reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

a dla mnie masz jakąś radę? :-)

Nie wiem..ale tobie an pewno będzie łatwiej, bo u takiego szkraba trudniej o zazdrość. Na pewno powinien uczestniczyć w przewijaniu , pielęgnacji rodzeństwa, i trzeba maksymalnie dużo przytulać ;)

Koleżanka ma córeczki z taką różnica wieku, Starsza uwielbia młodszą i wszystkim mówi ze mała jest jej i że bardzo ją kocha :)

Będziesz miała trochę roboty z obsługą obu, ale różnica wieku dla nich - fenomenalna :)

reklama
popatrz daissy jak było u mnie...Szczepan nawet nie chodził jeszcze jak Bazyl się pojawił....kąpałam Bazyla...wyjmowałam go z wanienki a Szczep w ubrankach do wanny mi wchodził....ale wtedy miałam 22 lata...teraz są braćmi....mają wspólne sprawyb przyjaciól wspólnych..marzenia o wspólnch wyprawach motocyklowych..baa..nawet muzy podobnej słuchaja...ale nie do końca. Bazyl maniak czytania Szczepa nie mogę zmusić...wychowałam ich razem jak blżniaków..podwójne zabawki musiały być..takie same ubrania. Szczep cieszył się z dzidzi pamiętam..ale jakoś nie był zazdrosny...karmiłam Bazyla to on gmerał przy nim albo cos tam mu przynosił.

Najważniejsze byłam bardzo młoda i silna i na początku pierwsze 3 miesiące miałam nianię do Szczepa by wychodziła z nim na spacery...

Mitra-dzięki za rade:tak:ma jedną ksiazke 'Będe mieć rodzeństwo"kurcze ale jakoś jak czytam to Nicol nie bardzo interesuje a jak pokazuje obrazki i opowiadam swoimi słowami to jej wtedy pasuje.Także ostatnio nic jej nie czytam bo nie słucha tylko zajmuje się czym innym.Czekam właśnie bo zamówiliśmy kurierem bajkoczytacza może to jej się spodoba amnie czasem wyręczy w czytaniu ,fakt że nie będzie to ciagle czytało za mamusie ale może jej się spodoba -teściu kazał coś od siebie kupić także w sklepie na nic się nie zdecydowaliśmy więc na necie dojrzałam ten bajkoczytacz wieć moze jej akurat przypadnie do gustu.Chciałąm jej dużo czytać bo widze że ma dobrą pamiec coś usłyszy 2 -3 razy a potem wyrywkowo mówi z pamięci.Ostatnio jej się spodobał Murzynek Bambo i nawet spory kawałek powie z pamięci.

Laktator odebrany z poczty, zlozony, normalnie nowka, zadnych sladow uzytkowania.Musze niestety dokupic te silikonowe nakladki.
Oprocz nich jeszcze butelki czekaja na zakup, ale to juz po nowym roku, no i chusteczki nawilzane.
I na dzidzie juz wszystko bedzie czekac.
CHYBA ;-)

Wow

ja jeszcze mam sporo zakupow przed soba wiec mam nadzieje ze mo mlody nie wiwinie psikuska i wczesniej sie nie zjawi :-D

Flower ja wiekszosc rzeczy dostalam w spadku, wiec tak naprawde malo kupowalam.
Wozek, posciel(w tym wypelnienie),materacyk, reczniki, pieluchy tetrowe i flanelowe,rozek,termometr, kosmetyki,artykuly higieniczne,laktator.Na wiekszosc tych zakupow dostalam fundusze od mojej mamuski.
Z ciuszkow kupilam 2 pary rajstopek i skarpetek, 2 bodziaki.Reszte dostalam.
Nawet wanienke(dwa razy uzyta do mycia, kilka razy jako pojazd :-p) i takie platsikowe "siedzisko" dla maluszka do wanienki dostalismy.Wiec moge wam powiedziec ze mialam mega oszczednosci ratujace nasze finanse.

Przypomnialo mi sie dziewczyny jak bylam w tesco ostatnio to sa naprawde super przeceny na ciuszki dla dzieci 50%.Ale nie wiem czy przecenia nie dotyczy tylko zimowych ciuszkow, bo sie nie przyjrzalam.

Mitra-dzięki za rade:tak:ma jedną ksiazke 'Będe mieć rodzeństwo"kurcze ale jakoś jak czytam to Nicol nie bardzo interesuje a jak pokazuje obrazki i opowiadam swoimi słowami to jej wtedy pasuje.Także ostatnio nic jej nie czytam bo nie słucha tylko zajmuje się czym innym.Czekam właśnie bo zamówiliśmy kurierem bajkoczytacza może to jej się spodoba amnie czasem wyręczy w czytaniu ,fakt że nie będzie to ciagle czytało za mamusie ale może jej się spodoba -teściu kazał coś od siebie kupić także w sklepie na nic się nie zdecydowaliśmy więc na necie dojrzałam ten bajkoczytacz wieć moze jej akurat przypadnie do gustu.Chciałąm jej dużo czytać bo widze że ma dobrą pamiec coś usłyszy 2 -3 razy a potem wyrywkowo mówi z pamięci.Ostatnio jej się spodobał Murzynek Bambo i nawet spory kawałek powie z pamięci.

Mam tą książkę....do d..jest... Pola tez nie chce słuchać , bo to suchy opis bez emocji ( "przyjechała babca" wzięli do szpitala " ble ble..)... odłożyłam na półkę, A Lingren i pozostałe raz w tygodniu czytamy :)

A i podobno fajna jest seria o Franklinie, ale jeszcze nie testowałam ;)

nam zostały do kupienia drobiazgi. Dzisiaj po lekarzu jedziemy na chwilę do galerii do Katowic i planuję kupić w tesco wanienkę ( nie wiecie czy tam są takie rzeczy?)

no i dzisiaj oilatum, octenisept, sól fizjologiczną do przemywania oczek,

i właśnie dziewczyny bo ja nie mam pojęcia, jaką maść polecacie na brodawki taką co nie trzeba zmywać, i jakie kropelki bądź herbatki na kolke dla maluszka....może nie będzie kolek ale wolę mieć takie cudo w domu

betibeti- ja już mam nianię dla Małego, sąsiadke z klatki. Teraz jak skraca mi się szyjka to na spacery chodzić z nim nie bardzo więc ona z nim idzie, a potem jeszcze na 2h idzie do niej do domu się bawić. A po porodzie nie wiem jak będzie, ale pewnie jeszcze mi się przyda jej pomoc. Plusem jest że mam podwójny wózek, chociaż Daniel już w wózku średnio chce siedzieć, łazić woli.
Vanilia- herbatek i kropelek to jest całe stado i na każdeggo Malucha co innego działa. Nas kolki ominęły, ale jak był jakikolwiek problem z brzuszkiem to dawałam koperkową albo Plantex i było ok.

reklama
Vanilia jak w realu czy carrefourze są, to myślę że i w dużym tesco także wanienki będą :)

mi jakieś pojedyncze rzeczy zostały no i wózek, ale wózek jest upatrzony czekamy tylko na pieniążki:)

Do góry