reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

reklama
A my po niedzieli musimy jeszcze tylko komodę kupić ciuszki w niej poukładam torbę spakuje i wsio.A jak czegoś mi zabraknie to będziemy dokupować w trakcie.Ale to chyba normalne.Nie da się wszystkiego przewidzieć.

co do majtów to ja zaopatrzyłam się w te siateczkowe, wielorazowe, już przymierzałam hehe i są spoko, są bardzo przewiewne i dobrze się trzymają na tyłku ;)

co do podkładów dla mnie i na łóżko to mam 1 paczkę podkładów poporodowych tych bella w różowym opakowaniu (co jest 10 sztuk wkładek dużych) i 1 opakowanie podkładów z tena lady ( w tym opakowaniu jest 20 wkładek takich dużych), a na łóżko, na prześcieradło spakowałam sobie do torby 1 podkład większy dla mnie żeby prześcieradła za bardzo nie wybrudzić jakby co i 1 mniejszy do przewijania synka, jak się okaże że mi więcej potrzebne to mi małż dowiezie:)

wzięłam też spakowałam do torby 6 wkładek laktacyjnych, nie wiem czy to będzie mi potrzebne a nie chce targać całego opakowania ;)

Mitra - mi chodziło o podkłady na łóżko. Ja mam dwa opakowania takich dużych wkładek bella. Dziewczyny co myślicie o wątku ,,torba do szpitala,, przynajmniej nie będzie trzeba szukać w wątku zakupowym ;) teraz mi tak wpadło do głowy ;)

Co do łóżeczka - ja poluję na te SPRZEDAM ŁÓŻECZKO "SAFARI" (2024497546) - Aukcje internetowe Allegro chyba one są najładniejsze ze wszystkich dostępnych na rynku ;) a za 180zł można kupić zwykłe łóżeczko z materacem za 180zł - ale te taki zwykłe i mało stabilne...

mama - my mamy właśnie takie łóżeczko tylko zamiast żyrafy jest owieczka.I jest szuflada oczywiście bo stwierdziłam że sie przyda nawet pampersy trzymać czy zapas chusteczek.Ale jeszcze nie złożone.W przyszłym tygodniu chyba już zmolestuje ema żeby skręcił:-p

Mitra - mi chodziło o podkłady na łóżko. Ja mam dwa opakowania takich dużych wkładek bella.
Mi też ;) jak na moj gust 2 opakowanie to za mało , chyba ze do samego szpitala, ale u mnie np wymagają 3 opakowań - biorą poprawkę jeszcze na odchodzące wody płodowe .

Co do szpitalnej wyprawki - warto sprawdzći czego wymaga szpital w którym sie rodzi bo różnice mogą być bardzo duże.

reklama
geniusia-ja jestem za bo sie pogubimy w tej ilosci watkow, chyba ze pozniej czesc pokasujecie, jak bedze nieaktualne.
Tym bardziej ze w kazdym szpitalu wymagaja innych rzeczy, a wiekszosc jest z Warszawy i kilka ma wybrany ten sam szpital.Dla osob spoza Warszawy bedzie to lista pomocnicza.

Do góry