reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
M85- no to super ze zakupki sie udaly i to takie wieksze juz :-) u mnie taki sam problem z prezentem dla m, gry nie chce zadnej, moze mu dokupie pada drugiego, ale on taki niezdecydowany.Dzisiaj udalo nam sie kupic prezent dla szwagra, m wybral prezent dla swojej siostry i dla rodziców, ale jeszcze trzeba je zakupic i bedzie spokoj.Bo dla moich rodziców juz mamy- ramke cyfrowa na zdjecia, bo zaniedlugo im miejsca na zdjecia pierwszej wnuczki braknie, a jak sie pojawi druga to juz bedzie dramat.:-D

A ja w końcu kupiłam pieluchy dla Filipka. Jedne są z Rossmanna (wzięłam nr. 2 czyli 3-6kg), a drugie znalazłam na allegro Hugisse (2-5kg) za 13,99 więc tyle co te z Rossmana ;) No i w taki sposób mam już dwie kupione :D Po świętach pewnie jeszcze jakieś kupię, aby mieć mały zapas :)

M85 widzę, że u tego samego sprzedawcy zrobiłyśmy zakupy :)
A apropos jednorazówek, to ile 1-nek sobie kupić, bo mam 27 szt Huggies (2-5kg) bo mają to wycięcie na pępuszek, ale nie wiem ile dokupić, następne są od 3kg (już ponad 100 mam) a u mojej siostry 2 synów ponad 4kg się urodziło więc u mnie może być niewiele mniej...

galwaygirl- ja mam 27 sztuk 1 z pampersa zeby miec mala paczke do szpitala,pozniej mam huggisy2 92sztuki, wiecej nie kupuje narazie bo nie wiadomo czy bedzie duza dzidzia czy kruszynka.Chyba ze bedzie dobra promocja, ale to raczej 2 bede kupowac.Tego nigdy za malo.

ja mam jak narazie jedno opakowanie pampers 1 i 2 opakowania pampers 2-jek.
Chusteczek nawilżanych z Nivei mam 36 paczek:-)korzystałam z przeceny to się przyda ,chusteczki idą jak woda.
Pieluszki tetrowe u mnie napewno będą stosowane do podcierania buźki małemu czy dla nas na ramie jak się małego nosić będzie no i myśle że będe dawacmałemu na pampersa coby z bioderkami było ok -przy Nicol tak robiłam,czasem nawet jak pampers przeciekł to pieluszka tetrowa to wchłonęła i śpioszki były czyste:-)

Pieluszki tetrowe znajoma zakupiła mi w Niemczech są gatunkowo lepsze niż te nasze,nasze wyprałąm i są sztywne a tamte wyprane i bardzo miękkie fakt że je poprasowałam ale różnica kolosalna w jakości.Mam chyba z 15 sztuk nowych +jakieś 6 co mi po Nicol zostały i chyab z 10 u nas zakupionych też po córci ,będe jeszcze chciała z Niemeic sobie dokupić coby nie prać non stop pieluszek.Lubie mieć wiećej w szafie już wypranych poprasowanych na zapas.Przy dwóch bąblach zapewne ciężko będzie z czasem.

Musze jeszcze gdzieś dokupić staniczki do karmienia,mam spory kłopot bo rozmiar 85H bym potrzebowała a gdzie bym do sklepu niezaszła to nie mają tej numeracji jedynie mniejszą,także mam tylko ten co na allegro zamówiłam może zamówie jeszcze taki sam jak nic nie znajde,jednak znacznie lepiej jest mieć mniejszy biust!!!!bo wybór bielizny w sklepach większy.Teraz mam 85 G dlatego do karmienia biore rozmiar większy bo jeszcze piersi będą wieksze pozatym wkładka laktacyjna musi być.

Nadal nie mam materacyka dla małego i czekam aż kurier nam przywiezie nadstawke na komode taką do przewijania zamawiałm pona miesiac temu i tyle czasu producent mebli leci w kulki,niby w piątek wysłano to kurierem także dziś powinno przyjść no zobaczymy.Dziewczyny czy któraś z Was ma materacyk do łóżeczka z tej pianki termoelastycznej????

lasencje, ja zakupiłam jedną paczkę pampersów premium care 1 i jedną paczkę pampersów zielonych 2, ale są to paczki po 80 sztuk bodaj, to chyba do szpitala taka paka za duża nie? wystarczy ta po 20-parę szt?

Suzi- zależy ile będziesz w tym szpitalu. Ale jeśli standardowo 3dni to te 20parę wystarczy. Jak coś to Ci przecież mąż dowiezie.
Mama Niki- ale poszalałaś z tymi chusteczkami Nivea, podeślij nam trochę :D

Ja chusteczek nie będę kupowała bo mam pół szafy dla Danielka, różnych różnistych więc będziemy próbować co Małej podpasuje.

reklama
Do góry