reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Właśnie chyba zawaliłam. Nie wiedziałam że są większe te podkłady Aborgyn i kupiłam 27cm......wygląda to jak duża podpaska bez skrzydełek, ale myślałam że bedzie większe.....no trudno mam tego 3 paczki więc najwyżej bede często zmieniać bo już nie bede kupować tych większych

mmona super bluza, i ta cena:-D do mnie dzisiaj przyszedł laktator z Aventa. Fajnie wygląda, zasysa tak sobie, ale może tak ma być:-p nie wiem nie znam sie bo nigdy żadne dziecko mnie nie ssało:eek: hih ale dziewczyny polecają, podobno dobrze odciąga pokarm więc wierzę na słowo, i zobaczymy jak bedzie się sprawował w praktyce

też chce kupić Oilatum ale nie wiem czy od razu 500ml....czy np 250ml zużyć na te pierwsze tygodnie a potem przerzucić się np na tańszą Nivea? nie wiem co lepiej sie opłaca.....i tak samo z Octenisept....warto taki mniejszy czy większy?

reklama
co do podkładów to miałam kupować na allegro ale koniec końców znalazłam Belle w Leclercu za 3,50 więc nawet taniej niż w necie, no i bez płatności za wysyłkę. Z pieluchami się zastanawiam bo kupiłabym jeszcze w grudniu pewien zapas bo ma VAT wzrosnąć od nowego roku tylko nie wiem ile których kupić bo już zupełnie nie pamiętam w jakim tempie to schodziło. Wiem że jak synuś był starszy to paczka na 10-14 dni starczała, ale takiemu maluszkowi to szybciej idzie. Ile Wy kupujecie?

Vanilia -ja zakupiłam sobie ten większy octanisept pojemność 250ml -44zł ten mniejszy u mnie w aptece ponad 20 zł,(cenowo bardziej kalkulował sie ten większy)ja pamiętam że po porodzie sporo go używałam ,po każdym podmyciu pśikałam nim miejsce gdzie byłam zszywana,szybciej się goiło dezynfekowało itd.

mmona-ja dla córci zakupiłam w zwykłym monopolowym spirytus w małej butelce 70%ładnie małej miguśiem pępek odpadł i nic się nie działo,także i tym razem mam zamiar stosować spirytus

Ostatnia edycja:

M85
ciesze sie, ze sie przydaly :-) ja u tego faceta wydalam prawie 500 zl :szok::szok::-) wiekszosc rzeczy u niego kupilam
Vanilia ja kupilam mniejszy octenisept :-) wydaje mi sie wystarczajacy :-) i jeszcze na promocje trafilam
mmona zaszalalas z ta bluza :-D
digitalis no wlasnie tez zastanawialam sie nad zapasem pieluch :-p poki co mam paczke 43 szt. newborn Pampersa i wiecej nie kupuje, bo znajac zycie rodzinka przyniesie jak wpadna ogladac mala :-D i 150 szt. tych 4-9 kg pampersa, bo akurat promocja w carrefourze byla :-)

aaaa i laktator mamy TT reczny :-) duzo osob mi go polecalo http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-pojemnik-wkladki-butelka-i1943916331.html

Tak kupujecie i kupujecie to dziś spędziłam prawie cały dzień by Was nadgonić. Wózek wreszcie zamówiony, zdecydowaliśmy się na Navington Cadet, nie ma niestety wózków idealnych, do każdego znajdzie się jakieś "ale" :baffled:
Kupiłam też 2 koszule do karmienia do szpitala: Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia S = M (1956049724) - Aukcje internetowe Allegro dyskretną bordo Koszula koszulka nocna ciążowa do karmienia S = M (1942061380) - Aukcje internetowe Allegro a ta z zajączkami na piersi, a jutro wybiorę piżamkę by mieć w domku. Oby się udało karmić piersią :yes:
Dodatkowo kilka pieluszek tetrowych 15 białych i 5 z wzorkami i 4 jednokolorowe (kolorowe będą bardziej wyjściowe:-)) oraz 5 flanelowych z obrazkami,
Vanilia ja też zamówiłam te mniejsze, ale częściej wymieniać to może i lepiej, nie będzie się tam nic kisiło.
Kupiłam też inne wkłady poporodowe: PODKŁADY POPORODOWE ** MINI **__HARTMANN__30 szt. (1961825864) - Aukcje internetowe Allegro słyszałyście o takich? No i coś takiego Podkłady do przewijania 5szt.- rozmiar 60x60cm (1945627848) - Aukcje internetowe Allegro żeby łóżka nie zapaprać. Jutro a raczej dziś zakupów ciąg dalszy
Do tego kupiłam majtki siateczkowe: WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE- R1 do120cm (1961825963) - Aukcje internetowe Allegro wielorazowe, koleżanki mówiły że lepsze.
Frida też jest w użytku u koleżanki więc i ja się zaopatrzyłam http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-4-filtry-nose-frida-promocja-i1961826348.htmle,
Jutro a raczej dziś zakupów ciąg dalszy
:tak:

- ja mam ręczny laktator tt, bardziej wyglądowo mi podpasował, bo wypróbować za bardzo nie miałam jak ;-)
- zamierzam kupić octenisept ale ten mniejszy, najwyżej jak zabraknie to dokupię, nie chcę żeby mi potem stał i miejsce zajmował ;-)
- do karmienia mam 2 koszule z guzikami, a do porodu wezmę długi podkoszulek od męża;-) ale jak któraś na allegro znajdzie fajną piżamę do karmienia (koszulka ze spodniami) to niech się podzieli linkiem :-)
- co do podkładów to ja dostałam wyprawkę od teściowej z apteki ;-) podkłady bella i seni i te gacie siateczkowe i podkłady do przewijania i już nic nie będę kupować, bo w szpitalu dają wkłady dla kobiet to nie będę targać ze sobą :blink:
- weźcie mi powiedzcie te pampersy jedynki to kupujecie które, zielone czy te jasne premium care?

Witam
Kurcze dziewczyny jak was czytam to jestem przerażona że nic jeszcze nie mam:no: Ale już w przyszłym tygodniu zabieram się za zakupy.Bardzo się cieszę że trafiłam na to forum bo naprawdę dużo można się dowiedzieć od was.Dziękuję :-) Miłego weekendu:-)

właśnie też poluję na jakąś piżamkę do karmienia z krótkim rękawkiem:-) w domu nie bede spać w koszuli bo nienawidze jak sie pod plecami zwijają

reklama
Do góry