reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Fajne te Wasze piżamki, śliczne :D ja na pewno kupię 2 koszule do karmienia, co do piżam to jeszcze zobaczę.

Zmienię na chwilę temat. Chcę kupić maść do brodawek (dawno coś o tym pisałyście), znalazłam bepanthen BEPANTHEN 5% MAŚĆ 100g NA ODPARZENIA ___KURIER !! (1960457230) - Aukcje internetowe Allegro i dużo tańszą z ziaji ZIAJKA LANO MAŚĆ do pielęgnacji brodawek OKAZJA (1970270979) - Aukcje internetowe Allegro Nie wiem czy jest sens kupować tą droższą, choć może i lepsza będzie?

reklama
moim zdaniem najlepsza masc to taka ktorej nie trzeba zmywac przed karmieniem - np purelan medela albo lanomasc ziaja - nie wyobrazam sobie jeszcze co chwilę latac do lazienki przed karmieniem, zeby myc piersi

kupiłam te piżamki.. z linka turkus z szarym, przydadzą się na potem..jak wyjdę ze szpitala to będę pół dnia pewnie w nich chodzić...a w koszuli ..to jakoś chłodniej. Mam koszul poza tym dwie. Dzis dokupiłam ręcznik drugi taki porządny...dostałam kolejna partie świetnych ciuszków nawet pajaca misia na wyjście ze szpitala...bardzo się ciesze bo szukałam takiego..a czapeczki jakie cudne....skarpetki itd.

No a ja dzisiaj znów poszłam na polowanko do ciucholandów. Trafiłam w jednym (że ubranka w koszu po 2-4zł były). Kupiłam 2 nowe czapeczki oraz nowe buciki (zdjęcia zaraz zrobię to dodam). Kupiłam też taki cienki śpiworek (zakładany przez główkę z dł. rękawem i wywijanymi rękawkami u dołu jest gumka) któraś z mamuś kiedyś coś takiego pokazywał tutaj. Za to wszystko dałam 12zł :D

Potem poszłam do drugiego (a tu przecena była 20zł/kg) więc znów kupiłam ciuszki :D dla maluszka na roz. 3-6 miesięcy oraz dla mojego starszaka 2 bluzki oraz zasłonkę z Kubusiem Puchatkiem za całe 3,50 :D więc warto. (zdjęcia zrobię to dodam). Na razie mi się nic nie chce, lenia jakiegoś mam :p

No i zakupki znów udane. Dla siebie nic nie kupiłam (kosmetyki mam zamiar kupić w styczniu).

fajne te piżamki. Wolałabym jednak taką odchylaną a nie z guzikami bo chyba niewygodne takie odpinanie co chwile. Na pewno coś wybiorę, bardzo ładne te co wstawiłyście:-)

Ja wstąpiłam dziś do Rossmana i kupiłam krem przeciw odparzeniom i nawilżający krem na twarz i skórę dla dzidzi z NIvea, a przy kasie dostałam w prezencie niebieski polarowy kocyk:-D:-D ale mnie ucieszył ten gratis

Kurde jak tak czytam o Waszych zakupach to aż mnie głowa boli! Ja mam tylko jakieś ciuszki dla małego i tyle! dziś próbuję nadrobić zaległości w czytaniu i listę sobie muszę zrobić bo o połowie rzeczy to nawet nie pomyślałam:) Jeszcze tylko do 22.12 praca a potem luz i zakupy!

moim zdaniem najlepsza masc to taka ktorej nie trzeba zmywac przed karmieniem - np purelan medela albo lanomasc ziaja - nie wyobrazam sobie jeszcze co chwilę latac do lazienki przed karmieniem, zeby myc piersi

wydaje mi sie, ze wszystkie te kremy sa ,,jadalne'' :-D i nie trzeba ich zmywac :-)
wlasnie mi koleznki ,,po fachu'' odradzaly z guziczkami koszulki, bo to strasznie denerwujace tak zapinac i odpinac :-)

czyli do pępuszka spirytus taki w alkoholowym kupić??
Tak,tylko to jest 90% trzeba go rozcieńczyć z wodą trzy miarki spirytu + jedna wody.
MARON dzięki za info o wypłacie zasiłku dzisiaj dowiedziałam się że pracodawca bedzie mi przelewał kasę na konto,fajnie przynajmniej będę wiedziała że na początku miesiąca kasa zawsze jest a nie jak z zusu przesyłają jak chcą.

reklama
ANEK M - mi na konto wypłatę przelewa zakład pracy bo u nas jest zatrudnione grubo grubo ponad 100 osób.I dlatego na szczęście zawsze 10-go mam już wypłatę na konto. Także na Święta wypłatkę będę miała na koncie:-D

Do góry