze wzgledu na to ze nie moglam znalezc dogodnej pozycji, a tu mi goraco, a tu zgaga, a tu zle mi sie oddychalo :confused2: a od kilku dni tak mi sie super spi, ze masakra, dzis pobyczylam sie do 10.00 co juz dawnooo mi sie nie zdarzylo :-) ale w sumie trzeba odpoczywac poki sie da :-) no i w dzien jestem zmeczona troche wiec znow spanie :-p
Ja wkladki J&J tez kupilam w paczce 50 szt. byla promocja w rossmanie - 12 zl :-) jak mi zostana to oddam kolezance, ktora ma termin ostatniego kwietnia :-)
Ja w aptece chyba tez juz mam wszystkie zakupy zrobione :-) chcialam jeszcze kupic masc majerankowa, bo ostatnio wyczytalam, ze dobrze jest nosek smarowac jak dziecko ma katar :-) ona kosztuje grosze a moze sie przydac nie tylko dla corci ;-)
a moj szanowny mezu zadzwonil przed chwila zadowolony z siebie, ze kupil Huggiesy w Tesco PromoBaby.pl heh zapomnialam mu kiedys powiedziec, ze podobno sa do kitu :-D

Maron- huggiesy nie sa takie zle, ja tez kupilam na poczatek bo w promocji byly.Do szpitala mam pampersy, moja siostra wprwadzie mowila ze hugiessy farbowaly jej bodziaki, no ale zobaczymy.Moze miala wadliwa paczke(kiedys kupilismy jej w sellgrosie kilka paczek pampersów i wiekszosc z nich miala np zle rzepy przyszyte, albo wszyty razem z rzepem byl karton!!!!, ale pampers reklamacje uwzglednil i przeslal dobra paczke)

No a ja dzisiaj odebrałam paczkę pieluch, którą na allegro w tam tym roku kupiłam. Ogólnie mówiąc mam 181 pieluszek (roz. 2-9kg) za nie całe 50zł. W tym firm takich jak:
- huggise newborn
- pampers
- rossman
Więc jak na razie myślę, że starczy :)
Chusteczek mokrych mam 18 paczek ;)

Zapasik już jest :D

To ja juz mam ok 340 sztuk pieluch :-D w tym prawie 200 pampersow, reszta to wlasnie huggiesy i Dada biedronkowe :-) bedziemy testowac :-)
chusteczek mam 14 paczek: huggiesy, pampersy, Nivea, bella, rossmanowskie, bambino... jak jest jakas promocja to zawsze kupie :-) w koncu to pozniej idzie jak woda :-p

Ostatnia edycja:
A ja dziś byłam w care po pracy i przechodziłam koło stoiska gdzie kupiłam dla niuni pajacyk (na pierwsze ubranko w szpitalu) i kopara mi opadła...
Kupiłam je po świętach za 19.99 dziś cena była znacznie wyższa. 27.99zł szok. :confused2:

reklama
Cześć dziewuszki!!!

Mam pytanko powiedźcie mi proszę jeśli chodzi o proszek do prania i płyn do płukania czy kupujecie ten specjalny dla dzieci jeśli tak to jakiej firmy??

Ale macie zapasy:szok::tak: ja dopiero zaczynam zakupy:zawstydzona/y:

Buziaki

Do góry