reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

mama Niki bajeczne te ciuszki! My z m na poczatku bardzo chcielismy miec synka, ale okazalo sie ze bedzie coreczka. Ja jestem przeszczesliwa i dlatego duzo rozu u mnie w domu, ale nie ukrywam, ze np niebieski tez jest i sporo zielonego. Moja siostrzenica jak byla mala wygladala okropnie w rozu - byla i jest do dzis strasznie blada, za to w niebieskim bylo jej cudnie :tak: Fajne te Wasze zakupki, ja z ciuszkow to na razie kupilam tylko jeden pajac, jeden polspioch i jedna bluzeczke i kombinezonik na zime, reszte dostalam. Ciezko mi sie czasem oprzec przed zakupieniem nowych ciuszkow, ale skoro mam to wole te pieniazki wydac na cos innego dla malej :-)

reklama
Sonka_86 nasze maleństwo będzie miało identyczne łóżeczko i komodę, też starasznie mi sie podoba :-)

MamaNiki śliczne ciuszki. Ja uwielbiam jak dziecko jest ubrane w te piżamki z krótkimi nogawkami. Słodziaki.

U nas w Szwecji też są ciucholandy (trochę innego typu niż polskie, ale są) i nic nie słyszałam o ich likwidacji

Ostatnia edycja:
Sonka ja mam podobnie z ciuszkami, kusi jak nie wiem zeby kupic , ale zapala sie lampka w glowie-lepiej kupic cos innego.Ja dla dzidziora kupilam jak narazie 2 pary skarpetek(niepotrzebnie, bo sie okazalo ze spadkowych jest 20 par:szok:) i 2 pary rajstopek:-D.Nawet nie wiecie ile zajal mi wybor tych rajstopek wczoraj:tak:

Ostatnia edycja:
Hehehe to ja tez mam podobnie! Bardzo duzo dostalam ale czasami jak jestem w skepie to nie moge sie oprzec i cos kupie ale to pojedyncze rzeczy!

Dolacze sie do pytania o staniki do karmienia :-) jakie najlepsze?? i czy kupowac wiekszy rozmiar?? jak to jest? :-)
dagrab wlasnie z tymi prezentami tez mam podobna opinie :-) ubranek mamy pod dostatkiem, wiec nie chcialabym zeby mi rodzinka kupowala, no chyba ze rozmiary od 68-74 cm, chociaz i tak wole wybierac dla corci sama, bo znajac zycie wszystcy kupowaliby wszystko w rozu :-p a ja nie chce :-p my juz mate mamy obiecana od przyszlej chrzestnej, karuzelke moze tez ktos kupi :-) stanowczo wolimy poki co dostawac pampersy i chusteczki :-) chociaz pampersow mam juz prawie 200 sztuk :-D wczoraj kupilam 64 szt pieluszek Dada w nowo otwartej biedronie za 19,99 zl :-) no i chusteczek mam juz 10 paczek :-D rozne rodzaje, poprostu jak sie trafia jakas fajna promocja to kupuje :-) tego nigdy za wiele.
Krisowa sliczne lozeczko, a masz gdzies fotke jasnego, takiego jak chcecie?
Ja w tym tygodniu zamwiam to lozeczko: RADEK V z szufladą + materacyk 3 kolory (1961196230) - Aukcje internetowe Allegro od razu z materacykiem i wlasnie w kolorze sosny :-) My mamy wszystkie jeasne meble wiec i lozeczko ma byc jasne :-)
a jesli chodzi o posciel to na pewno chcemy 5 elementowa: ochraniacz, poszewki i wklad do nich :-) nie znosze baldachimow itp. :-p chyba kupimy ta: 5el Haftowana pościel 135x100 HAFT NOWE WZORY (1955550289) - Aukcje internetowe Allegro w kolorze ecru :-) no i chcialam dokupic jeszcze przybornik :-) niekoniecznie do kompletu :-) i jakis taki prosty
sonka piekny wozek :wink: mamy ten sam w kolorze carbon :-) tylko fotelik inny BeSafe :tak: naprawde przesliczny

maron nie wiem czy jesteś z Warszawy ale w ch tesco na ul. górczewskiej jest sklep BELCANTO z bielizną, w tym z bielizną alles- która jest chyba jednak najlepsza, ceny maja jak na , bo tam tez sprzedają w okolicach 55 zł i co najważniejsze wszystko na miejscu przymierzysz sobie.
Informacje o Użytkowniku belcantosklep

przecudne te biustonosze :-):-) tylko wlasnie, najlepiej przymierzyc. Ja jestem z poludnia oklice krakowa, musze zobaczyc czy w Krk znajde ten sklep

poszukaj na allegro w KRK staników ALLES, jest tego dużo tylko właśnie najważniejsze to przymierzyć, mają dużo wzorów i kolorów, sama mam juz jeden i jestem bardzo z niego zadowolona. Tyle, że bez rozeznania kupiłam go w normalnym sklepie i przepłaciłam o ponad 30 zł, teraz już taka naiwna nie będę :)

No i w końcu u mnie lista z zakupami trochę się zmniejszyła :)

galwaygirl pościel prześliczna!

Co do staników Alles, ostatnio kupiłam taki w jednym sklepie dzieciowym, bawełniany szary, obszyty bordową koronką. Bardzo wygodny. Wzięłam rozmiar 70E :eek: teraz jest dobry, ale ma ciut zapasu. Drogi był 72zł :( mam nadzieję, że nie będę żałować. Jeszcze jeden chce kupić bawełniany i jeden z miską usztywnianą. Nie wiem tylko czy teraz kupić czy poczekać jeszcze do stycznia. Najlepiej przymierzyć, ja się nastawiałam, że wezmę rozmiar 75B, a wyszło co innego.

Wózek wybraliśmy, nastawiamy się na x-landera gondola + spacerówka. Nosidełko i tak trzeba oddzielnie dokupić więc pewnie weźmiemy maxicosi (jakoś tak). Ogólnie wózki maxicosi bardzo mi się podobają, ale raczej nic z tego. Co prawda teście sponsorują wózek i nosidło, ale wątpię, że da się ich namówić na ten droższy.

Piżamę zamówię na allegro bo taniej wychodzi niż w sklepie. Jedną koszulę do karmienia taką byle jaką bo w domu i tak nie będę w niej chodzić.

reklama
chouette poszukam :-) takie ladne, nie jak namioty :-) heh

galwaygirl a nie myslalas, zeby kupic x-landera w zestawie z fotelikiem maxi cosi?? wydaje mi sie ze wyjdzie taniej niz jakbys kupowala osobno :-)

Do góry