reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

U mnie wreszcie pierwsze pranie się suszy :) Ja mam tego tyle (od koleżanki), że zanim zdążę zużyć wszystkie ubranka 0-3 to od razu na 3-6 wskoczę może z raz uda mi się je wyprać w międzyczasie,.
MamaNiki te staniki są prześliczne, no i na prawdę fajna cena. Muszę się dokładnie pomierzyć i kupić ze 2. Po ile staników do karmienia Wy sobie kupiłyście?

reklama
Suzi86 świetny ten kocyk :) Na pewno milusi.

Ja zastanawiałam się ostatnio nad 2 kocami: pluszowy niebieski lub różowy GRUBY_KOCYK _TŁOCZONY pluszowy koc Bobas NOWOŚCI (1967582613) - Aukcje internetowe Allegro, amarantowy zajączek Kocyk KOC BOBAS MIKROFIBRA Super Puszysty (1929875254) - Aukcje internetowe Allegro, ten jest jeszcze fajny fioletowy MATEX KOCYK LOVI 100X140cm plusz+100% BAWEŁNA W-wa (1995590165) - Aukcje internetowe Allegro.

Co do wózka to na pewno będzie to kolor fioletowy ;-)

Z kosmetyków mam tak:
- sudocrem 20g (2 próbki) jak będzie dobry to od bratowej wezmę bo ona prawie wcale nie używała i zostało jej duże pudełko.
- krem nivea baby intensywnie nawilżający
- --//-- sos
- mydełko nivea
- gaziki jałowe
- octenisept 250 ml
- maltan, lanomaść ziajka
- oilatum 500 ml.
Nie wiem czy coś dokupywać, chyba na razie starczy, ewentualnie krem nivea na każdą pogodę.

Pościel kupowałam u tych sprzedawców i jestem zadowolona: *BABY-RAJ**UROCZA 3el pościel HAFTOWANA *120x90** (1927454159) - Aukcje internetowe Allegro, MAMO-TATO 15-CZ POŚCIEL 90x120 SERCA MOSKITIERA (1943104521) - Aukcje internetowe Allegro

Dziewczyny, a prałyście też pościel i koce?

galwaygirl -ja do karmienia mam narazie tylko jeden stanik.Zobaczymy czy uda mi sie karmic, jak tak to wtedy dokupie:-) narazie nie chce wydawac niepotrzebnie kasiorki.
Dzisiaj zakupiłam prezent dla dzidzi, ale juz wiekszej i mam nadzieje ze do swiat dojdzie.Echh.
M85- Posciel i koce to bylo pierwsze co wyprałam :tak:

Dziewczynki ale jestem zadowolona:-):-D
Właśnie zadzwonił facet u którego zamawialiśmy wózek,łóżeczko i materac i powiedział że już wszystko jest:szok:
W szoku byłam bo jak w sobotę zamawialiśmy to dziewczyna która tam sprzedawała powiedziała że wózek to będzie szybko,ale łóżeczko to dopiero za jakieś 2tyg. A dziś facet dzwoni że wszystko już jest,tylko spytał się czy koniecznie chcemy to łóżeczko z misiem czy może być jakieś inne.Bo to co zamawialiśmy(z misiem właśnie) do dopiero po nowym roku będzie a teraz ma takie samo tylko z owieczką.To ja zaraz na neta weszłam zobaczyłam to z owieczką i się zdecydowałam bo też bardzo słodko wygląda,a nie mam zamiaru czekać tyle czasu na tamto.I dodatkowo powiedział że wózek Mikado Aston dostaliśmy już z najnowszej kolekcji.Spytałam czym się różni od tej starej ale powiedział że do końca nie wie bo ma go po raz pierwszy i jest on zapakowany i odpakuje go dopiero przy nas.Ale powiedział że przez folię widzi że jest dużo lepiej wykończony i coś tam jeszcze ale nie dosłyszałam tak się cieszyłam.W każdym razie powiedział że napewno jest to na naszą korzyść :-D
I oczywiście jak to ja odrazu zapytałam o jakąś zniżkę albo o gratisa jakiegoś a co:-p
To powiedział że jak przyjedziemy z gotówką to zobaczy co da się zrobić:-D
I albo jutro albo w czwartek jedziemy po nasze cuda:-)

cyśka ale super, to na święta będziecie już ustawieni. Ja też na wózek czekam, a łóżeczko czeka na malowanie.
M85 u mnie już 2 kocyki się suszą, a pościel też będę prała, dlatego kupiłam ochraniacz zdejmowany, by wszystko móc wyszorować. A ten Kubusiowy to ręcznie wypiorę, by się w pralce nie zdeformował. Wyściółkę w wózeczku też czytałam że lepiej wyprać jeśli się da, bo toksyczne substancje tak są :baffled:

Mi dziś przyszedł podgrzewacz,sterylizator:-) Czekam na resztę ubranek aż przyjdą.
Co do kosmetyków to nic jeszcze nie mam myślała o Oilatum bo mój m był w dzieciństwie alergikiem i boję się innych kosmetyków kupować.
Kupiłam jedna paczkę pampersów i chusteczek.Wiem że to kropla w morzu ale jeszcze zdążę:-)
M85 śliczne te kocyki
Mi kocyk kupi mama więc się nie rozglądam.
Ja jak kupuje jakieś rzeczy dla małego to nikomu prawie o tym nie mówię,a szczególnie mojej mamie bo ona uważa że jest jeszcze kupę czasu i tyle przed porodem nie powinno się kupować.Już nie mogę słuchać jej gadania:wściekła/y:

cyśka- znajac sibie ja juz bym byla dzisiaj w tym sklepie, ewentualnie jutro.Ale nie dluzej.Jak mam cos kupic, albo odebrac to juz, natychmiast.Taka w goracej wodzie kapana jestem w tej kwestii.:-D Mama sie smieje ze taki dzieciuch ze mnie wtedy wychodzi :tak:

dagrab - to ja mam tak samo ja Ty:-) ale niestety dziś :-) nie damy rady bo na szkołę rodzenia idziemy a jutro nie wiadomo o której mój m skończy pracę.Jak by to tylko odemnie zależało to już bym tam była:-D:-D

Ale fajne zakupki macie zrobione. Ja powiem Wam, że nie mam jeszcze żadnych pieluch tylko 4 paczki chusteczek mokrych. I kosmetyki do kąpieli, krem do pupy, sudocrem i na każdą pogodę - no i tyle. Do pępuszka też spirytus użyję. Choć ostatnio czytałam, że teraz pielęgnuję się pępek na sucho. Czyli niczym nie psika i nie smaruje... tylko w szpitalu się pryska tym Os.... więc zobaczymy jak będzie.

Dzisiaj jak byliśmy w CH Bemowo - trafiłam na sklep PINOKIO bardzo tanio tam ciuszki mieli :) kupiłam dla Filipka - kaftanik+śpioszki roz. 68 i zapłaciłam aż 16,70zł (oczywiście ubranka NOWE) :D polecam więc Wam go, a tu macie stronkę:
Niemowlak (0-2) - Sklep Pinokio

Może w przyszłym tygodniu kupię już pieluszki (dla brzdąca)

reklama
Uwielbiam 13-go, 13 lutego poznaliśmy się z Mężem, 13 lutego rok później oświadczył mi się, 13 maja miałam ostatnią @ a dziś (no i tu wychodzi patologiczna radość) zbił mi się kubek a później Mężowi buteleczka wody toaletowej i on stwierdził że pewnie na szczęście. No i rzeczywiście, ten wiatr, na który wcześniej narzekałam sprawił, że musieli odwołać popołudniowe sesje na lodowisku (bo jest pod namiotem) i nie musiał iść do drugiej pracy za to wrócił do domu o 16.15. Cieszyłam się jak dziecko. Jak człowiek całymi dniami w domu sam siedzi to to chyba najlepszy prezent :-)
Zabrał mnie na zakupy i kupiliśmy pierwsze pampersy: 2 paczki dwójek, nie było promocji na 1-ki więc kupiliśmy tylko jedną małą paczkę huggies bo mają to wycięcie na pępuszek, chusteczek wilgotnych mamy sporo, bo jak była promocja to kupowaliśmy wcześniej tylko tu jest bardzo mały wybór kosmetyków nivea więc mamy pampers sensitive, pampers, huggies pure i johnson's. Nie chcieliśmy kupować jednego rodzaju bo nie wiadomo jak z uczuleniem.
Co do mydełka, to żadna z Was nie pisze nic o białym jeleniu podobno dobrze podmywać się nim po porodzie, niby szybciej się wygaja. Dla dzieci czytałam że nie bardzo bo wysusza skórę ale taką ranę to lepiej jak wysuszy. A co do Oliatum to wyczytałam żeby zwykłą parafinę kupić, duuuużo taniej a efekt ponoć taki sam. Co na to doświadczone mamy?

Do góry