reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Mitra jakiej firmy ta koszulka?
Jestem zachwycona, bo doszły do mnie staniki do karmienia.Właśnie je moczę w środku do dezynfekcji i zaniosę do pracy aby mi dziewczyny wysterylizowały. Staniczki niby używane,ale chyba tylko raz założone, bo jak nowe wyglądają.
Za 4 sztuki firmy Alles mamma zapłaciłam w sumie 18 zł:szok:

reklama
Hej dziewczyny i mnie dopadł szał zakupów:-) ale cudowne uczucie móc wydac troche kasy na maluszka:-)

mam pytanko do was dziewczyny, jakie polecacie karuzelki do łozeczka. czytałam gdzie ze te z fisher price sa przereklamowane i za całkiem niska cene mozna kupic fajna karuzelke "bezfirmowa". Co o tym sadzicie??

Na86, nie kupuj karuzelki, zobaczysz, na pewno ktoś na pępkowe Ci przyniesie. Ja zostawiam jakiś margines zakupowy dla odwiedzających, bo później trzeba jeszcze raz do sklepu chodzić. Ja kupiłam karuzelę synkowi koleżanki, bo wiedziałam że nie mają a tu i wujek jego przyniósł jedną, więc jako że my po nim dotarliśmy w odwietki to musieliśmy wymienić prezent. Poza tym Dzidzia przez pierwszy miesiąc i tak nie korzysta za wiele z karuzeli, a jak nie dostaniesz to sama pójdziesz na zakupy.
To samo z matami edukacyjnymi, ubrankami. Nie wiem czy w PL jest już moda na baby shower, ale moja koleżanka na prawdę sporą wyprawkę uzbierała.
Cyśka wózek popatrz w sklepie ale zanim wydasz kasę posprawdzaj neta, może ten który upatrzysz będzie kilka stówek tańszy on line, my tu zamówiliśmy: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 - sklep internetowy bardzo miły kontakt telefoniczny. Czekamy na przesyłkę :)
Krisowa, ja też byłam napalona na przewijak z wanienką ale tu są takie, że później wodę trzeba szlauchem do wiadra lub zlewu zlewać więc nie wiem czy to nie jest zbędny wydatek. Kolega nam odradził :-(
Mitra tą koszulę założysz tylko kilka razy w szpitalu, może w domu kilka razy, nie warto wydawać 100 na koszulę. Ja kupiłam 2 za około 40zł, i tak później pójdzie do wyrzucenia. Za 100 to wyszło mnie razem z piżamką do karmienia, bo w domu to raczej piżama niż koszula będzie używana.
Co do termometru to jednak nie kupiłam tego bezdotykowego, bo siostra używa takiego w szpitalu i mówi, że co chwila inną temp pokazuje, zależy czy bardziej na skroń wyceluje czy na czoło. Kupiłam baby ono, zobaczymy jak się sprawdzi.
Zobaczcie jaka śliczna pościel. Zakochałam się: GRATIS WYSYŁK POŚCIEL DZIECIĘCA DISNEY 5-el 90X120 (1973628725) - Aukcje internetowe Allegro tylko nie za tą cenę, z 120 + wysyłka 3 częściowa jest. A mam pytanie, któraś z Was pisała że są osłonki na łóżko z odpinanym pokrowcem, że nie niższy się usztywnienie podczas prania. Może jakiś link?

galwaygirl- ja mam wlasnie taki ochraniacz
ARUŚ 5 elem POŚCIEL -120*90 - ponad 80 wzorów (1955592862) - Aukcje internetowe Allegro
kupowalam kilka rzeczy u tego sprzedawcy( 2 kpl poscieli,przescieradla,materac, pieluchy flanelowe,jaski w super cenie ktore zostaly przez nas wykorzystane:-) i za cala przesylke zaplacilam tylko 25zł wiec sie oplacilo.
Co do prezentów ja juz zapowiedzialam wszystkim, absolutnie zadnych ciuszkow, poprosilam o pieluchy i chusteczki bo tego idzie jak woda.Karuzelke, mate juz mam, o ciuszkach nie wspominajac (spadkowe).
Co do zakupów higienicznych ktore mialam zrobic na allegro ktoras dziewczyna sie pytala: sprzedawca flaming24, ale jeszcze raz przegladam allegro, bo u niego niektore rzeczy mi nie pasuja.

A ja huggiesy ( 1) bardzo sobie chwaliłam, od papmpersow moje dziecie mialo czerwony pasek taki jak odbicie od za ciasnych majtek, stawiam ze nyla to reakcja na te wszytkie aloesy i inny shit jakim toto nasączają..

Znalazlam fajna koszule do karmienia ale kurcze 100 zeta..

a mojemu za każdym razem Huggies przeciekł, mówię tu o rozmiarze 1 bo teraz czasem kupujemy i jest ok.

a mojemu za każdym razem Huggies przeciekł, mówię tu o rozmiarze 1 bo teraz czasem kupujemy i jest ok.

Meni przeciekały i pampersy i huggisy jak było za dużo, to czasem i po kark szło i rodzaj pieluchy nie miał tu znaczenia ;) inna sprawa z nie zawsze no i na dziewczynie przerabiane , a u ciebie jak widzę na facecie, a co do faceta to się dopiero przekonam które są ok.

A ja dokładnie nie pamiętam (z jakich pieluch kupka się wylewała).

Wczoraj byłam w innym Real - u i znów nie kupiłam tych pieluch co chciałam. Dzisiaj byłam w Rossmann i stwierdziłam, że chyba zaopatrzę się tylko w takie, choć przydałaby się inna (może mi się uda jeszcze te Huggise kupić. Kupiłam za to sobie ceratkę na łóżko.

A dzisiaj jeszcze kupiłam troszkę ciuszków, mąż mi powiedział, że słyszał - podobno ciucholandy czynne są do końca roku tylko, więc poszłam skorzystać :p Za 34zł kupiłam dla malucha ciuszki (ale większe) dla Kuby spodnie ze Scooby oraz dla męża spodnie, bo nie ma w czym chodzić.

Jutro na allegro będę polowała na folię przeciwdeszczową, a ja nie wygram licytacji to w Rossmanie sobie taką kupię za 22zł. Choć może uda się taniej.

Fajne są te Wasze zakupki, ja mam już co raz mniej do kupienia i już mnie co raz mniej cieszą... bo wszystko już mam.

reklama
Do góry