reklama
tynka27
Fanka BB :)
ja tez kupiłam kokosowo-gryczany (pomiedzy nimi jest warstwa pianki) a grubość ma 9-10cm taki mi polecono ;-)
U
Użytkownik Usunięty
Gość
krisowa ja juz chyba wszystko przeczytalam o materacykach w internecie i podobno najlepsza jest pianka wysokolelastyczna - cenowo najdrozsza, ale taki materacyk i tak jest maly więc różnica sięga ok 100 zł - ja wybrałam taki:Materace dla dzieci do spania – Hilding Anders Polska
wrócę do leżaczków bo moim zdaniem sa bardzo przydatne. Oczywiście można dziecko położyć na kocyku ale jak tylko dzidzia zaczyna interesować sie otoczeniem to nie chce leżeć na płask, a leżenie w foteliku samochodowym jest dobre na krótką metę. Tak naprawdę w foteliku dziecko nie powinno przebywać więcej jak 1-2 godziny dziennie, bo to niezdrowe dla kręgosłupa (dziecko jeszcze naturalnie nie siedzi). Myśmy dostali leżaczek z wibracjami, ale nie były one specjalnie potrzebne. Jedno co to po włączeniu wibracji synuś od razu sie wypróżniał
Pczywiście tak jak dziewczyny pisały dużo prściej nakarmić dziecko w leżaczku czy później foteliku niż na kolanach chyba że ktos lubi być cały upaćkany jedzeniem, czego i tak trudno uniknąć
Pczywiście tak jak dziewczyny pisały dużo prściej nakarmić dziecko w leżaczku czy później foteliku niż na kolanach chyba że ktos lubi być cały upaćkany jedzeniem, czego i tak trudno uniknąć
U
Użytkownik Usunięty
Gość
jeszcze teraz pozostała kwestia łóżeczka - chciałam z Drewexa Kuba III - ale okazało się ze juz go nie produkują czy opuszczany bok jest praktyczny? gdzies wyczytałam ze dwa wyjmowane szczebelki to za malo - ale z kolei nie znalazlam łóżeczka z wieksza ilością wyjmowanych szczebelków. poza tym moj m doszedl do wniosku ze o łóżeczkach drewex jest duzo złych opinii w necie z tego względu ze sa produkowane z sosny, która jest miekkim drzewem i latwo peka, lamie sie itp... dzisiaj naczytałam sie historii jak to w sosnowych łóżeczkach dzieci potrafią nawet szczebelki bez problemu złamać - dlatego blizej sklaniam sie ku łóżeczkom Gluck - bukowym i wydaje mi sie ze tez wykonanie robi wrazenie bardziej solidnego,
bede wdzieczna ze wszelkie opinie
http://www.gluck.com.pl/mebelki/lozeczko_bartus_naturalny.html
bede wdzieczna ze wszelkie opinie
http://www.gluck.com.pl/mebelki/lozeczko_bartus_naturalny.html
krisowa
a ja dzis zaszałam i wzbogaciłam wyprawkę, za 110 zł w nowe rzeczy u jednego sprzeedawcy, wiec niedrogo
o:
pisałam do sprzedawcy łozeczek i zgodził sie ze za dopłata (bo zestawy ma z materacykiem piankowym, sprzeda mi z materacem GKP za doplata ale chyba jednak wolałabym KPK, mimo ze wiekszosc z was mówi o GPK, czekam jeszcze na innego sprzedawce, ktory zestaw ma z grubym materacem KPK ale nie podaje grubości
MUNIE na allegro jest sprzedawca z bukowym łózeczkiem za 210 zł, uważam że to wysatrczający zakup, nie ma co przepłacać, moze się łamią łozeczka sosnowe, ale to raczej jak kilka pokoleń dzieci się chowa, nowemu z pewnoscią nic się nie stanie
o:
- skarpetki 5 par mniejszych 3m+,
- 5 par wiekszych 12m+
- skarpetko buciki do 6 m 2 pary
- rękawiczki zimowe (mimo ze w kombinezonach sa, to wydaja sie krępujące, kupiłam nowe)
- szalik
- chustkę na rzecz zamiast szalika
- czapkę zimową
- czapke jesienna
- 2 pary takich półspiochów ale bez stópek
- 2 pary rajstopek ale juz na 80 r. bo kupiłam wczesniej 2 pary mniejszych
pisałam do sprzedawcy łozeczek i zgodził sie ze za dopłata (bo zestawy ma z materacykiem piankowym, sprzeda mi z materacem GKP za doplata ale chyba jednak wolałabym KPK, mimo ze wiekszosc z was mówi o GPK, czekam jeszcze na innego sprzedawce, ktory zestaw ma z grubym materacem KPK ale nie podaje grubości
MUNIE na allegro jest sprzedawca z bukowym łózeczkiem za 210 zł, uważam że to wysatrczający zakup, nie ma co przepłacać, moze się łamią łozeczka sosnowe, ale to raczej jak kilka pokoleń dzieci się chowa, nowemu z pewnoscią nic się nie stanie
Ostatnia edycja:
mama2006
Zobaczcie co dzisiaj mi się udało kupić najbardziej mi się podoba kombinezonik jest lekko ocieplany więc w sam raz na nadchodzącą wiosnę będzie hehe ja to nie mogę mieć kasy - bo jak mam zaraz dla malucha coś kupuję jeszcze do niego do kupię czapeczkę i rękawiczki sobie (bo brak ich)
Załączniki
krisowa
,mama kombinezon rewelka, ja kupilam welurowy, ale srednio go widzę... wydaje sie mały mimo ze 62 r, myslalam ze na wiosne mały w niego wejdzie ale chyba jednak nie, choc ja jestem uzbrojona w spiwor do wozka, wiec nie zmarznie
reklama
Munie - my mamy używane drewexa z dwoma szczebelkami wyjmowanymi i oprócz poobgryzanych poręczy (nie zaopatrzyłam się w ochraniacz, teraz zakupię, w ikei tanie są) nic się nie stało. A wyjmowane szczebelki się przydały jak trzeba było czasami młodego unieruchamiać przed spaniem :-) dopóki się nie nauczył ich wyjmować, to był spokój. A w takim jak odkręcisz boczek, to chyba za dużo zachodu, żeby zakładać znów, nie wiem, tak tylko się domyslam. poza tym zazwyczaj wyjmuje się szczebelki jak młode nauczy się chodzić. Ja to bym się bała, jakby boku nie było, że mi takie małe dziecko będzie spadać z łóżka, bo niezłe akrobacje maluchy wyczyniają w nocy ;-)
Podziel się: