reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

reklama
a ja wczoraj w realu zakupiłam Kacperkowi taką śmieszna czapeczkę - misio z oczkami i uszkami oraz rękawiczki w komplecie. I to za całe 10 zł :-) Mam też pierwszą zabawkę, taką krówkę do wózka/fotelika, samą się nią wczoraj pobawiłam :zawstydzona/y: fantastycznie ryczy po nacisnięciu brzuszka. A dziś odebrałam misia z Bebilonu :) więc syn ma już 2 zabawki.

krisowa super ta komoda, no i niezla cena.
Geniusia- moja mala ma dwie maskotki, misia z Bebilonu, no i kiedys wygralam kameleona z dekoralu, prawie tak jak w tej reklamie wyglada, choc narazie dla niej bedzie za duzy.Moja chrzesnica go uwielbia, jak przyjezdza to z nim chodzi po calym mieszkaniu :-D ewentualnie zastepuja ja poduszka z rogowki:szok: do tego karuzelka i mata.Pozostale zabawki pewnie przywedruja razem z goscmi :-D

To ja się pochwalę co już mam :
- wózek wielofunkcyjny z fotelikiem
-gruby kocyk 100x140
-mały kocyk
-ochraniacz na całe łóżeczko
-łóżeczko
-kołderkę i podusię
- 2x poszewka na kołdrę i podusię
- 2x prześcieradło
- masę ciuszków (nie liczę bo nie zliczę, ale wszystko mam nawet jak dla dziewczynki i chłopca, bo nie wiem co będzie)
-materacyk pianka/kokos/gryka
-tańszy odpowiednik sudocremu
-olejek nivea
-wanienka
-mydełka bambino
-krem pielęgnacyjny nivea
-5 pieluszek tetrowych
-pieluszki flanelowe
- 2x ceratki na materacyk
- gruszka
- 2x butelki z avent
-smoczek
-nożyczki, pilniczek, obcinacz
-do czyszczenia butelek
-patyczki do uszu
-chusteczki nawilżające
-2x koszule
/chyba wszystko/

zostało mi jeszcze:
-pampersy
-chusteczki nawilżające (więcej)
-herbatka z kopru...
-termomentr z taką miękką końcówką
-podkłady poporodowe
-wkładki laktacyjne
-majtki poporodowe
-gaziki jałowe
-jakieś pierwsze leki dla dziecka

No i chyba to wszystko. Nie kupuję tego co uważam za zbędne. Jak coś pominęłam ważnego to mnie poprawcie koniecznie! Troszku się wystraszyłam jak lekarz powiedział, że ciąża starsza o dwa tygodnie niż w suwaczku...

Ostatnia edycja:
Suzi 87- ja wlasnie sobie siedze na takim foteliku :-D my kupowalismy w jysk kilka lat temu(tam tez sa kolo 100zł ale maja cienka wysciolke,a na zdjeciu widze ze jest o wiele grubsza niz u mnie-a ile sie moj m nawqrzal jak je skrecal,szkoda gadac) jeden stoi juz u Martynki w pokoju drugi w duzym, przed chwila maz z tesciem wywiezli rogowke, m przywiezie kolejne dwa podobne fotele do momentu dostarczenia sofy.
lady 87- a jakas szczetke do wlosow dzidzi kupujesz?? bo nie widze na liscie.
Ja z 45 rzeczy na liscie wyprawkowej dla dzidzi która przygotowala mi siostra (zweryfikowana przez kolezanka) pozostaly do 4rzeczy do zakupu.:-D

dagrab - wiesz co, ja i mój brat urodziliśmy się bez włosków i baaaardzo późno nam cokolwiek wyrosło. A trzymałam dziś szczotkę w ręce , ale jakoś zwątpiłam. Pewnie zakupię. Dzięki dopisze sobie.

Dagrab no przydałby się taki fotel ;P bo oprócz kanapy to nie mam nic innego do siedzenia w pokoju, a w takim fotelu to i karmić bym mogła:) muszę namówić małża:)

reklama
Te fotele fajna rzecz, jak mamy gosci to wola na nich siadac niz na kanapie(no teraz nie beda mieli wyjscia).Mi m jeszcze podnozek do niego zalatwil.
Zobaczymy czy bedzie sie sprawdzal przy karmieniu.

Do góry