reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

U mnie widziałam że kładą na lozka takie cienkie przescieradla z folią.ale.wszystkie dziewczyny nosza.siateczkowe majteczki.swoją droga to niektóre szpitale są strasznie dziwne.oszczędzaja jak mogą.wszystko trzeba mieć swoje.niedługo będą kazali pewnie że swoimi lekami przyjsc. U mnie na szczęścia wszystko daja tylko pieluszki dla dziecka trzeba mieć swoje

reklama
Munie kupiłam te podkłady na łóżko bo w szpitalu wymagają, ale nie mam zamiaru leżeć na tym gołym tyłkiem:-p okropne chyba by to było....będę podkładać gdyby w razie czego coś uciekło bokiem czy coś to żeby nie ma prześcieradło. Też mam te siatkowe majtki i podkłady bella i absorgyn. Tak to sobie wyobrażam

dokladnie o to chodzi :-) kolezanki mowily mi ze naprawde sie przydaja na poczatku, bo krwawienie moze byc duze.
dagrab to lozeczko jeszcze piekniejsze :-):-):-)
ja wlasnie siedze na allegro i szukam poscieli :-) jedno jest pewne, kupujemy wieksza koldre tj 135x100 cm i ma byc 5 el. wklady, poszewki i ochraniacz ( przescieradelka juz mamy). Znalazlam kilka typow, zapisalam w zakladkach a teraz nie umiem sie zdecydowac, ktore kupimy :-D kurde!!:-D

maron- dziekuje :))
ja to tyle tych poscieli mialam zapisanych w ulubionych ze sie gubilam. Dodatkowo porownywalam ceny u sprzedawców pozostalych elementów ktore chcialam kupic(zeby byl jeden koszt przesylki).Wiec moje notatki byly na kilku kartkach.Sama decyzja na temat wymiaru kolderki zajela mi chyba tydzien. A i tak kupilam u pierwszego sprzedawcy ktory mi "wpadł" w oko :-D

maron- dziekuje :))
ja to tyle tych poscieli mialam zapisanych w ulubionych ze sie gubilam. Dodatkowo porownywalam ceny u sprzedawców pozostalych elementów ktore chcialam dodatkowo kupic.Wiec moje notatki byly na kilku kartkach.Sama decyzja na temat wymiaru kolderki zajela mi chyba tydzien. A i tak kupilam u pierwszego sprzedawcy ktory mi "wpadł" w oko :-D

:-D heh nie wiedzialam, ze to taka trudna decyzja :-D ja jeszcze pisze maile do sprzedawcow ktorzy oferuja np 8 el komplet, czy mogliby mi sprzedac 5 el :-D niektorzy sie zgadzaja :-)

dagrab - super, że łóżeczko już wybrane i kupione - teraz tylko je odebrać... ja szukam nadal - najgorsze, że tylko jedno wpadło mi w oko ;) ale sama nie wiem jakie teraz chce i nie mogę się zdecydować. Czy znów turystyczne, czy może tym razem drewniane. Rozmawiałam z mamą i powiedziała, że 100zł mi dołoży do łóżeczka...

Munie
- a ja takich podkładów jeszcze nie kupowałam. Muszę się dowiedzieć czy są wymagane... ale bez majtek (nie wyobrażam sobie leżenia) nie będę świecić tyłkiem ;)

Munie dokładnie po to są te podkłady, gdyby coś przeciekło, by nie trzeba było prosić się o zmianę całego prześcieradła. A trudno przewidzieć jakie krwawienie będzie :baffled: Ja kupiłam sobie 2 rozmiary absorgyn i jeszcze jedne inne.
Octanisept ja zabieram do szpitala swój, choć nie wiem czy mi tu pozwolą z niego korzystać.
Dagrab na prawdę superowe łóżeczko no i cena do pozazdroszczenia. Bardzo fajny kolor i design z boku łóżeczka.

jutro jedziemy odebrac łóżeczko, wiec dzisiaj m znow bedzie rozkrecal to co jest za niskie, a jutro bedzie kolejne skrecal- zycie :-) jeszcze po regal do ikei trzeba jechac i bede juz spokojna,wszystko bedzie gotowe.

reklama
dagrab - super, że łóżeczko już wybrane i kupione - teraz tylko je odebrać... ja szukam nadal - najgorsze, że tylko jedno wpadło mi w oko ;) ale sama nie wiem jakie teraz chce i nie mogę się zdecydować. Czy znów turystyczne, czy może tym razem drewniane. Rozmawiałam z mamą i powiedziała, że 100zł mi dołoży do łóżeczka...

Munie
- a ja takich podkładów jeszcze nie kupowałam. Muszę się dowiedzieć czy są wymagane... ale bez majtek (nie wyobrażam sobie leżenia) nie będę świecić tyłkiem ;)

Mysle ze p o porodzie czy to Sn czy CC bedzie ci wszytko jedno. Meni po CC było , z reszta jak jesteś unieruchomiona od pasa w doł to i tak niewiele zdziałasz a i kobitki po SN leżały bez majtek i wietrzyły przydatki, a podkłady sie przydaj bo jednak sie leje.

Do góry