reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Daissy o to tak też zrobię, że dokupię małą paczkę a jak będę dłużej to małżon dowiezie z dużej paczki ;)

ja mam 10 tetrowych, teściowa ma dokupić trochę, ale lepsiejszych, bo ja jak uprałam te co ja kupiłam, to normalnie jak bandaż takie cienizny:/

reklama
Suzi-wydaje mi się że te 20 Ci wystarczy więcej nie ma co tachać a zawsze jak braknie to m dowiezie.Wszystko zależne co ile bedzie trzeba zmieniać i ile będziecie w szpitalu,ja pamiętam że z Nicol byłam 5dni bo miała żółtaczke więc trzeba było zostać,ale nie pamiętam czy poszła mi cała paczka w szpitalu czy nie ale raczej coś do domu przywiozłam bo małą z poczatku robiła siusiu tylko dopiero potem jak pielęgniarka pomogła to mała zaczęła kupki robić.

daissy0a no zaszalałam em to się ta zemnie uśmiał,wcześniej jak byliśmy w Opolu to zakupiłam 4 -czteropaki a teraz jak byliśmy to weszłam za radą dziewczyn do Rossmana i zakupiłam 5 -czteropaków :-)ale to się przyda a no i do podcierania pupy Nicol też nadal stosuje chusteczki.Kochana też masz takie rozterki jak ja????ja im bliżej porodu to coraz bardziej się obawiam jak to wszystko ogarnr przy 2-cekurcze mam nadzieje że Nicol szybko oswoi się z myślą i rodzeństwem i nie będzie takiej tragedii ale coś się obawiam i mam przeczucie że lekko nie będzie.

Dziś laba obiadku nie gotuje bo mi została cała micha sałatki z wczoraj trzeba to zjeść a dla Nicol mam obiadek dom ogarniety-sobota i niedziela sprzątałam m troszke pomagał.Także teraz mam czas na kawke i torcika:-)Wieczorkiem jak Niki będzie spać to szybko upieka ciasteczka i gotowe.Później bliżej swiat zrobie jakąs jedną sałątke i 2 ciasta i starczy.Wigilie będziemy spędzać u moich rodzców a tak 2 dni w domku może jeden u szwagierki jakby nas zaprosiła.Zazwyczaj u niej jeden dzień jesteśmy.Może też dziś wieczorkiem choinke ubierzemy -chciałam teraz coś zacząć a okazało się że stojak popsuty wieć klops może m po pracy podjedzie do Castoramy zobaczyć czy nie ma takowych stojaków.

Justynka-dzięki za linka musze zerknąć czy mają jeszcze takie bo widze że tu licytacja była i co zadowolona jesteś z materaca???my wcześniej mieliśmy dla Nicol ten Gryka kokos a teraz chcemy kupić z pianki ponoć te są teraz najlepsze bądź z lateksu .My sami sobie teraz do sypialni do naszego łóżka zamówiliśmy nowe ale z tej pianki termoelastycznej za dwa tygodnie mają być.

Ostatnia edycja:
mama Niki- yhyy też mam to samo. Twoja Nikol to chociaż rozumie, że będzie nowa dzidzia itd. A mój to jeszcze nic nie kapuje, więc dopiero się zdziwi. Chociaż Nikol może bardziej zazdrość okazywać, robić coś na złość na przykład. Mój jeszcze na takim etapie nie jest. No ale znowu Daniel jest jeszcze mały więc wymaga dużo opieki, chociażby zmienianie pieluch. Szczerze, nie wiem jak to będzie ale damy radę bo kto jak nie my :D Najważniejsze, żeby w nocy Mała spała a na nic narzekać nie będę.

dagrab bardzo dobry pomysł z tą ramką cyfrową, szkoda że sama na to wcześniej nie wpadłam bo w tym roku dla rodziców i teściów już mamy prezent, więc może za rok :laugh2:

galwaygirl kiedyś któraś z dziewczyn polecała tego sprzedawcę do większych zakupów więc i ja się skusiłam i nie żałuję :)

Odnośnie pieluch to kupiłam 2 paczki pampersów premium care 2-5kg (156 szt) i 1 paczkę premium care 3-6 kg (72 szt). Dostałam też pampers new baby 2-5 kg (43 szt). Chusteczek mam 1 6-opak pampers sensitive i 1 4-opak nivea granatowych. Na razie nic nie dokupuję.

Wczoraj wieczorem ubraliśmy z m choinkę, fajnie od razu tak świąteczniej się zrobiło :) U mnie wyjazd na święta do rodziców dalej stoi pod znakiem zapytania :-(

W realu kupiłam 6 paczek chusteczek pampersa za 27zł.My mamy 2 paczki pampersów new born 1 Pampersa i chyba nie będę już kupowała tych 1 ewentualnie 2.Ale to jak mały się urodzi.

dzięki kochana:) mi też się bardzo spodobała i o dziwo mojemu m też:-D
Nie chciałam samej niebieskiej,albo jakiejś w bardzo rażących kolorach i szukałam właśnie jakiejś takiej trochę w pastelowych kolorach.I ta odrazu mi się spodobała:-D

Suzi-wydaje mi się że te 20 Ci wystarczy więcej nie ma co tachać a zawsze jak braknie to m dowiezie.Wszystko zależne co ile bedzie trzeba zmieniać i ile będziecie w szpitalu,ja pamiętam że z Nicol byłam 5dni bo miała żółtaczke więc trzeba było zostać,ale nie pamiętam czy poszła mi cała paczka w szpitalu czy nie ale raczej coś do domu przywiozłam bo małą z poczatku robiła siusiu tylko dopiero potem jak pielęgniarka pomogła to mała zaczęła kupki robić.

daissy0a no zaszalałam em to się ta zemnie uśmiał,wcześniej jak byliśmy w Opolu to zakupiłam 4 -czteropaki a teraz jak byliśmy to weszłam za radą dziewczyn do Rossmana i zakupiłam 5 -czteropaków :-)ale to się przyda a no i do podcierania pupy Nicol też nadal stosuje chusteczki.Kochana też masz takie rozterki jak ja????ja im bliżej porodu to coraz bardziej się obawiam jak to wszystko ogarnr przy 2-cekurcze mam nadzieje że Nicol szybko oswoi się z myślą i rodzeństwem i nie będzie takiej tragedii ale coś się obawiam i mam przeczucie że lekko nie będzie.

.

Ja czytam Poli Bajki o rodzeństwie, wiem ze to działa, bo z adaptacją w przedszkolu bardzo pomogło. I Pola bardzo też lubi słuchać. Polecam Astrid Lindgren " Ja też chcę mieć rodzeństwo" i z wydawnictwa Czarna Owieczka " Kubuś będzie miał braciszka" i " Kubuś ma siostrzyczkę" Fajne są bo opisują i dobre i ze emocje. Pola już wie i mówi ze braciszek będzie niesforny i będzie dużo płakał ;)

Masz córeczkę w wieku Poli wiec powinny spasować :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja czytam Poli Bajki o rodzeństwie, wiem ze to działa, bo z adaptacją w przedszkolu bardzo pomogło. I Pola bardzo też lubi słuchać. Polecam Astrid Lindgren " Ja też chcę mieć rodzeństwo" i z wydawnictwa Czarna Owieczka " Kubuś będzie miał braciszka" i " Kubuś ma siostrzyczkę" Fajne są bo opisują i dobre i ze emocje. Pola już wie i moi ze braciszek będzie niesforny i będzie dużo płakał ;)

Masz córeczkę w wieku Poli wiec powinny spasować :)

a dla mnie masz jakąś radę? :-)

Do góry