reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Co do mydełka, to żadna z Was nie pisze nic o białym jeleniu podobno dobrze podmywać się nim po porodzie, niby szybciej się wygaja. Dla dzieci czytałam że nie bardzo bo wysusza skórę ale taką ranę to lepiej jak wysuszy. A co do Oliatum to wyczytałam żeby zwykłą parafinę kupić, duuuużo taniej a efekt ponoć taki sam. Co na to doświadczone mamy?
Tak Biały jeleń jest dobry, albo zwykłe szare mydło jak ktoś ma dostęp. Mnie akurat mąż takie z pracy przywozi. Myję też nim starszego syna- nie wysusza mu skóry.
A do kąpieli przy azs np. to faktycznie lepiej parafinę albo zwykłą oliwkę wlać- wystarczy po kąpięli nie wycierać tylko wklepać. Wychodzi taniej a efekt ten sam.

reklama
M85 ladne te posciele, my chyba na poczatek kupimy jedna, pozniej jak cos dokupie druga. Nad tym drugim kocykiem tez sie zastanawialam, a ten 3 jest swietny :-) My mamy poki co 2 koce z IKEI :-) i chce kupic jeszcze ten Koc Kocyk Polarowy. Gruby! PODWÓJNY Polar! HAFT! (1948559681) - Aukcje internetowe Allegro u tego sprzedawcy co posciel :-)
co do stanikow to wydaje mi sie ze 2 wystarcza, chociaz ja na poczatek kupie 1, bo nie wiedomo jak z karmieniem bedzie

Ja mam dwa koce akrylowe jeden bardzo duzy i sredni.Nie mialam wyboru, mamusia mi kupila chyba jak w 4 miesiacu bylam:-) trzeci mam taki lzejszy, polarkowy(podwojny) ,zakupiony w smyku za chyba 30zł wiec nie duzo,z jednej strony jest bialy w kropki a z drugiej tak- ROZOWY :-D

A ja wczoraj dostałam paczkę od wujka ze USA ;) dla maluszka dostałam kolorowy kocyk, dla starszego synka samochód zdanie sterowany i mikołaja ozdobnego oraz Nasze ulubione słodycze z tam tych rejonów :D

Mama2006 ten sklep Pinokio kusi :) w styczniu tam pojadę :p

Info dla dziewczyn z Warszawy. Dostaliśmy pismo, że przeceny w Arkadii zaczynają się 27 grudnia a kończą w połowie lutego. Nie wiem jak będzie (będę monitorować osobiście ;-) ), ale mam nadzieję, że w związku z podwyżką vatu na ubranka dziecięce od 1 stycznia 2012 albo z końcówką roku, albo na początku stycznie będą przeceny. Więc jak czegoś wam brakuje to możecie się wstrzymać. Dam znać

maron też kiedyś zastanawiałam się nad takim podwójnym polarowym kocykiem, ale znalazłam jakiś czas temu polarowy z haftem i kupie dopiero jak się malutka urodzi !Dwustronny kocyk HAFT z IMIENIEM I METRYCZKĄ (1979651701) - Aukcje internetowe Allegro ;-)

Chcę kupić kocyk grubszy taki głównie do wózeczka, lepszy będzie akrylowy czy pluszowy? Czytałam, że te akrylowe nie przepuszczają powietrza. Chyba, że pluszowo - bawełniany. I jaki rozmiar? Są 140x100 i 75x100. Może taki większy będzie lepszy? Jak myślicie? :eek:

Do gondoli nie kupowałam na razie pościeli, dostałam taki wsad specjalny, ale sama nie wiem czy to wystarczy jak myślicie?

Co do białego jelenia to kiedyś parę lat temu jeden gin powiedział, żebym do podmywania używała tego mydła. Masakra, wszystko mnie po nim piekło i szczypało, używałam ze 3-4 dni i przestałam. Teraz od bardzo dawna używam płynu Lactacyd i jestem bardzo zadowolona, a jak coś się działo to zawsze Tantum Rosa i było ok. Także mnie jeleń zraził :baffled:

Z proszków do prania to mam Dzidziusia do kolorów 1,5kg i do białego 1,5kg, mam nadzieję, że nie będą uczulać. Chciałam kupić też płyn do płukania z tej samej firmy, ale pisze, że dopiero od 3 roku życia więc odpuściłam. Kupowałyście jakieś specjalne płyny do płukania?

Na zajęciach z pielęgnacji położna mówiła nam, że płynom do płukania mówimy NIE. Dopiero starszym dzieciom płuczemy. A firmy produkując takie płyny chcą tylko zarobić...

Ja się jej posłucham ;-)

M85- ja mam z Loveli plyn do plukania,ale tylko dlatego ze byl w zestawie z proszkiem.Za zestaw dałam niecale 17 zl wiec sie oplacalo.Jak sie skonczy to nie bede kupowala.Wszystkie znajome piora bez plynu do, a zreszta i tak pranie ustawiam z dodatkowym plukaniem, wiec chyba nie ma sensu go kupowac(kosztuje tyle co sam proszek a czasem i wiecej).

M85 ale sliczny :-) moze poczekam i ktos nam taki sprezentuje ;-) bo to dobry material na prezent :-)

ja tez mam poki co lovelle i dzidziusia :-)

reklama
laski od dziś są w promocji pampki w realu :) my dziś z małżem zakupimy jedną paczkę jedynek i może ze dwie dwójek ;)

Do góry