reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

A to moje dzisiejsze zakupy :)

Załączniki

• DSC02200.jpg
    DSC02200.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02201.jpg
    DSC02201.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC02202.jpg
    DSC02202.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02203.jpg
    DSC02203.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02204.jpg
    DSC02204.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC02205.jpg
    DSC02205.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC02206.jpg
    DSC02206.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC02207.jpg
    DSC02207.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Krisowa podobno wczoraj w tv był program o pielęgnacji noworodka i niby lepiej wodą z mydełkiem, najlepiej biały jeleń przemywać pępuszek no i poczytaj o Octenisept, właśnie przeczytałam: "Coraz więcej położnych zaleca jednak przy pielęgnacji pępka stosowanie środka antyseptycznego. Położne zalecają stosować środek odkażający o nazwie Octenisept. Kikut pępka należy spryskać środkiem antyseptycznym, a następnie delikatnie przetrzeć wyjałowionym gazikiem." Też myślałam o spirytusie, ale teraz to zgłupiałam.
M85 jak czytałam forum to robiłam notatki zakupowe i dziewczyny BARDZO chwaliły sobie Bepanthen i koniecznie Octenisept, podobno pomaga goić się po porodzie.
Dziewczyny poradźcie jaki termometr warto kupić, zastanawiam się pomiędzy dwoma:
Termometr elektroniczny do czoła i ucha BabyOno PL (1949866093) - Aukcje internetowe Allegro a tym TERMOMETR ELEKTRONICZNY CYFROWY DO UCHA I CZOŁA (1919049969) - Aukcje internetowe Allegro

No właśnie, ja też potrzebuję termometr. Polećcie jakiś sprawdzony.
Munie- widzę, że Ty nadal unisexy :) A u mnie róż, róż, róż :-)

Daissy, ja cały czas jednak stawiam na unisexy - zostanie dla drugiego brzdąca.
choć mam już dwie sukienki, dwie dziewczęce bluzeczki i koszulkę. czapeczkę nawet mam jedną różową ;)

tylko z rozmiaru tych piżamek jestem średnio zadowolona - bo były 50/56 - bardzo małe, a potem 62/68 - ale w domu jak przyłożyłam inne body w rozmiarze 62 do nich okazało się że nawet sa większe niż jedna para 68, którą miałam, także w porównaniu do rozmiarówki z Tesco i c&A - to chyba jest 74, bedzie na później. w każdym sklepie te rozmiarówki są bardzo poprzesuwane, z moich pomiarów wynika że 56 w Coccodrillo i KappAhl= 62 w Tesco, C&A = 68 w H&M

to ja się też pochwalę dzisiejszymi zakupami:

Piżama - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci

Munie, boskie te pizamki :-)
Ja rozu tez nie kupuje, mam chyba tylko jedne bodziaki w rozu :-) a tak to uniwersalne ciuszki :-) po pierwsze dlatego, ze nie lubie jak dziewczynki sa cale w rozu, po drugie bedzie na to czas jak sama bedzie chciala sie ubierac na rozowo ;-) po trzecie, moj maz uwaza, ze jak od poczatku ubiera sie mala kobitke w roz i tylko roz, to wyrastaja pozniej takie plastiki, jak na wiocha.pl :-D:-D on to ma skojarzenia :-) ale oczywiscie roz w umiarkowanej formie jak najbardziej :-)
galwaygirl ja do pielegnacji pepka mam oprocz octeniseptu jeszcze te gaziki Leko :-)
Co do termometru to nie wiem, sama kupilam galowy, o taki Bezpieczny termometr GALOWY dokladny jak rtęciowy (1972159803) - Aukcje internetowe Allegro podobno jest dokladny jak rteciowy, no zobaczymy :-)

Ja bym chciala zamowic na dniach lozeczko z materacykiem i dalej nie wiem czy gryka-pianka-kokos, czy kokos-pianka-kokos :no:

Ja kupiłam termometr taki BEZDOTYKOWY termometr Microlife NC100 ! NOWOŚĆ! (1924810727) - Aukcje internetowe Allegro wiem że jeszcze ktoś go kupił od naszych dziewczyn z babby bom. Elektroniczne miałam odradzane niby podają mylne temperetury. A w praniu okaże się czy jest dobry czy nie.

Mama2006 śliczne te ubranka czapusie słodkie, a bluzeczka chyba dla kubusia ta policyjna po proistu super :-)

Ja do pępka też kupiłam też octenisapt, wszystkie go polecają, ale możliwe że tez zaopatrzę sie w spirytus. Zobaczymy.

Mi w sumie zostały do zakupienia pieluchy i podkłady dla mnie. Nic mi sie teraz nie przypomina. Bo paczkę z rzeczami dostanę 10 grudnia jak juz mamka wyśle. Kurier jest zamówiony, Wtedy sprawdzę z listą czego mi jeszcze trzeba i ewentualnie dokupie.

Dziewczyny szukałam na allegro jeszcze takiej maty, ale w formie kordły ze rozkłada się na podłodze i mozna doczepać różne zabawki. Kiedyś coś takiego widziałam ale nie pamiętam jak to sie nazywało. Wydaje mi się że któraś z was kiedyś dodawała taki link.

Ostatnia edycja:
reklama
bliznak chyba chodzi Ci o mate edukacyjna :-) nam moja siorka ( chrzestna ) obiecala :-)

aaa i octenisept przyda sie nie tylko do pepuszka ale i na rane po porodzie :-) podobno fajnie sie wszystko goi :-)

Do góry