reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
a ja wczoraj w realu zakupiłam Kacperkowi taką śmieszna czapeczkę - misio z oczkami i uszkami oraz rękawiczki w komplecie. I to za całe 10 zł :-) Mam też pierwszą zabawkę, taką krówkę do wózka/fotelika, samą się nią wczoraj pobawiłam :zawstydzona/y: fantastycznie ryczy po nacisnięciu brzuszka. A dziś odebrałam misia z Bebilonu :) więc syn ma już 2 zabawki.

krisowa super ta komoda, no i niezla cena.
Geniusia- moja mala ma dwie maskotki, misia z Bebilonu, no i kiedys wygralam kameleona z dekoralu, prawie tak jak w tej reklamie wyglada, choc narazie dla niej bedzie za duzy.Moja chrzesnica go uwielbia, jak przyjezdza to z nim chodzi po calym mieszkaniu :-D ewentualnie zastepuja ja poduszka z rogowki:szok: do tego karuzelka i mata.Pozostale zabawki pewnie przywedruja razem z goscmi :-D

To ja się pochwalę co już mam :
- wózek wielofunkcyjny z fotelikiem
-gruby kocyk 100x140
-mały kocyk
-ochraniacz na całe łóżeczko
-łóżeczko
-kołderkę i podusię
- 2x poszewka na kołdrę i podusię
- 2x prześcieradło
- masę ciuszków (nie liczę bo nie zliczę, ale wszystko mam nawet jak dla dziewczynki i chłopca, bo nie wiem co będzie)
-materacyk pianka/kokos/gryka
-tańszy odpowiednik sudocremu
-olejek nivea
-wanienka
-mydełka bambino
-krem pielęgnacyjny nivea
-5 pieluszek tetrowych
-pieluszki flanelowe
- 2x ceratki na materacyk
- gruszka
- 2x butelki z avent
-smoczek
-nożyczki, pilniczek, obcinacz
-do czyszczenia butelek
-patyczki do uszu
-chusteczki nawilżające
-2x koszule
/chyba wszystko/

zostało mi jeszcze:
-pampersy
-chusteczki nawilżające (więcej)
-herbatka z kopru...
-termomentr z taką miękką końcówką
-podkłady poporodowe
-wkładki laktacyjne
-majtki poporodowe
-gaziki jałowe
-jakieś pierwsze leki dla dziecka

No i chyba to wszystko. Nie kupuję tego co uważam za zbędne. Jak coś pominęłam ważnego to mnie poprawcie koniecznie! Troszku się wystraszyłam jak lekarz powiedział, że ciąża starsza o dwa tygodnie niż w suwaczku...

Ostatnia edycja:
Suzi 87- ja wlasnie sobie siedze na takim foteliku :-D my kupowalismy w jysk kilka lat temu(tam tez sa kolo 100zł ale maja cienka wysciolke,a na zdjeciu widze ze jest o wiele grubsza niz u mnie-a ile sie moj m nawqrzal jak je skrecal,szkoda gadac) jeden stoi juz u Martynki w pokoju drugi w duzym, przed chwila maz z tesciem wywiezli rogowke, m przywiezie kolejne dwa podobne fotele do momentu dostarczenia sofy.
lady 87- a jakas szczetke do wlosow dzidzi kupujesz?? bo nie widze na liscie.
Ja z 45 rzeczy na liscie wyprawkowej dla dzidzi która przygotowala mi siostra (zweryfikowana przez kolezanka) pozostaly do 4rzeczy do zakupu.:-D

dagrab - wiesz co, ja i mój brat urodziliśmy się bez włosków i baaaardzo późno nam cokolwiek wyrosło. A trzymałam dziś szczotkę w ręce , ale jakoś zwątpiłam. Pewnie zakupię. Dzięki dopisze sobie.

Dagrab no przydałby się taki fotel ;P bo oprócz kanapy to nie mam nic innego do siedzenia w pokoju, a w takim fotelu to i karmić bym mogła:) muszę namówić małża:)

reklama
Te fotele fajna rzecz, jak mamy gosci to wola na nich siadac niz na kanapie(no teraz nie beda mieli wyjscia).Mi m jeszcze podnozek do niego zalatwil.
Zobaczymy czy bedzie sie sprawdzal przy karmieniu.

Do góry