reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Właśnie chyba zawaliłam. Nie wiedziałam że są większe te podkłady Aborgyn i kupiłam 27cm......wygląda to jak duża podpaska bez skrzydełek, ale myślałam że bedzie większe.....no trudno mam tego 3 paczki więc najwyżej bede często zmieniać bo już nie bede kupować tych większych

mmona super bluza, i ta cena:-D do mnie dzisiaj przyszedł laktator z Aventa. Fajnie wygląda, zasysa tak sobie, ale może tak ma być:-p nie wiem nie znam sie bo nigdy żadne dziecko mnie nie ssało:eek: hih ale dziewczyny polecają, podobno dobrze odciąga pokarm więc wierzę na słowo, i zobaczymy jak bedzie się sprawował w praktyce

też chce kupić Oilatum ale nie wiem czy od razu 500ml....czy np 250ml zużyć na te pierwsze tygodnie a potem przerzucić się np na tańszą Nivea? nie wiem co lepiej sie opłaca.....i tak samo z Octenisept....warto taki mniejszy czy większy?

reklama
co do podkładów to miałam kupować na allegro ale koniec końców znalazłam Belle w Leclercu za 3,50 więc nawet taniej niż w necie, no i bez płatności za wysyłkę. Z pieluchami się zastanawiam bo kupiłabym jeszcze w grudniu pewien zapas bo ma VAT wzrosnąć od nowego roku tylko nie wiem ile których kupić bo już zupełnie nie pamiętam w jakim tempie to schodziło. Wiem że jak synuś był starszy to paczka na 10-14 dni starczała, ale takiemu maluszkowi to szybciej idzie. Ile Wy kupujecie?

Vanilia -ja zakupiłam sobie ten większy octanisept pojemność 250ml -44zł ten mniejszy u mnie w aptece ponad 20 zł,(cenowo bardziej kalkulował sie ten większy)ja pamiętam że po porodzie sporo go używałam ,po każdym podmyciu pśikałam nim miejsce gdzie byłam zszywana,szybciej się goiło dezynfekowało itd.

mmona-ja dla córci zakupiłam w zwykłym monopolowym spirytus w małej butelce 70%ładnie małej miguśiem pępek odpadł i nic się nie działo,także i tym razem mam zamiar stosować spirytus

Ostatnia edycja:

M85
ciesze sie, ze sie przydaly :-) ja u tego faceta wydalam prawie 500 zl :szok::szok::-) wiekszosc rzeczy u niego kupilam
Vanilia ja kupilam mniejszy octenisept :-) wydaje mi sie wystarczajacy :-) i jeszcze na promocje trafilam
mmona zaszalalas z ta bluza :-D
digitalis no wlasnie tez zastanawialam sie nad zapasem pieluch :-p poki co mam paczke 43 szt. newborn Pampersa i wiecej nie kupuje, bo znajac zycie rodzinka przyniesie jak wpadna ogladac mala :-D i 150 szt. tych 4-9 kg pampersa, bo akurat promocja w carrefourze byla :-)

aaaa i laktator mamy TT reczny :-) duzo osob mi go polecalo http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-pojemnik-wkladki-butelka-i1943916331.html

Tak kupujecie i kupujecie to dziś spędziłam prawie cały dzień by Was nadgonić. Wózek wreszcie zamówiony, zdecydowaliśmy się na Navington Cadet, nie ma niestety wózków idealnych, do każdego znajdzie się jakieś "ale" :baffled:
Kupiłam też 2 koszule do karmienia do szpitala: Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia S = M (1956049724) - Aukcje internetowe Allegro dyskretną bordo Koszula koszulka nocna ciążowa do karmienia S = M (1942061380) - Aukcje internetowe Allegro a ta z zajączkami na piersi, a jutro wybiorę piżamkę by mieć w domku. Oby się udało karmić piersią :yes:
Dodatkowo kilka pieluszek tetrowych 15 białych i 5 z wzorkami i 4 jednokolorowe (kolorowe będą bardziej wyjściowe:-)) oraz 5 flanelowych z obrazkami,
Vanilia ja też zamówiłam te mniejsze, ale częściej wymieniać to może i lepiej, nie będzie się tam nic kisiło.
Kupiłam też inne wkłady poporodowe: PODKŁADY POPORODOWE ** MINI **__HARTMANN__30 szt. (1961825864) - Aukcje internetowe Allegro słyszałyście o takich? No i coś takiego Podkłady do przewijania 5szt.- rozmiar 60x60cm (1945627848) - Aukcje internetowe Allegro żeby łóżka nie zapaprać. Jutro a raczej dziś zakupów ciąg dalszy
Do tego kupiłam majtki siateczkowe: WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE- R1 do120cm (1961825963) - Aukcje internetowe Allegro wielorazowe, koleżanki mówiły że lepsze.
Frida też jest w użytku u koleżanki więc i ja się zaopatrzyłam http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-4-filtry-nose-frida-promocja-i1961826348.htmle,
Jutro a raczej dziś zakupów ciąg dalszy
:tak:

- ja mam ręczny laktator tt, bardziej wyglądowo mi podpasował, bo wypróbować za bardzo nie miałam jak ;-)
- zamierzam kupić octenisept ale ten mniejszy, najwyżej jak zabraknie to dokupię, nie chcę żeby mi potem stał i miejsce zajmował ;-)
- do karmienia mam 2 koszule z guzikami, a do porodu wezmę długi podkoszulek od męża;-) ale jak któraś na allegro znajdzie fajną piżamę do karmienia (koszulka ze spodniami) to niech się podzieli linkiem :-)
- co do podkładów to ja dostałam wyprawkę od teściowej z apteki ;-) podkłady bella i seni i te gacie siateczkowe i podkłady do przewijania i już nic nie będę kupować, bo w szpitalu dają wkłady dla kobiet to nie będę targać ze sobą :blink:
- weźcie mi powiedzcie te pampersy jedynki to kupujecie które, zielone czy te jasne premium care?

Witam
Kurcze dziewczyny jak was czytam to jestem przerażona że nic jeszcze nie mam:no: Ale już w przyszłym tygodniu zabieram się za zakupy.Bardzo się cieszę że trafiłam na to forum bo naprawdę dużo można się dowiedzieć od was.Dziękuję :-) Miłego weekendu:-)

właśnie też poluję na jakąś piżamkę do karmienia z krótkim rękawkiem:-) w domu nie bede spać w koszuli bo nienawidze jak sie pod plecami zwijają

reklama
Do góry