reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

U mnie widziałam że kładą na lozka takie cienkie przescieradla z folią.ale.wszystkie dziewczyny nosza.siateczkowe majteczki.swoją droga to niektóre szpitale są strasznie dziwne.oszczędzaja jak mogą.wszystko trzeba mieć swoje.niedługo będą kazali pewnie że swoimi lekami przyjsc. U mnie na szczęścia wszystko daja tylko pieluszki dla dziecka trzeba mieć swoje

reklama
Munie kupiłam te podkłady na łóżko bo w szpitalu wymagają, ale nie mam zamiaru leżeć na tym gołym tyłkiem:-p okropne chyba by to było....będę podkładać gdyby w razie czego coś uciekło bokiem czy coś to żeby nie ma prześcieradło. Też mam te siatkowe majtki i podkłady bella i absorgyn. Tak to sobie wyobrażam

dokladnie o to chodzi :-) kolezanki mowily mi ze naprawde sie przydaja na poczatku, bo krwawienie moze byc duze.
dagrab to lozeczko jeszcze piekniejsze :-):-):-)
ja wlasnie siedze na allegro i szukam poscieli :-) jedno jest pewne, kupujemy wieksza koldre tj 135x100 cm i ma byc 5 el. wklady, poszewki i ochraniacz ( przescieradelka juz mamy). Znalazlam kilka typow, zapisalam w zakladkach a teraz nie umiem sie zdecydowac, ktore kupimy :-D kurde!!:-D

maron- dziekuje :))
ja to tyle tych poscieli mialam zapisanych w ulubionych ze sie gubilam. Dodatkowo porownywalam ceny u sprzedawców pozostalych elementów ktore chcialam kupic(zeby byl jeden koszt przesylki).Wiec moje notatki byly na kilku kartkach.Sama decyzja na temat wymiaru kolderki zajela mi chyba tydzien. A i tak kupilam u pierwszego sprzedawcy ktory mi "wpadł" w oko :-D

maron- dziekuje :))
ja to tyle tych poscieli mialam zapisanych w ulubionych ze sie gubilam. Dodatkowo porownywalam ceny u sprzedawców pozostalych elementów ktore chcialam dodatkowo kupic.Wiec moje notatki byly na kilku kartkach.Sama decyzja na temat wymiaru kolderki zajela mi chyba tydzien. A i tak kupilam u pierwszego sprzedawcy ktory mi "wpadł" w oko :-D

:-D heh nie wiedzialam, ze to taka trudna decyzja :-D ja jeszcze pisze maile do sprzedawcow ktorzy oferuja np 8 el komplet, czy mogliby mi sprzedac 5 el :-D niektorzy sie zgadzaja :-)

dagrab - super, że łóżeczko już wybrane i kupione - teraz tylko je odebrać... ja szukam nadal - najgorsze, że tylko jedno wpadło mi w oko ;) ale sama nie wiem jakie teraz chce i nie mogę się zdecydować. Czy znów turystyczne, czy może tym razem drewniane. Rozmawiałam z mamą i powiedziała, że 100zł mi dołoży do łóżeczka...

Munie
- a ja takich podkładów jeszcze nie kupowałam. Muszę się dowiedzieć czy są wymagane... ale bez majtek (nie wyobrażam sobie leżenia) nie będę świecić tyłkiem ;)

Munie dokładnie po to są te podkłady, gdyby coś przeciekło, by nie trzeba było prosić się o zmianę całego prześcieradła. A trudno przewidzieć jakie krwawienie będzie :baffled: Ja kupiłam sobie 2 rozmiary absorgyn i jeszcze jedne inne.
Octanisept ja zabieram do szpitala swój, choć nie wiem czy mi tu pozwolą z niego korzystać.
Dagrab na prawdę superowe łóżeczko no i cena do pozazdroszczenia. Bardzo fajny kolor i design z boku łóżeczka.

jutro jedziemy odebrac łóżeczko, wiec dzisiaj m znow bedzie rozkrecal to co jest za niskie, a jutro bedzie kolejne skrecal- zycie :-) jeszcze po regal do ikei trzeba jechac i bede juz spokojna,wszystko bedzie gotowe.

reklama
dagrab - super, że łóżeczko już wybrane i kupione - teraz tylko je odebrać... ja szukam nadal - najgorsze, że tylko jedno wpadło mi w oko ;) ale sama nie wiem jakie teraz chce i nie mogę się zdecydować. Czy znów turystyczne, czy może tym razem drewniane. Rozmawiałam z mamą i powiedziała, że 100zł mi dołoży do łóżeczka...

Munie
- a ja takich podkładów jeszcze nie kupowałam. Muszę się dowiedzieć czy są wymagane... ale bez majtek (nie wyobrażam sobie leżenia) nie będę świecić tyłkiem ;)

Mysle ze p o porodzie czy to Sn czy CC bedzie ci wszytko jedno. Meni po CC było , z reszta jak jesteś unieruchomiona od pasa w doł to i tak niewiele zdziałasz a i kobitki po SN leżały bez majtek i wietrzyły przydatki, a podkłady sie przydaj bo jednak sie leje.

Do góry