reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Ja dzisiaj w rossmanie zdecydowalam ze kupie jednak chusteczki z pampersa, pomaranczowe albo granatowe.Zobaczymy na ktore bedzie promocja w najblizszym czasie.
Galwaygirl- najlepiej samemu przetestowac rozne metody, wybierzemy ta najlepsza dla nas :-D Co do zdjec ciuszkow, nie omieszkam po ich wypraniu zrobic fot :tak:Na poprawe naszych humorow.

reklama
Dziewczyny, jaki rozmiar pieluch tetrowych kupowałyście 60x80, 70x80 czy 80x80??? Macie jakiegoś fajnego sprzedawcę na allegro, chodzi mi o to żeby te pieluchy były w miarę dobre jakościowo a nie jakaś lipa!

Co do pieluch i chusteczek, to ja chyba tak jak przy córci będę używać pampersa! Próbowałam innych ale jakoś mi nie podeszły! A tak w ogóle jak czytam o Waszych zakupach to jestem przerażona bo ja nie mam nawet połowy z tego co piszecie, a kurcze różnie może być! Do środy jeszcze pracuję, w czwartek albo w piątek wyjeżdżamy do Pl, więc tutaj nie będę już miała czasu na zakupy, ale pewnie w Pl zaszaleję!

No humory koniecznie przydałoby się naprostować, ja tak to wzięłam do siebie po mojej wizycie w szpitalu i do tego Munie, Blair, nie wiadomo co z Sonka..., że się z łóżka nie ruszam, tylko papu lub siusiu i dalej do wyrka:szok:. W następnym tygodniu się spakuję, bo mi paczka z PL już przyjdzie i byle do 17 stycznia, bo to urodziny mego Męża, wcześniej nie mogę mu wręczyć prezentu na 30-te urodziny. Zresztą sam powiedział, że woli spóźniony prezent o miesiąc :)
Susi ale Ty w PL będziesz rodziła już czy tylko na święta jedziesz? Ja kupowałam pieluszki od niej Pieluchy pieluszki tetrowe kolorowe POLSKIE ATEST! (1987116848) - Aukcje internetowe Allegro te kolorowe, teraz patrzę że są niebieskie :wściekła/y: a jak kupowałam to były zielone na ich miejsce, no i siostra mówiła, że kolorki bardzo ładne i jakościowo fajne a od tego sprzedawcy Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy kupiłam większość innych rzeczy, jak widziałam, to nie ja jedna, bo ma duży wybór, ceny w większości konkurencyjne a jak do tego tylko raz za przesyłkę zapłacisz to już całkiem się opłaca. Co do wielkości pieluszek, to i tak do wycierania buźki kupujesz więc czy będzie to 60x80 czy 80x80 to nie ma znaczenia większego. Ja kupiłam 4 jedno- kolorowe, kilka z rysunkami, no i kilka białych tych podwójnie tkanych a 10 zwykłych. No i 5 flanelowych wzięłam też z nadrukiem.

Ostatnia edycja:
Susi - ja kupowalam 10 tetrowych tylko i 2 flanelowe( te kupowalam u tego samego sprzedawcy co posciel i sa naprawde super).
Tetrowe bede wykorzystywac tylko do odbicia i wytarcia tak jak galwaygirl napisala,wiec uwazam ze mi 10 starczy.
Za jedna dalam 1,75zł(rozmiar 70x80), po wypraniu i wyprasowaniu stwierdzam ze nie sa najgorsze, szukalam kilku rzeczy u jednego sprzedawcy,ale tak zeby mial wlasnie na pieluszkach rozsadna cene. Jak sie zniszcza to sie dokupi.

Aha, kupowalam u tego sprzedawcyhttp://allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=21945973&category=11763 jak cos on ma tez lepszej jakosci pieluchy.

Ostatnia edycja:
Ja wlasnie wrocilam z zakupow ,myslalam ze kupie kilka prezentow,a wkoncu kupilam tylko rekawiczki dla siostry, no i kupilam pampersy 1, mala paczke do szpitala.
Maron- ja z czapeczkami nie pomoge bo wszystko dostalam, wiec sama nie kupowalam, a rozmiaru na nich nie ma.Zostaw wlasnie takie rzeczy jak karuzelka, mate itp na prezenty po narodzinach.Ja to akurat mam ale spadkowe.Tak jak mowilam ja od wszystkich przychodzacych bede sobie zyczyla pampersy i chusteczki:tak:

Ja tak samo :-) pampki i chusteczki :-) wiem, ze od kilku osob dostaniemy wlasnie takie rzeczy jak mata czy karuzelka :-)
wlasnie nie wiem czy kupowac rozmiar 38 czapeczki :sorry2:moze byc chyba troche za duza, bo pod grubsza mozna zalozyc taka cieniutka, bawelniana jak po kapieli

Galwaygirl tylko na święta jadę i planuję wrócić, pozałatwiać wszystko na spokojnie, przygotować pokój dla maleństwa i dopiero wtedy na porodówkę jechać! Mam nadzieję, że nic nie przeszkodzi moim planom:)

A co do wielkości pieluszek to rzeczywiście bez znaczenia! Nie wiem czemu w ogóle zaczęłam się nad tym rozdrabniać:)

Dagrab ja też tylko kilka planuję kupić, bo jeszcze kilka ikeowskich w świetnym stanie mam po córci:)

A i pochwalę się, zakupiłam dziś butelki antykolkowe NUK 2x300 i 2x150 zestaw startowy z postaciami z Kubusia Puchatka coś podobnego do tych http://www.toysrus.at/product/index.jsp?productId=4125571 słodkie są:)

Ostatnia edycja:
Ja dziś też kupiłam te chusteczki z Nivea:-)
A pozatym zrobiliśmy trochę zakupów spożywczych na Święta i kupiłam wreszcie prezenty dla mojego chrześniaka i siostrzenicy. Nareszcie mam już to z głowy.

reklama
Witam niedzielnie :-)

Mogę powiedzieć, że zakupy wyprawkowe mam już z głowy ;-)
Wczoraj cały dzień łaziliśmy po sklepach. Kupiliśmy wózek, jednak był ostatni fioletowy xq z czego jestem bardzo zadowolona :))) kocyk gruby 100x140cm (różowy w koniki - a co tam:) ), smoczki antykolkowe do butli tt, jeden bawełniany cyckonosz do karmienia czarny bez usztywnień (2 myślę, że starczą), wanienkę z termometrem, podgrzewacz do mleka, przewijak z żyrafką na łóżeczko, chusteczki granatowe nivea w rossmanie.

Muszę dokupić termometr i 2 pajace bawełniane no i torbę specjalnie do szpitala, bo te co mam się nie nadają :/ ale po to to jutro się wybiorę jak m wróci z pracy.

Ja w tym roku całkiem nie mam pomysłu na prezent dla małża, on w sumie też nie wie co kupić, ja tam nic nie potrzebuję :) Ewentualnie kupimy sobie wspólny prezent - ekspres do kawy zelmer'a, ale to pod wielkim znakiem zapytania stoi :eek: Mam tylko prezent dla chrześnicy, ale nie wiem czy pojedziemy na święta, jeśli nie to trudno wyślę paczkę i będzie trochę spóźniona.

Do góry