reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

A to moje dzisiejsze zakupy :)

Załączniki

• DSC02200.jpg
    DSC02200.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC02201.jpg
    DSC02201.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC02202.jpg
    DSC02202.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC02203.jpg
    DSC02203.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC02204.jpg
    DSC02204.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC02205.jpg
    DSC02205.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02206.jpg
    DSC02206.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC02207.jpg
    DSC02207.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Krisowa podobno wczoraj w tv był program o pielęgnacji noworodka i niby lepiej wodą z mydełkiem, najlepiej biały jeleń przemywać pępuszek no i poczytaj o Octenisept, właśnie przeczytałam: "Coraz więcej położnych zaleca jednak przy pielęgnacji pępka stosowanie środka antyseptycznego. Położne zalecają stosować środek odkażający o nazwie Octenisept. Kikut pępka należy spryskać środkiem antyseptycznym, a następnie delikatnie przetrzeć wyjałowionym gazikiem." Też myślałam o spirytusie, ale teraz to zgłupiałam.
M85 jak czytałam forum to robiłam notatki zakupowe i dziewczyny BARDZO chwaliły sobie Bepanthen i koniecznie Octenisept, podobno pomaga goić się po porodzie.
Dziewczyny poradźcie jaki termometr warto kupić, zastanawiam się pomiędzy dwoma:
Termometr elektroniczny do czoła i ucha BabyOno PL (1949866093) - Aukcje internetowe Allegro a tym TERMOMETR ELEKTRONICZNY CYFROWY DO UCHA I CZOŁA (1919049969) - Aukcje internetowe Allegro

No właśnie, ja też potrzebuję termometr. Polećcie jakiś sprawdzony.
Munie- widzę, że Ty nadal unisexy :) A u mnie róż, róż, róż :-)

Daissy, ja cały czas jednak stawiam na unisexy - zostanie dla drugiego brzdąca.
choć mam już dwie sukienki, dwie dziewczęce bluzeczki i koszulkę. czapeczkę nawet mam jedną różową ;)

tylko z rozmiaru tych piżamek jestem średnio zadowolona - bo były 50/56 - bardzo małe, a potem 62/68 - ale w domu jak przyłożyłam inne body w rozmiarze 62 do nich okazało się że nawet sa większe niż jedna para 68, którą miałam, także w porównaniu do rozmiarówki z Tesco i c&A - to chyba jest 74, bedzie na później. w każdym sklepie te rozmiarówki są bardzo poprzesuwane, z moich pomiarów wynika że 56 w Coccodrillo i KappAhl= 62 w Tesco, C&A = 68 w H&M

to ja się też pochwalę dzisiejszymi zakupami:

Piżama - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci

Munie, boskie te pizamki :-)
Ja rozu tez nie kupuje, mam chyba tylko jedne bodziaki w rozu :-) a tak to uniwersalne ciuszki :-) po pierwsze dlatego, ze nie lubie jak dziewczynki sa cale w rozu, po drugie bedzie na to czas jak sama bedzie chciala sie ubierac na rozowo ;-) po trzecie, moj maz uwaza, ze jak od poczatku ubiera sie mala kobitke w roz i tylko roz, to wyrastaja pozniej takie plastiki, jak na wiocha.pl :-D:-D on to ma skojarzenia :-) ale oczywiscie roz w umiarkowanej formie jak najbardziej :-)
galwaygirl ja do pielegnacji pepka mam oprocz octeniseptu jeszcze te gaziki Leko :-)
Co do termometru to nie wiem, sama kupilam galowy, o taki Bezpieczny termometr GALOWY dokladny jak rtęciowy (1972159803) - Aukcje internetowe Allegro podobno jest dokladny jak rteciowy, no zobaczymy :-)

Ja bym chciala zamowic na dniach lozeczko z materacykiem i dalej nie wiem czy gryka-pianka-kokos, czy kokos-pianka-kokos :no:

Ja kupiłam termometr taki BEZDOTYKOWY termometr Microlife NC100 ! NOWOŚĆ! (1924810727) - Aukcje internetowe Allegro wiem że jeszcze ktoś go kupił od naszych dziewczyn z babby bom. Elektroniczne miałam odradzane niby podają mylne temperetury. A w praniu okaże się czy jest dobry czy nie.

Mama2006 śliczne te ubranka czapusie słodkie, a bluzeczka chyba dla kubusia ta policyjna po proistu super :-)

Ja do pępka też kupiłam też octenisapt, wszystkie go polecają, ale możliwe że tez zaopatrzę sie w spirytus. Zobaczymy.

Mi w sumie zostały do zakupienia pieluchy i podkłady dla mnie. Nic mi sie teraz nie przypomina. Bo paczkę z rzeczami dostanę 10 grudnia jak juz mamka wyśle. Kurier jest zamówiony, Wtedy sprawdzę z listą czego mi jeszcze trzeba i ewentualnie dokupie.

Dziewczyny szukałam na allegro jeszcze takiej maty, ale w formie kordły ze rozkłada się na podłodze i mozna doczepać różne zabawki. Kiedyś coś takiego widziałam ale nie pamiętam jak to sie nazywało. Wydaje mi się że któraś z was kiedyś dodawała taki link.

Ostatnia edycja:
reklama
bliznak chyba chodzi Ci o mate edukacyjna :-) nam moja siorka ( chrzestna ) obiecala :-)

aaa i octenisept przyda sie nie tylko do pepuszka ale i na rane po porodzie :-) podobno fajnie sie wszystko goi :-)

Do góry